15.9.2009

Tiistai / pirtelöt kovenee


Mallallakin näin ruusunmarjat. Niille täytyis keksiä jotakin, samoin pihlajanmarjoille. Paljon on muutakin syömätöntä ruokaa tuolla kartanolla! Alkukesästä kokkailinkin kaikenlaista mm. maitohorsmasta ja voikukista. Vieläköhän nokkonen on satokelpoista?

Iltalenkin päälle saunajuomana taustalla näkyvä pirtelö. Tässä aletaan jo liikkua HC-osastolla näiden pirtelöiden suhteen, mutta epäilijöitä kehotan koettamaan.

paljon tuoretta puolukkaa
mustaherukoita
banaani
lehtikaalta
tammenlehtisalaattia
selleriä
hunajaa
hiilihapotettua vettä

13 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

No todellakin had core osastoa! Olet sinä villi. Minä en selleriä laittaisi juuri mihinkään, no keittoliemeen mausteeksi. Mutta minä olenkin nynny.

Tanja kirjoitti...

heh, had core :D

maijja kirjoitti...

Laita joskus pikkusen! Se maistuu melkolailla mausteiselta, ei vihannekselta (tai mikä lie vihreäpatukka onkaan) ollenkaan. Sanoisin, että salmiakkis-yrttinen lisä makuun. Mutta ei saa laittaa liikaa.

Ei ole niin had core, etteikö maistuisi nynnyillekin <:)

Marja kirjoitti...

Ohhoh, on kyllä aika hc. En ehkä koskaan suostuisi maistamaan tuollaista (jo puolukan takia - en tykkää yhtään), mutta uskon kuitenkin, että on valtavan hyvää.

viena k kirjoitti...

kuulostaa terveelliseltä, hyvä hyvä!

aino kirjoitti...

Joisin kaikkia sun pirtelöitä! Voisit melkein tehdä pirtelökirjan. Yleensähän ihmiset pyöräyttää banaanin, maidon ja jäätelön ja pitää sitä pirtelönään.

Malla kirjoitti...

Täähän on tosiaan kovemman luokan tavaraa! Mistä ihmeestä sää oikeen näitä aina keksitkin :)

Neiti Nimetön kirjoitti...

Jos tollasen pirtelön joku tujauttais ni olishan sitä pakko maistaa. Makua on vaikea kuvitella yhtään.

Luonnonantimia pitäis opetella käyttämään enemmän. Siellä on aarteita!

Heluna kirjoitti...

Kuulostaa toi aineslista mielenkiintoiselta mutta ainekset onneksi suht helposti hankittavissa. Puolukoita varsinkin riittää juuri nyt. Selleristä satun tykkäämään, joten ei muodostu ongelmaa siitä ainakaan.
Voisi kokeilla. Terveellistä ainakin.. ;D

barbro v kirjoitti...

En tiedä pirtelöstä, mutta kuva! Sitä on pitänyt palata katsomaan useamman kerran. Sen valoa ja tunnelmaa. Hieno otos!

Melita kirjoitti...

Hei,
Mielenkiintoinen kombipirtelö-itse en olisi keksinyt yhdistää (en ainakaan lehtikaalta ja selleriä )noita pirtelöksi, mutta varmasti ainakin terveellistä.
Meidän läheisen lahden rannalla noin 50 metrin matkalla ruusupensaita ja tänä vuonna päätin kokeilla ruusunmarjahilloa ihan mutupohjalta.
Ruusunmarjoista poistetaan "molemmat päät" halkaistaan ja tyhjemmetään ihan sormella karvaiset siemenet ja huudellaan.
Keitetään pehmeiksi pienessä määrässä vettä ja soseutetaan.Lisätään hillosokeria ja annetaan vielä hetken kiehua ja se on sitten siinä - ruusunmarjahillo esim paahtoleivän päälle.Niitä voisi varmasti tyhjennettynä ja neljään osaan leikattuna myös kuivattaa uunissa ja lisätä pannuteen sekaan ?

tuike kirjoitti...

En joisi kyllä vapaaehtoisesti. Kyllä pakottaa pitäis :)

maijja kirjoitti...

Ilona; Oivoi! Minulle puolukka on suurta herkkua.

Viena k; onkin, ja on hyvähyvänmakusta.

Aino; ainakin jollekin kelpais! Kirjallinen pirtelöitä.. hmm...

Malla; Maijan viherpirtelöt - kokeilunhalulla ja kekseliäisyydellä jo vuodesta 2009 lähtien!

Neiti Nimetön; kieltämättä ajatus selleristä ja puolukasta ei herätä lopputulosta vastaavaa mielikuvaa. Maun tietää vain maistamalla :)

Helinä; mie näitä surauttelenkin aika pitkälti sen mukaan mitä on saatavilla. Hedelmävadin tummuneet banaanit on aina merkanneet pirtelöä!
Selleri muuten tosiaan maistuu vähän salmiakkiselta pirtelössä, se on hyvä maku.

Barbro v; Kiitos! Minusta kuva on syksyinen, synkkä ja kotoinen.

Melita; kiitos vinkistä! Tuota hilloahan pitää koittaa!

Tuike; hahaa, rehellisyys kunniaan :)