9.6.2010

Datsun


Miten monta kertaa olen kirjoittanut päiväkirjaan datsun, sanonut datsun, huokaillut datsun? Ajatellut: datsun. Olen ollut ensin että "haluan vain talon, työhuoneen, kasvihuoneen, kissan ja datsunin", sittemmin: "haluan vain olla rehellinen ja datsunin". Epätoivoissa olen ollut että "mää ostan sen mustan/vihreän/sinisen/saamari vaikka sen punaisen datsunin". Olen mennyt Mänttään asti koeajamaan datsunia, miettinyt että eikait mattamustan spraymaalin alle kätketty ruoste voi olla niiiin paha juttu ja miettinyt että on se. Itkenyt maitojunassa matkalla takaisin ylös. Kuiskannut aina silti: datsun.

* * *
Sitten yhtäkkiä osui ja siitä asti olen ollut että "Mää ostin datsunin, MÄÄ OSTIN DATSUNIN! MULLA VIHDOIN  ON SE  D A T S U N !" Kotona sanoin: "nytpä mää laulan teille datsunilaulun" ja isä siihen että "se taitaa olla onnellinen siitä datsunistansa".

On se. Minä rakastan sitä, olen onnellinen siitä, tunnen lempeyttä ja äkillisiä hellyyden puuskia sitä kohtaan. Tarkastan, että se on yhä minun ja yhä tallessa. On se. Se on unissakin. Minä vitsailin putsaavani sen pumpulipuikoin ja sitten putsasinkin, hehe, kaikkea sitä. Puleerasin koko pyhän.

* * *

Ja tähän loppuun oon vielä ihan että jos näättä minut ja sen nopian nelipyöräsen karkkipastillin, niin tulukaa hymmyilemähän! Tiiä vaikka olis pirtelöpullot hanskalokerosa ja otettas ryypyt ja mentäis sitte ajelulle. Joo :-)

42 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Datsun on hyvä. Minä sain Nopsa Pirpanan Datsunin takapenkiltä. Se on hyvä muisto. Ajoin sillä talon ympäri uusissa farkuissa ja kaaduin kuralätäkköön. Sekin on hyvä muisto.

Onnea Datsunista. Minä haluaisin kuitenkin Kuplan. Värillä ei väliä. Mutta ensin tartteisin ajokortin.

sari kirjoitti...

onnea valtavasti uuden auton omistajalle! (ja sulla on myos iiiiihana blogi jonka loysin ihan vasta).

mun aidilla ja isalla oli datsun silloin kun ma synnyin, ja sita sanottiin apina-datsuniksi.

oma unelma-autoni on kuitenkin lada

himalainen kirjoitti...

Onnea!! Oon niin onnellinen kans sun Datsunista. Täällä on ihan harmaa aamu, aivan harmaa, mutta nyt alkoikin yhtäkkiä paistaa keltainen Datsun.
Meillä oli kerran Datsun, jossa oli seeprapenkit, kun ajoi vähän yli sataa sillä, se lähti lentoon, vähän kuin sinä tuossa hienossa kuvassa.
Vielä sanon: onnea!

Marja kirjoitti...

Oho! Sinä se aina yllätät, postaus postaukselta!

Onnea hurjasti!

Nyt tulee paljon huutomerkkejä, mutta Datsun on sen arvoinen.

Minun unelma-autoni on Volvo Amazon, tummanpunaisena ja kuskilla (minä en näet autoile).

Teijja kirjoitti...

Onnea Maijjakene! Oma Sutzuki Altoni '86 kalpenee kellastuneessa punaisessaan pirssisi ei lainkaan kellastuneen värin rinnalla. Tuupa käymään - katellaan kuvia kärryistä ja kärryistä.

Mimura kirjoitti...

M I E L E T Ö N !

Anonyymi kirjoitti...

Voi onnentyttöä mikä ihana datsun!

Ihan on sun näköisesi ja värikin just nappiin!

Mullei ole ajokorttia, mutta jos olisi haluaisin Ladan Nivan :D Ja vissiin perävaunun että koko katras mahtuisi.

Thilda kirjoitti...

Voi kun ihana rakkausjuttu! Mää rakastan varmaan samalla intohimolla 30-luvun autoja. :)

Malla kirjoitti...

Oo mikä Datsun, aivan mainio! Täytyypä pitää silmänsä auki kun siellä seuduilla liikkuu!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana :D mulle kelpais vaaleansininen rättisitikka. Tiedän, että naapurissa olisi, mutta ei suostu ukko myymään, ei. Sitä paitsi meidän perhe on kuulemma saabisteja (on mies päättänyt).

Anonyymi kirjoitti...

VAU, mahtis! :D

Eliisa kirjoitti...

EIKÄ. Olen aina halunnut Datsunin. Muistan, kuinka jo pikku tyttönä hoin isälle, että haluan Datsun 100a:n tai Kupla '69. En tiedä miten tiesin mainita 100a:n ja '69.

Mutta huhu! Maijjalla on DATSUN!

KA ONNEA NYT!

Anonyymi kirjoitti...

No NYMMÄÄ ymmärrän. Se oli se Datsun. Hyvä sua! Unelmista totta.

emminoora kirjoitti...

oi kuinka se on mainio! kuvakin on niin tunnelmallinen :)

kyllä kelpaa huristella!

t. kuplalla pöristelevä tyttö, jonka isin ja maman toka ikioma auto oli datsun.

Marge kirjoitti...

Oi että, ai makia mikä datsuni! Siis onko se tuo keltanen tuosa kuvassa nytte? Onko se edelleen niinkö alavilla mailla maijjan vaara? Siteikinä tiiä vaikka joku pyhä päev nauraa kikattaisin jossain kun huristelet ylväänä pumpulipuikoin putsatun autos kanssa jossai samoilla seutuvilla.. ü Onnea autonomistajalle!

Laura Proust kirjoitti...

Mä en oo ikinä ajatellut että Datsun. Mutta nyt piti kutsua mieskin, että kato, Datsun! Hieno!

Anonyymi kirjoitti...

On se vaan ihana!

Olen heikkona noihin autoihin, joita oli lapsuudessa vähän kaikilla. Nykyään sydän oikein sykähtää, jos näkee Datsunin tai Minin tai Pompannapin, puhumattakaan Saabista, sellaisesta sämpylänmallisesta!

Olina kirjoitti...

*tähän tulisi tosi monta tosi leveää hymyä*

Ihana Maijja! Ihana Datsun!

Niina kirjoitti...

Jee,hyvähyväjee! Onnea Maijja ja onnea Datsun,kun löysitte toisenne kaikkien näiden vuosien jälkeen! :)
Mulle kelpais fiat 500,vanha tai uusi,aika symppiksiä molemmat. Hanskalokeroon laittaisin mansikoita ja kirsikoita ja suklaakeksejä. Nam. Toivottavasti nähdään joskus!

Anu kirjoitti...

Ihana Datsun!

morso kirjoitti...

Onnea! Upea menopeli. Ite en ole koskaan halunnut keltaista autoa, mutta jotenkin tohon datsuniin ja sulle se väri on kertakaikkiaan täydellinen.

Mun sisko haaveili nuorempana (30 v sitten...) datsun 100A:sta, pyysi jouöulahjaksi jne. Sille ostettiin aina sitten jotain leludatsuneita ja julisteita korvikkeeksi. ;)

Mukavia ajoreissuja!

kukka-maaria kirjoitti...

Onneksi olkoon. Autuas on oikean auton löytänyt. Itse olen haaveillut aina kuplasta, vaikkei ole edes korttiakaan! mutta minkäs sille voi... ;)

Anonyymi kirjoitti...

mä olen NIIIIIN kateellinen!!! kukaan ei oo koskaan ymmärtänyt mun datsun-innostustani. ai hitto saisimpa määki datsunin...
onnea siis mualiman parhaasta autosta!

tuike kirjoitti...

Moon kans NIIIN kateellinen: että joku keksii haluta Datsunin ja sitte kans hankkii sen! Niin HIENO!

Sanna kirjoitti...

Tahon Datsunin kyytiin. Ja parhaaseen pirtelöpaikkaan sun kans.

Liivia kirjoitti...

Mikä ihana oodi datsunille! Ja makee kuva!
Ihana tuo pirtelöajelukutsukin, ei taida karkkipeli ihan tähän lääniin kuitenkaan ennättää?

Mulla tuo elämänhalulause kuului kauan näin "haluan tulisijan, kuistin ja riippukeinun". Nyt mulla ihme ja kumma on ne kaikki ja työhuonekin vielä kaupan päälle. Nyt tahtoisin vain matkustella ja pysyä terveenä. Ja että muutkin pysyisivät terveenä.
Siinäpä tärkeimmät.

Merja kirjoitti...

Da! Da! Datsun!

Ihana väri.

Solen kirjoitti...

Hei, laitoin sulle vähän sähköpostia.

by the way, magee Datsun!

Riikka kirjoitti...

Hyvä maijja!

Marjo K. kirjoitti...

HipHei! Nyt oli pakko kommentoida jo jotain (oon kauan lukenut blogiasi, tykkään hirmusti :) ) Sinäkö se oot joka täällä Satoperällä, tuolla ihanalla karkilla ajelet. Jäit heti kerrasta mieleen kun ohi menit. Ihana kesäpiristys :)

Kirjailijatar kirjoitti...

Ihan mahtava on sinun Datsun. Niiiin tulee muistot mieleen, kun katselin tuota kuvaa. Vaikka minulla oli Skoda, siis se ensimmäinen ihan oma auto. Se oli oranssi ja ihana! Mutta sitten rakastuin mieheen, jolla oli Kupla ja sekin oli ihana. Sekä mies että auto.

Nyt pidän silmät auki tiellä, varmasti pysäytän, jos keltainen Datsun huristaa vastaan. Pidä jalka siis valmiina jarruttamaan.

maijja kirjoitti...

Maijja kiittää ilahduttavista kommenteista, samoin Tatsu!

Jonna; ihanan tarkka muisto, huomaa että Pirpana on ollut pirpanalle tärkeä juttu!

sari; kiitos, kiitos ja tervetuloa mukaan - toivottavasti kommentoit jatkossakin. Lähden heti vastavierailulle luoksesi. Jaa vai lada, semmoinen oli meillä joskus kun olin taapero. Muistankin sitä vähäsen: miten se oli pihalla muuan koivun alla, minä olin takapenkillä ja seisoin jalkatilassa kuskin penkistä kiinni pitäen - siinä kaikki. Ehkä se oli jokin leikki.

himalainen; onnea tämä on :), keltainen datsun paistaa oli ilma mikä tahansa. Tuollakin pääsee sataa - ylikin! - mutta vielä en ole kauas lentänyt. Kiitos vinkistä, ehkä painan lisää kaasua ja lähden käymään vaiks tukholmassa.

Ilona; kiitos, jokaisesta huutomerkistäkin! Amazon on kyllä hieno pirssi, ymmärrän halusi.

Teijja; tattis Tepa! Kärrykuvia pitäisi kyllä katsella, olet oikeassa. Sitähän voisi Tatsu-kärryssä availla tipu-, vauva- ja kärrykuvakansiota, mutta kun sille pitäisi löytyä se aika. Se on niin kortilla. Mutta Seij(j)alle ehdin omiani vilauttaa, toivottavasti kertoo kuulumisia.

Mimura; eiks oo ;-)

minja; onnentyttö kiittää! Väri on muuten vähän vinksallaan, kun muokkailin tuota kuvaa. Oikeasti se on semmoinen kermainen kelta-limenvihreä. Aika outo väri selitettäväksi, mutta sanoisin että se on lähinnä koivun siitepölyn värinen.
(minä muuten haluaisin tuohon perään asuntovaunun!)

Thilda; minulla ollut tämmöinen täsmärakkaus datsuniin... ensisijaisesti se kohdistui 120Y-malliin, mutta sitten nämä 100A:tkin luikerteli sydämeen.

Malla; tämä muuten pomppaa punaisten farmareiden ja mustien sedanien seasta vaikka ei silmät ihan apposellaan olisikaan! :D

minsdesign; eikös sitä sanota, että saabismi on sairautta? Meidänkin perhe on ollut yhdensortin saabisteja. Semmonen sämpyläsaabbi olis muuten ihana!

Marjohei; :)

Elsa; JES! KOHTALOTOVERI! Pidähän sinäkin silmäsi auki Nopean Keltaisen Salaman varalta, pääset vänkärin penkille kuumetta kasvattamaan ;)

piilomaja; tosiaan, unelmista totta. Olen oikeasti ollut ihan liikuttunut siitä mahtipontisesta tenhosta, jota tämmöinen unelmien toteensaattaminen aiheuttaa. Tulee tarve toteuttaa muitakin.

maijja kirjoitti...

taitava tyttö.; kiitos kupliainen! Kupla on varmaan kanssa semmoinen auto, jolla on kiva päristellä, koska vastaantulijoissa ja muissa liikenteenkävijöissä näkee sen aiheuttaman hyväntuulisuuden, muistot ja kesäntunteen.

Marge; se se on! Ja alavilla mailla juurikin! Ehkä nähdään joskus :)

Laura Proust; ja kuulkaas, livenä paljon hienompi. Kerro terveisiä miehelle!

Hanna (14a4); 100A:han on just ollut tosi yleinen ajallaan, siksi se herättää monissa tunteita ja muistoja. Arvaa vaan kuinka monta tarinaa olen jo kuullut! Joka päivä monta! Ja voi että, mun hyvällä ystävälläni on just se 600:nen pompannappi ja sillä me ollaan tähän asti huristeltu kesäpäivinä - nyt mennään peräkkäin, punainen fiiatti ja keltainen datsuni. Sinne se sininen petroolisaappi vielä jatkoksi ja on komea värisuora!

Olina; kiitos ihana Olina!

niina; Lupaan laittaa hanskalokeroon mansikat, kirsikat ja keksit hollille ja ilmoittaa jos hurautan niin alas asti - olisi kiva päristellä ja rupatella, vaikka ei fiat alla olekaan.

Anu; no eikös!

morso; Kiitos! Tuo ei tosiaan ihan noin keltainen olekaan, oikeastaan se on aika erikoinen väri. Ei voi sanoa keltainen eikä vihreä. Minun inhokki-ei-ikinä-autonvärini on punainen.

kukka-maaria; autuas olen :-}

Anonyymi; JES! Toinenkin kohtalotoveri! Perustetaan yhdistys "väärinymmärretyt datsunifanit" ja teipataan "mikään muu kuin datsun ei tosiaan kelvannut" -tarroja autojemme kylkiin.

tuike; ihanasti sanottu - kiitos!

Sanna; keskiviikkona sitten!

Liivia; sitä ei kuule tiedä mihin lääniin pöräytän kun oikein innostun - pidä varasi. Kauniit halut sinulla, allekirjoitan nekin kaikki. Ja minullakin ne on olleet, heitteillä, ja tahtoisin kyllä joskus taas. Ja kissan, junanvaunun, mummonmökin ja olla mieleltäni vapaa ja - - - ! Mutta datsun, sen voin viivata yli. Ihanaa.

Merja; Tatsukka :)

Solen; kiitos molemmista, spostista ja datsunkehuista.

Riikka; :)

Marjo K.; hiphei vain - mukava kun kommentoit! Aina välillä sitä tulee miettineeksi, että jokunen 'paikallinenkin' tai muutoin itseen linkittyvä lukija täytyy linjoilla olla. Muutamia on aiemminkin ilmaantunut, ja siitä tulee aina kiva ja jännä olo :D Minä se olen mahtanut olla, vilkutahan kättä jos vielä näet keltaisen vilauksen!

Kirjailijatar; sitähän tässä varmasti on paljon mukana myös: ensimmäisyyttä. Iso osa onnea, paljon unelmantoteuttamisen hurmaa, ropaus ensimmäisyyttä ja sitten se käytännöllisyys, vapaus, aavat tiet.

Katja Kaukonen kirjoitti...

Jestas mikä löytö! Meillä oli tuollainen kirkaansininen lapsuudessa, isän eka uusi auto. Muistan rekisterinumeronkin vielä ja takalasitarran (Datsun D kestää) ja sen, miten takapenkin pienet sivuikkunat aukesivat hassusti. Minun autoni olisi Honda Civic. Veljellä oli sellainen, pieni ja kevyesti kulkeva. Hääautona meillä oli kaverin kuplavolkkari, hän oli maalannut sen meitä varten, kukkia ja sydämiä ja muuta. Ja etupenkki oli irrotettu, että mahduin hörhelöineni taakse istumaan. Olipa kiva muistella näitä. Mukavia ajeluja sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Wau! Kyllä sen huomaa, että taidat olla todella onnellinen tuosta datsunista :) Onnittelut!
Mun haaveilut on tuonne kuplan puoleen. Mulla oli ihan oma kupla vm.65 silloin kun sain ajokortin... hmmm 70-luvun lopulla (vanha täti täällä muistelee ;) )

No vuosien mittaan on haaveet haalenneet, en miä semmosta vanhaa kuplaa varmaan enää oikeesti haluaisi, ainakaan ympärivuotiseen käyttöön.
Mutta kyllä vaan kivasti sisällä läikähtää jos näkee kuplavolkkarin. Uuden beetlen voisin halutakin, vaikka se on ihan eri juttu kuin tuo vanha. Olen kokeillut ajaa semmosta.

Ja sitten vaan... team Ahman sanoin: Turvallista matkaa!

kesäterveisin Kirsikka

outi kirjoitti...

Voi että. Ihan tässä on onnellinen sun puolestasi. Ja komia on. Ei muuta kuin ajelemisiin sitten!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa!

Ja huom: Datsun muuten lausutaan "TATSUNA". Ihana appeni on Tatsuna-miehiä ja kutsuu nykyistä Nissaniakin lempeästi Tatsunaksi. :)

Liisa kirjoitti...

Kiitos sinun, suustani kuuluu mieheni Corollassa istuessani pelkkää datsundatsundatsuuuun-mölinää. Silmäni avautuivat, näen kirkkaasti. Datsun. Hieno asia.

Jutta kirjoitti...

En tiennyt ennen, että datsunit on noin suloisia! Onnittelut! :)

Kingofapes kirjoitti...

no hei asiaa! Mina olen tiennyt lapsesta saakka etta Datsun on numero uno ja nyt tormaan sitten jalleen yhta loputtomista Datsun -google hauistani tehdessa tahan blogiviestiisi. kyllahan se mielta lammittaa etta loytyy naisia jotka ymmartaa datsunien paalle. oma vaimo ja siskokin ymmartaa joten nyt on tullut vastaan perati kolme datsunmyonteista naista! omistan myos 100a:n ja yhden toisen datsunin ja toivottavasti lisaa tulossa. Hyvaa joulua!

Anonyymi kirjoitti...

Loistavaa! Harvemmin olen 20-vuotisen auto/Datsun harrastelun lomassa törmännyt naisiin, jotka ovat hiffanneet Datsunin ylivoimaisuuden. Datsun kestää! Tässä pieni raapasu omista: http://kmlgc210.wordpress.com/

Anonyymi kirjoitti...

Loistavaa! Harvemmin olen about 20-vuotisen Datsunismini aikan törmännyt naisiin, jotka oisi hiffanut Datsunin päälle. Minun hulluutta: http://kmlgc210.wordpress.com/