21.11.2010

Lämmin

Lautasellinen keittoa, kylkeen kupillinen piimää. Kaikki on hyvin, uusi viikko saa alkaa.

Keitossa on hyvin makujen peitossa
sipuli
valkosipulia
oreganoa

porkkana
paprika
kaalin jämät ja
kirsikkatomaatit

mustaa pippuria
valkoisia papuja
punaisia linssejä

riisiäkin
ja pakastepinaattia
kasvissuikaleita

värin tuo viimeistään tetrallinen tomaattimurskaa
lämmön takaa unkarilainen vahva paprikatahna
ja aivan varmasti on jotain muutakin.

7 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Nam nam! Tuo unkarilainen paprikatahna jäi ihan kutkuttamaan! Mistäs sellaista saa, paitsi Unkarista?

maijja kirjoitti...

Pellon piennar; saakohan sitä muualta kuin Unkarista? Nimeltään on Eros Pista, siitä on myös miedompi versio nimeltään Csípős paprika. Käsittääkseni Eros Pista tarkoittaa jotakuinkin "Vahva Pete" tms :-D! Minulla on jääkaapissa ollut noita jo vuosia, Unkarista tuotuna ja tuotettuna.

Kirjailijatar kirjoitti...

Minä tahdon piimää! Olen unohtanut piimän olemassaolon. Miten sen voi unohtaa, kysyn nyt itseltäni...

Jonna kirjoitti...

Minä teen usein samantyyppisiä keittoja. Ne on hyviä ja maha täyttyy pienellä määrällä.
Piimästä en kyllä liiemmin välitä. Juon jos on pakko. Olen aina ollut enemmän maitovasikka kuin piimäparta.

Liivia kirjoitti...

vaikuttais olevan keitto just mun makuun. ja kiitos vinkistä, jotain tuollaista voisi meidänkin kaapin antimista muodostua.
unkarilaista paprikatahnaakin muuten on!

maijja kirjoitti...

Kirjailijatar; varaudu siihen, että piimän ostaminen on hiton vaikeaa. On niin monenlaista! Omassani oli rasvaa ihanat 2,5 prosenttia. Nam.

Jonna; minäkin usein teen näitä, ovat helppoja ja mukavanmakuisia. Pavut vain takaa sen, että maha täyttyy paitsi ruuasta, myös... no, ilmaahan se vain on.

Liivia; bon apetit!

MeRzU kirjoitti...

Herkullisen kuuloista sapuskaa. Taidan tehdä jotain vastaavaa huomenna, jotta saan kaapista kulutettua kaalinloput pois. :)