6.11.2009

Viesti maijjalta

Se käski kertoa, että näki ketun ja kaiketi merikotkan ja löysi merisiilejä (?) ja poron raadon (!) ja oli onnellinen tanskanletissään ja könkkäsi melkeen yli maailman laidalta ja ajatteli ryhtyä ornitologiksi ja nousi yöllä yksin valokuvaamaan ja lauloi saunakuorossa ja katosi kultaviljaan ja kirosi aika paljon kun oli niin pirskatin kaunista ja soitteli urkuharmonia valkoisessa talossa ja kotimatka kesti 12 h ja osti Näätämöstä karvalakin ja pikkupoikien farkkutakin ja että se oisi voinut jäädä loppu iäkseen sinne. Sillä oli hyvä matka.

Ja nyt on massiivisia tietokoneellisia sekä aikataulullisia ongelmia, mutta voitte olla varmoja että se tulee pian takas valokuvineen (vaikka niiden määrää karsiikin tapaturmat: ensin filmijärkkäristä loppui patterit, sitten kuoli jalusta ja sitten kaukolaukaisin). Ja sitten vielä se, että viikonloppu tuo mukanaan kaivattua seuraa. Saapuu Viena Karjalainen. Evakkosisko.


17 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Oi oi miten tunnelmalliset ja hienot kuvat ja teksti, kiitos! Ihanaa kun matka oli antoisa. Odotellaan malttamattomasti lisää!

Kaisa kirjoitti...

Upea tunnelma tuossa ekassa kuvassa.

Olina kirjoitti...

Ohhooh! No onpas sillä ollut matka! Kerrohan sellaisia terveisiä, että tervettuloa taas päivittelemään virtuaalimaailmaa niillä kuvillaan ja jutuillaan (niitä kun niin mielellään katselee ja lukee), jahka ehtii ja kerkiää!

Parolan asema kirjoitti...

Kuulostaa olleen maijalla mahtava reissu, kuulosti jo lähtiessään lähtevän mukavalle reissulle. Tuntuu että me muutkin lähdetään matkalle kun luetaan maijan eläväisiä tekstejä, voi kertoa terveisiä.

Satu kirjoitti...

Ooh tuota maisemaa, sen jos livenä näkisin, jäisin taatusti kiinni. Hyvä viesti oli. Kiitos.

Stanna kirjoitti...

Täällä yksi pohjoiseen hurahtanut toivoo kans kuvia. Ikävä on jo näätämön kirppistä joten olen jo ilmoittautunut mökkivieraaksi tulevanakin suvena.

Stanna kirjoitti...

Täällä yksi pohjoiseen hurahtanut toivoo kans kuvia. Ikävä on jo näätämön kirppistä joten olen jo ilmoittautunut mökkivieraaksi tulevanakin suvena.

Njalla kirjoitti...

Ihan uskomaton tuo ylin kuva! VAU!!! Uskon että oli hieno matka.

violet kirjoitti...

raato nähty, oho!
kuvia kyttäilen ja lisäuutisia.

himalainen kirjoitti...

Tuonne yläkuvan maalimaan haluaisin, paljon vain päälle ja olis niin hyvä. Oon kyllä ihan kaje sulle tästä reissusta, laitathan ihan pian lisää kuvia, ootaan aivan hirveästi niitä :)

Karvalakista kans...

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Tämä kysymykseni on kyllä törkeä ja pöljä! :D Mutta miten saat näistä kuvista näin laadukkaan näköisiä, kun samaisella kameralla kuvailen, mutta laatu on jotain aivan toista?! oletko ''opiskellut'' kameran käyttöä vihkosten avulla, vai kuvaatko vain? Käytätkö eri ''juttuja'' erilaisissa ''tilanteissa'' tai jotakin? :D En tiedä kyllä ymmärsitkö, mutta alun varmaan ainakin!? ^^

Liivia kirjoitti...

Tuo on niin tenhoava kuva!

Asiasta sivummalle, mutta aina kun luen evakkoystävästäni, ihastelen hänen nimeään. Viena. Jos tekisin vielä lapsia ja tyttölapsia, niin laittaisin vakavasti harkintaan.

Anonyymi kirjoitti...

Matka kuulostaa tosi mielenkiintoiselle ja innolla jään odottelemaan kuvia/juttua reissustasi! :)

Celia kirjoitti...

Kertakaikkisen kaunis tuo kuva!!

Menen jonon jatkoksi toivomaan jatkokertomustasi.

Päivi kirjoitti...

Varankiin on helppo ihastua. Karuus ja kauneus sanovat käsipäivää siellä.
Malttamattomana minäkin niitä kuvia odottelen. Ja mua ei haittaisi vaikka niitä olisi tosi monta :D

Annika kirjoitti...

Huippureissu! Odotellaan kuvia siis.

maijja kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne! Minustakin tuo ensimmäinen kuva on ihana ja tunnelmallinen - juur tuollaisena ajattelin matkan muistaa.

Himalainen; siellä onkin ja oliskin hyvä, muuan kerran noilla seuvuin käyneenä olen vähän alkanut ajatella syntyneeni väärille lakeuksille.

Anonyymi; ei ollenkaan törkeä tai pöljä, tosin vähän vaikea kysymys. Kameran käyttöä oon toki opiskellut sekä käyttöohjeesta että käytännössä PALJON kuvaamalla. Lisäksi teen myös valokuvauksen opintoja. Ei kannata jumiutua käyttämään automatiikkaa, mutta manuaalilla kuvaamiseen täytyy kyllä perehtyä ellei ole aiemmin valokuvannut.

Itseasiassa uusi objektiivini on vähän kenkukas, tai ainakaan en ole vielä onnistunut sitä selättämään ja kuvieni laatu (tarkoitan tarkkuus) on kyllä heikentynyt viime aikoina.

Erilaisia juttuja kannattaa käyttää erilaisissa tilanteissa. Oleellista (mun mielestä) on ensin päättää haluatko kuvata suljinajan vai aukon mukaan - eli määrääkö syvyysterävyys valoitusajan vai toisinpäin. Suurella aukolla (esim. 4) kuvatessa valotusaika on lyhyempi (ja syvyysterävyys alue on kapea = taustalla olevat asiat ovat sumeita), pienellä taas (esim. 22) pidempi (ja syvyysterävyyttä riittää kauas saakka). Myös ISO-herkkyyttä kannattaa säätää: valoisalla ilmalla ulkona kuvatessa riittää ISO 100 - 400, sisällä ja hämärässä joutuu turvautumaan kovempiin lukuihin (esim. 1600, joka tietää jo kuvan laadun heikkenemistä eli ns. kohinaa). Eli jos ongelmana on esimerkiksi kuvien tärähtely, kannattaa koittaa isompaa ISO-lukua ja suurempaa aukkoa (eli pienempää F-lukua). Myös valkotasapainon säätäminen on tärkeä juttu!

Mitäkähän muuta osaisin sanoa? Kysy toki lisää, jos haluat vielä tarkennusta! Vastaan mielelläni.

Liivia; minustakin Viena on kaunis nimi. Tämähän on tosin 'peitenimi' - hän on nääs Viena Karjalainen ja minä Inkeri Suomalainen, molema evakkoja ;)