30.10.2008

Terveisiä Outille! Terveisiä Viena K:lle!Hei Outi,
aluksi valmistujaislahjan korttiin kiinnittämäsi puinen leppäkerttu unohtui takin - sen kolmannen ompelemani - taskuun. Sitten sitä ei enää osannut jättää mihinkään. Välillä hymyilyttää vinosti itsekseen: ettepä arvaa mikä mullon taskusa! Leppäkerttu taskussa on mukavaa kulkea, sitä on hyvä hiplata odotustilanteissa ja kassajonoissa.Hei Viena, hei nuori ja kaunis Viena,
kirjeesi mukana kaukaa etelästä postitettu rintamerkki kerää välillä viivähtäviä, kysyviäkin katseita. Minun mieleen se tuo eräätkin hoilailut punaviinin ja aurajuuston ääreltä. Siitä tulee positiivisella tavalla alakuloinen olo, vähän kuin haikea valo paistaisi hetken verran tutuista ikkunaruuduista eteisen kenkäkasaan ja keittiön radio laulaisi trallala lallalla trallala lallalla...Tänään matkustan kotiin pohojospohojammaalle. Jo on aikakin, en ole koskaan ollut näin kauaa pois kotoa. Ikävä on kova, etenkin P-asioita:

Paulia
perhettä
pianoa
parhaita kaveruksia
perinteisiä perusasioita
Piuta

15 kommenttia:

Olina kirjoitti...

Taskussa on hyvä pitää salaisuuksia ja hassuja asioita. Takin taskussa minulla on hämähäkki, ja yksi juttu, jota en kerro, jos ei ensin arvaa. Ja laukun taskussa on pääsiäismunasta tullut Senor Muerte, jalkapallopaitaan pukeutunut Kuolema.

Peanut kirjoitti...

Salaisuudet taskun pohjalle saavat hyvälle tuulelle.

Kumma kyllä, syttyi mieliteko punaviiniin ja aurajuustoon. Ehkä vielä omenanpaloja ja viinirypäleitä. Kenties viikonloppuna...

maijja kirjoitti...

Olina; Hämähäkki? Sen toisen jutun arvelisin olevan... hmm... minikokoinen Ritari Ässän Kit-auto.

Peanut; ota piparia särpimeksi!

Jonna kirjoitti...

Eri takkien taskuissa on erijuttuja. Hienoimman takin taskussa on mandariinin kuoria, kuivia. Käyttötakin taskussa avaimet ja kolme tuttia, yhtä lasta varten... Huulikiiltoa. Uskottelen ilmeisesti itselleni, että huulikiillolla saadaan niin paljon aikaan, että rähjäinenkin äiti virkistyy ;)

Anonyymi kirjoitti...

tos, tos. tarkoitatko niitä hoilailuja kun eksyttiin ensin anttilaan ja sitten viidakkoon uusien kenkien kanssa ja kengät lennättivät meidät uuteen seikkailuun ja joku antautui ja juhlat ei lopu - kositaan(?)ja ja. kyllä minä muistan. voi-voi, porompa pulkassa jo lie nähnyt olet. täällä sataa vettä. iloa!

himalainen kirjoitti...

Yleensä taskusta löytyy vain myttyyn rutattuja kaupan kassakuitteja karmea kasa, miten tylsää. Haluan oman leppiksen.

Mukavaa matkaa Pohojospohojammaalle, kuulostaa kotosalta :)

Merja kirjoitti...

Terveiset pohojospohojammaalle, mullakin on sinne välillä ikävä.

Mulla löytyy taskusta yleensä karkkipapereita, joita vääntelen sormilla kierteille. Sitten löytyy nappeja (miksi mulla aina irtoaa ne niin helposti?), lasten tilpehöörejä, nykyään myös simpukankuoria.

maijja kirjoitti...

Kanerva; mandariininkuori on aika eksoottinen taskukaveri!

Viena k; voe Viena, niitä outoja seikkailuja juuri! Viimeisiä brenvinejä ja noitavainoja. Porompa pulkassa nykyään vaan huristan huolta vailla!

Himalainen; Leppiksiä saa käsityöläiskavereilta =)
Matka on jo ohi!

Merja; kuiskaan terveiset alaville maille.

SARI kirjoitti...

Joo, taskut - mitä enemmän sen parempi. Kuljetan kassia mukana mahdollisimman harvoin. Tänään otin juuri käyttöön takkini, jossa on perstaskutkin, huippukiva.

leena kirjoitti...

Minun taskussa on legoja ja kolikko ostoskärryä varten. Ihan kotiäitimeininkiä.

maijja kirjoitti...

Sari; perstaskutkin! Muista olla laittamatta niihin mitään särkyvää, ettet istahda päälle.

Leena; kärrykolikko olisi hyvä olla taskussa. Tosin yleensä vara vain pikkuostoihin, mahtuvat koriinkin.

aino kirjoitti...

tämä oli niin hymyilyttävä posti,
hyvää viikonloppua p-asioiden parissa!

17 neliötä kirjoitti...

Joskus taskuistani ja laukuistani löytyy monenmoisia kivoja pikku tavaroita. Sen jälkeen, kun käsilaukkuni kerran tarkastettiin lentokentällä, olen yrittänyt pitää laukun sisällön sellaisena, että kestäisi myös päivänvalon ;)

Anonyymi kirjoitti...

Se leppäkerttu suorastaan vaati päästä siihen korttiin mukaan. Jotenka se oli sitten tarkoitettu että siitä kertusta tuli sun taskukerttu. Mukavaa matkaa takaisin pohojoseen, me tullaan joskus poppoolla piirtelemään sun vieraskirjaan.

ps. ensimmäinen junanvaunuehdokas on jo katsastettu

maijja kirjoitti...

Aino; kiitos - paitsi nyyh, se on melkein ohi.

17 neliötä; juu voisi olla noloa paljastaa nyssyköiden sisukset julkisesti...

Outi; MITEN TEIT SEN? Minä vasta googletin ja maanittelin Paulilta! Jos tuun teän vaunuun alivuokralle? =)