15.10.2008

Googlaa

(kohta huomaatte, kuinka 10-13 tuntiset opiskelupäivät vaikuttavat kuivattavasti aihe- ja kuvasisältöön)Olen google. En altavistata tai askjeevesitä vaan googlaan. Netin aloitussivu google, selaimen yläpalkissa google ja bloggerkin (siis google.) Aluksi olin blogilista-tyttö, mutta ehei en enää. Käyttäkää google readeria kaikki - olen ihan alistettu sen kätevyydelle. Kun antaa googlelle pikkusormen, se vie koko käden, siis gmailkin löytyy. Ja google analytics.

Aikojen alussa ihmettelin laskureita. En aikonut laittaa sellaista; pelkäsin että alan hamuta ja kurotella. Höpöhöpö. On kiva tietää, että ihmisiä piipahtaa täällä, vaikka joku juttu jäisikin vähemmälle keskustelulle. Blogi on pohjimmiltaan oma pieni kamari, työ- ja toivehuone. Kyllä minä kirjoitan ja kuvaan ja tuuletan aivojani vaikkei kävisi kukaan! Toiset kommentoivat ja toiset eivät. Siviilitutut saattavat viitata blogiasioihin 'oikeissa' keskusteluissa - tai sitten eivät.
En aina edes pysy kärryillä kuka tuttu täällä käy. Äiti ja siskot ainakin?Analyticsin mukaan Maijjaan tullaan eniten suoralla osoitteella. Toiseksi eniten matkataan blogilistan kautta ja kolmanneksi eniten vieraillaan Villaketun blogin kautta. (Tänne tullaan paljon myös Tiukun, Minjan, Tytin ja Nastin sekä Inkan luota.) Neljännellä sijalla on google kaikenkarvaisine hakusanoineen. Loppukevennyksenä hakusanojen aatelisto:

'poikaystävä vaipat'
'valehtelija'
'hyvä ilta'
'oletko tehnyt takkia itse'
'jäätelöauto tunnari'
'runo maisterille'

sekä:
'25.9 blogi kynsilakka'
(okei SUVI tai ANNA; kumpi se on? Tarjoan teen palkkioksi nokkelasta salapoliisityöstä <:D !)


ps. huomenna kampaaja - jaiks!
pps. olen itse readerissa 74 blogin tilaaja, enkä ihan kommentoi jokaisessa.
eli en yritä mitenkään ziisustella.

23 kommenttia:

Marguetta kirjoitti...

Suosittelisin myös googlen sijasta täysin samannäköistä samojen suunnittelijoiden luomaa mustaa sivua, joka säästää energiaa! Siis koska tausta ei olekaan valkoinen vaan musta!

http://blackle.com/

Ihailtavaa aktiivisuutta blogeissa. Niin omissasi kuin muiden!

maijja kirjoitti...

Marguetta; KIITOS! Tuo on mulle aivan outo ja niin hienokin, laitoin heti sen aloitussivuksi. Toivottavasti muutkin hoksaa tämän ja innostuu säästämään energiaa (ja silmiänsä)!

Markka kirjoitti...

(mä luen sua ihan salaa, hihihi.)

Tai en ehkä ihan salaa, oon kai kommentoinutkin tänne.

scaredy-cat kirjoitti...

Tuo "poikaystävä vaipat" on aika... ...hämmentävä.

Minä käytän bloglinesia, mutta pitäisköhän kokeilla google readeria...

Näytä sitten millainen pää tuli!

Villakiana kirjoitti...

Analytics on kyllä kiva palvelu, hakusanoista on saanut monet hauskat hetket!

Anonyymi kirjoitti...

Suosin googlea enkä noita muita edes tunne. Mutta tuo blackle on näköjään vielä parempi :)

Gmaili mullon tietysti ja googlen syötteenlukijaakin olen älynnyt rueta käyttämään, mutta analytics on ihan tuntematon. Muittei varmaan kauaa :)

Mahtavia hakusanoja!

annika kirjoitti...

Apua, minkä riippuvuuden taisit aiheuttaa.. hih. En malta odottaa, että näen nuo analyticsin tulokset.

Anonyymi kirjoitti...

Google-riippuvainen olen minäkin, alotussivua myöten. On gmail, ihan kaksi, jee! Ja readerissa 154 blogia, mukana myös Maijja, ollut alusta asti. Analyticsin jätin vanhaan bloggerin blogiin, koska wordpressissä on statistiikka tutkittavana valmiina itsessään.

Riikka kirjoitti...

Mitä? Siis mikä tuo Analytics on? Menenpä heti googlettamaan...riippuvainen ilmottautuu täälläkin. Sieltä löytyy kaikki. Aika hauskaa ajanvietettä on myös se Google-kielipalvelu. Huvittavia käännöksiä:D

aino kirjoitti...

täytyy heti ottaa käyttöön tuo google reader.
ja hyvä vinkki marguettan mainitsema musta sivu.
kiitos kiitos!

Elina kirjoitti...

Minusta on hassua kun on paljastunut tuttuja, jotka "salaa" seurailevat blogia, mutta eivät koskaan puhu siitä mitään naamatusten saatika koskaan jätä kommenttia blogiin. Sitten joskus outona hetkenä heittävät blogiin liittyvän kommentin!

maijja kirjoitti...

Markka; mäkin luen sua vähän salaa ;)

SCAREDY-CAT; no kieltämättä! Herää kysymys: miksi ihmeessä kukaan kuuklaa tuollaisia hakusanoja? - tai en haluakaan tietää...

Kiana; niimpä! Ja osa on vähän pelottaviakin..

Killisilmä; minäkin ihastuin mustikseen, on jo käytössä.

an; minä en kyllä (onneksi) ole jäänyt yhtään koukkuun siihen, oikeastaan aika harvoin muistan tutkaillakaan. Hauska se silti on!

krisuh; 154 on aika hyvä saldo, minoon vähän arkaillutkin uusien lisäämistä, etten aivan hurahda.

Riikka; oon joskus yrittänyt kääntää jotain vieraskielisiä blogeja, mutta tosiaan lähinnä hauska oli lopputulos - ei ymmärrettävä. Tai pääsee sillä tietysti vähän kuusaalle.

aino; reader on oikeasti ihan ehdoton mulla, se on aina auki kun olen koneella. Ja kouluesseitä kirjottaessa klikkaan koko ajan päivitystä, jotta pääsis aivolomalle!

Ekub; jos ihan rehellisesti sanotaan, niin minusta se on hassua ja myös aika hämmentävää. Ehkä heiän on vaikea suhtautua asiaan, jos blogittaminen on itselle vierasta? Mulle tulee siitä outo ja aika alaston olo. Kirjoittaessa ajattelen lukijoiksi lähinnä 'blogikaverit' - ne jotka kommentoi. Olen miettinyt, että eikö hiljaisilla lukijoilla (niin tutuilla kuin tuntemattomillakin) ala pidemmän päälle tulla sellainen tirkistelyfiilis? Mulle nimittäin meinaa tulla - ja siksi heitän harvakseltaan jotain kommenttia, vaikka se joskus tuntuisikin vaivalloiselta. No ääh siis julkistahan tämä on, mutta silti.

Liivia kirjoitti...

Joskus googletan, muuten olen ihan pihalla.
Tiedän sentään olevani nykyään blogilistalla, kun sisko mut sinne hoisi. Olen ihan kämmä kaikissa näissä systeemeissä.

jori kirjoitti...

Jes - googlea kumarran minäkin - olen myynyt sieluni ja se tuntee jokaisen sopukkani. Google on käytettävyyden unelma, mutta oletkos kuullut millaista huolta google pitää työntekijöistään?

Anonyymi kirjoitti...

Ja Teppo ja Outikin seuraa sun käänteitä siellä pohojosessa blogisi kautta

maijja kirjoitti...

Liivia; miten sitten seurailet blogeja, onko sulla osoitteet kirjanmerkkeinä tai linkkeinä koneella? Reader on oikeasti tosi hyvä - melkein suosittelisin, mutten halua tyrkyttää. Joku muukin toimintamalli voi olla varsin toimiva!

jori; En kyllä ole... pitääkö boikotoida? Hmm.

Outi (ja Teppo); kiva kuulla! Tulen muuten kuun vaihteessa kotopuoleen, olis kiva tehdä jotain porukalla =)

Anonyymi kirjoitti...

<3 spläts.

maijja kirjoitti...

Tulihan se Suvi sieltä, että spläts vaan ;)!

Anonyymi kirjoitti...

pistetään puhelimet pirisemään

Anniina kirjoitti...

Terve! Tulin vastavierailemaan. Kiitos kommentista, sen avulla löysin tänne! Palaan myös.

Anonyymi kirjoitti...

En ole tirkistelijä, mutta Salapoliisi olen isolla S:llä! Kas kun en alkanut Sherlockiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Siis Googlesta tuli ohjelma ihan vähän aikaa sitten. Se on firma, jonka joku johtoajatus suorastaan on hyvinvointi. Työntekijät saavat (hyvää!) ruokaakin ilmaiseksi päivittäin.
Noista mun 154:stä readerin blogista vielä, (niitä on muuten päivä päivältä enemmän) Joko osaat tehdä kansioita? mulla on erikseen mm. tällaisia: 'valokuvablogit', 'tarkkailussa', 'lifestyle', 'suosikit', 'ulkomaiset' jne. saman blogin voi ruksittaa useaan kansioon. Jos readerissa on on vaikka '213 lukematonta otsikkoa' en klikkaa jokaista blogia erikseen, vaan klikkaan kansion, jolloin aukeaa sen kansion kaikki otsikot. Niistä sitten saatan mennä itse paikan päälle johonkin blogiin vain muutamaan. Jos on oikein muka kiire, klikkaan rennosti kohtaa 'kaikki otsikot' ja sitä mukaa, kun rullaa niitä alaspäin, ne automaattisesti merkkaantuvat luetuiksi. On se vaan niin kätevä kiireessä- kirjanmerkit eivät päivity, eikä oma lista blogissa.

maijja kirjoitti...

oupo; jep!

Anniina; teretulemast taas =)

Salapoliisi; kas mikä siellä nyt on? Eikö se ollutkaan Suvi eikä Anna vai veikö kissa nimenkin..? ;)


krisuh; Tutulta kuulostaa, eli kansiot löytyy ja kiireissäni selailen vain kiinnostavimmat ;). Multa löytyy käsityöt, muut maat ja oikeassaelämässätutut -kansiot. Lähtisköhän googlelle töihin?