28.8.2009

Mummun kans

"Lähekkö mummu marijahan?"

"Voi rakas lapsi, mehtään? Enkait mää ennää voi..."

"No mehtään mehtään, minnes sitte? Tiellekkö? Haje minut puoliltapäivin."


Mentiin puolukkaan, mummu kahden sauvan kans ja ilman kuppia. Hetken viisottuaan: "Tuola! Kahtoppa, tuola!" laittoi sauvat pois ja nappasi lakin päästään, poimi sinne puolukoita. Sanoi, että olen starttimoottori. Että mennään vielä pensaisiinkin ja pakasteelle, pidetään marjastuspäivä.


Puolukoitten, viinamien, karviaisten, vadelmien ja parin omenankin jälkeen mummu ronkki pakastettaan. Huikkasin: "Elä vähistäs anna! Pikkusen vaan jotaki ettei sulta lopu kaikki marijat."

"Ennemmin koiralta kusi loppuu ko mummulta marijat", se vastasi, nauroi ja lappasi kassiin lisää aarteita. Näillä eväillä pysyy moottori käynnissä! Näin on marjat!

16 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Miten kävi...Tuliko sinusta pyöreän tuolin ritari vai vuodatitko hikeä ja kyyneileitä kylppärissä? Minä olen tuossa silitellyt lisukkeitani mutta kuitenkin vielä sormet syyhyten laittanut ne takaisin kaappiin. Ainakin pitäisi ne teipit repiä irti...

maijja kirjoitti...

Outi;
Siitä puolivälistä: kylppärissä, mutta ei hikeä eikä kyyneleitä. Hyvä tullee, kun ihte tekkee ;)
Kiitos muuten lettukestikutsusta! Ehdottomasti toteutukseen syksynmittaan, vaikka jonkun sunnuntailenkin päälle. Mulla on muutamia uusia metsäreitistöjä ehdotettavana.

Jutta kirjoitti...

Ihana mummu sinulla :)

jeera kirjoitti...

Onnitteluni, hienua tommone!

Outi kirjoitti...

Pidetään sovittuna =) Kunhan kaikki ylimääräiset ötökät ensin kuolee pois. Särkillä ollaan nyt käyty, se on ötökkävapaata aluetta.

Parolan asema kirjoitti...

Mahtava, naurattava rempseä mummi :) :D

Malla kirjoitti...

Ihanan mahtava mummu!

Anniina kirjoitti...

Supermummu, mahtimummu! Saako sitä lainaan (omistan vain kaksi citymummoa, tosin nekin oikein ihania <3 )? ;)

Maija kirjoitti...

Tämä oli mahtijuttu!

scaredy-cat kirjoitti...

Mahtava mummu! Ja mahtava sinä, kun houkuttelit mummun marjaan. Olisi tosi hienoa, jos olisi vielä aikuisiällä isovanhempia elossa; onneksi ihana isotätini, minulle läheisempikin kuin mummo ja mummi, eli vanhaksi. (Joskus kuitenkin vähän kadehdin niitä, joilla vielä on mummu tai pappa. Ja olen iloinen puolestanne samalla.)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa <3 !

Peppi kirjoitti...

Ihana ihana murre, mulla kun oli (lähi-)sukua ilmeisesti kotiseudultasi, mutta kaikista jo aika jättänyt.. Kiitos sinulle siis minunkin mummoni hetkellisestä elvyttämisestä!

Stanna kirjoitti...

Siinähän se pääpiirteittäin meidän mummu tulikin kuvattua. Harvoin sieltä tyhjin käsin pois pääsee. Kateellinen olen teidän marjareissulle. Taidan viedä lapset jonakin etäpäivänä hoitoon ja anatomian sijaan tutustua marjametsiin.

isoinpapu kirjoitti...

Mulla ei ole mummoa. Äiti oli sisarusparven iltatähti ja minä raukkaa jäin mummo- ja pappaorvoksi.
Sulla on mahtava mummo! Ja murre!

Olina kirjoitti...

Voi mahtavuus! Tuo kyllä pätee, ettei mummoilta, mummuilta ja mummeilta kai koskaan pakkasmarjat lopu!=)

maijja kirjoitti...

Kiitos kaikille mummukehuista! Totta joka sana, mun mummuni on ihan mahtava. Rempseä, rohkea ja täysin ylipuhuttavissa hullutuksiin!