19.6.2010

En tainnut ottaa yhtään kuvaa.

Tie sonnalla kynnän Suomea. Oli ensin Oulu, tänään yksi toinen, kuume pesii mutta silti huomennakin starttaan. Kakofoniseen tilaan repsahtanutta kalenteria katsoessa tekee mieli sanoa kuin se yksi maahanmuuttajamies kerran kainuulaisen pitsapaikan luukulla yön pikkutunneilla: voi heleveti tätä elämätä.

- - -
Töissä yksi mies kysyi, josko kaulani on purtu, kun olen sen huiviin verhonnut. Vastasin: ei ode dadsun gaulaan asdi ehdidyd puraisda, vaikka olisi pitänyt: kysyisitkö tuota jos olisin naimisissa tai jos minulla olisi lapsi? Olenko jotenkin vähemmän aikuinen kun näin ei ole? Eihän minulle saa puhua kuin pahaselle teinille. Ei. 

No, se siitä.
Tai ei sittenkään! Paasaampa lisää tähän teemaan. 

On nimittäin vähän outoa, että toiset voivat kulttuurisesti ymmärrettävän kaavaa rikkomatta ostella kokonaisia taloja, kultasormuksia, metallinhohtoisia kulkupelejä ja tehdä lapsia, ottaa vaikka vastuulleen ties mitä rottweilereitä. Siihen ei tule puuttua, mutta kun 25-vuotias vakavarainen, itsenäinen ja päättäväinen nainen tahtoo datsunin niin jo napsahtaa työkalupakit auki. Kuulkaas kun ennen auton hankintaa tulee olla tietoinen esimerkiksi siitä, että on kaikenlaisia maksuja kuten vakuutuksia, on autovero ja sekös vasta maksaa, siis autoissa kannattais suosia saksaa, ja ylipäätään tulee kalliiksi jos peruutan sen pahki tai rengas menee puhki tai jos pintaan pukkaa tuota siis kato ruostekukkaa ja sun järkes nukkuu hei haloo kukkuu. 

- - - 
Kai sitä tulisi olla kuin prinsessakakkuvictoria, hymyillä ja mennä naimisiin. Mutta kahvitauolla minä sanon: miks anoppi ei saata sulhasta? Entä jos kuninkaallinen saa kehitysvammaisen lapsen, tai lapsen joka on ihan reikäpää eikä vaikka opikaan hienoille tavoille? Jonkun joka ei haluakaan pelata tennistä ja rutsata kruunupäitten kesken.
- - -

Auton nähtyään on aika toisen näytöksen, 
joka lyhennettynä:
-Myy?
En myy.
-Mikä on syy?
Rakkaus.
-Niin, niin se on helvetin hyvä pakkaus, mulla oli tämmönen vuonna seitkytviis...
Jaahas, oletkin datsunmiehiä siis.
No, kuumeinen tässä nyt vähän ruoti tätä elämätä.
Että royal datsun, true love.

19 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

ASIAA! kaikki.

Liivia kirjoitti...

Nauran, vakavoidun ja taas nauran.

Jestas, sulla on sana hallussa. Saisko tätä kokonaisen kirjallisen?

Noo mulla tuli mieleen nämä Monacon kruunulliset, nehän ei ole aina käyttäytyneet sääntöjen mukaan ja siitä on kyllä kuultu. Voi onnetontta olis syntyä kruunu päässä, tosi paha kohtalo.

Anniina kirjoitti...

Voihan höh. Äh. Kaikenlaista muottia on tarjolla tässäkin maailmassa ja jos ei olekaan ihan just niin VOIKAUHEETA. Ihan kuin se oikeuttais törttöön kohteluun.

Just ollaan mietitty tämän täällä tapahtuvan hääepisodin ohessa kaikkea kuninkaallisuuteen liittyvää - onkohan niiden juhlat samanlaisia kuin sata vuotta sitten, mitähän prinsessa syö aamupalaksi, onkohan sen pakko herätä aikaisin, miltähän tuntuu kun ei saa omannäköisiä häitä, onkohan ne miten snobeja...

kryptinen formaatti koko aatelisuus!

Anonyymi kirjoitti...

Niin asiaa, välillä naurattikin. Olen niin kateellinen teille, jotka osaatte kirjoittaa! Tälle aamua nyt olen saanut lukea kaksi erittäin hienoa postausta ja ihmettelen asioita. Ihana avaus aamulle!

Malla kirjoitti...

Datsunbongaus tehty!! Sielä teijän kaupungin linja-autoaseman parkkipaikalla huristelit. Mää katoin junan ikkunasta ja melkein hihkuin ääneen, että tuola menee Maijja ja sen Datsuni!

Marja kirjoitti...

Hyrisen täällä tyytyväisyyttäni. Niin mahtiteksiä.

Kirjailijatar kirjoitti...

Hihityttää...muistan, kun hankin oman autoni 20-vuotiaana. (Vai olinko 19, en muista...) Minuakin varoiteltiin, että ihan kamalaa, tiedätkös kuinka paljon siitä on vaivaa ja maksaakin kamalasti (toim. huom. 2500 markkaa) ja voi mennä rikki...ostaa pamautin sen kuitenkin ja meillä oli lyhyt ja kiihkeä rakkaussuhde! Antaa mennä vaan! Minusta on ihanaa, kun ihmiset tekevät omia valintoja ja elävät omannäköistään elämää. Minä täällä hurraan sinulle!

Niina kirjoitti...

Jee,hyvä Maijja hyvä! Oot mahtava. Ei muuta:)

Jonna kirjoitti...

Kyllä ne häätkin katsoin, mutta kotimatkalla anopin pöytien äärestä kyllä taas puhuin, että kyllä mullakin on joskus oma Kupla.
Siellä anopin pöytien ääressä kyllä mietin, että yllättävän vähän kai niitä tosi sairaita on näihin Euroopan kuningashuoneisiin syntynyt, vaikka sukurutsaa kyllä on hitonmoisesti. Sitä verenvuototautiahan ne sairastaa kuulema. Kuuluisin lienee se Venäjän tsaarin poika.

outi kirjoitti...

Tiedätkö, se menee niin, ettei se riitä, että menet naimisiin ja olet kuin victooria. Vika on sukupuolessasi - yleensä - ja sehän ei muutu. Nuorena naiseen suhtaudutaan noin. Olisko se alentuvaa, jopa seksististä? Eikä se tiettyjen tyyppien silmissä siitä kummemmaksi muutu, vaikka vanhenet. Aina sitä tekee jotain "väärin". Olen kohta 43 ja minussa risoo ilmeisesti se, etten ole kuin "muutkin rouvat", kuten työkaverini (mies) asian ilmaisi. Pelkäänpä,ettet sinäkään datsunisi kanssa ihan perusrouvaksi heittäydy. Eli näitä tilanteita riittää. Valitettavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Voi niitä riittää kuten Outi-ikätoverini sanoi! Kun en määkään ihan rouva-ainesta ole;-)
Mutta aina kun vaan jaksaa niin niistä saa hirmu hyvät hirnut aikaiseksi.

Myy?
Emmyy.

Ihana keskustelu ja kaikkineen tämä kirjoitus ihan kymppitonni.

Laura Proust kirjoitti...

Aamen, koko jutulle!

Herkuttelen ajatuksella, että Victoria ja Daniel adoptoisivat kruununperillisen vaikkapa nyt sitten Etiopiasta (toisaalta, olisi kyllä surkea kohtalo tälle pienelle). Mitenkähän sitten suu pantaisiin, niiden suu siis jotka näistä kruunupäiden säännöistä päättävät?

Mei kirjoitti...

Ihan paras! Mahtava poljento, syystä vaahtoat -mutta niin hauskasti, että saa nauraa ääneen.

maijja kirjoitti...

Pellon pientareella; Mikäs Kummeli-hemmo se oli joka huusi aina "asiaa!"? Mukava kuulla että olet samaa mieltä.

Liivia; Joo, toivottavasti joskus :}. Monacosta en tiedä mitään, mutta eikös Norjassa ole joku hävytön-taustainen kans? Mutta sitä vissiin ensin ruodittiin ja sitten rakastettiin. Toiset syntyy lusikka suussa, toiset kruunupäässä ja toiset vaan syntyy.

Anniina; sinähän se tosiaan olit siellä ytimessä ja kuhinassa! Minä en katsonut lähetystä (istuin nuotiolla ja katselin elävää tulta silloin), mutta netistä katsoin sulkun puheen morsiammelleen ja se oli kyllä kaunis. Semmoisia soisi saavat kruunupäiden ja kurapolvien, kaikkien!

Marjohei; voi kiitos, mutta älä kadehdi! Ole hyvä myös.

Malla; HAH MAHTAVAA! Olin hakemassa yhden kaverin asemalta :D

Ilona; kiitos hyrinöistä. Mahtia ja pontta tulee mulla helposti pikkukiukussa, sitten jälkeenpäin tavaan että olinkohan liian äkkijyrkkä...

Kirjailijatar; kiihkeää on meilläkin Tatsunan kanssa, toivottavasti ei lyhyttä. Eläköön vastustuksen vastustaminen ja hyvät päätökset!

niina; <:-) Kiitos niina!

Jonna; kuplan hankintaan! Johan siinä on syytä hankkia ajokortti.

Outi; niin, voi olla sukupuolessa. Minä kyllä en yleensä lähden kauhean kiihkeästi hakemaan syytä vain toisesta sukupuolesta. Esimerkiksi jos nyt miehet myhäilee ja virnuilee keskenään kun kerron vahanneeni auton, niin mitä tekee naiset jos nuori sälli kertoo pesseensä asuntonsa ikkunat? Myhäilee ja virnuilee keskenään - yleensä.

Mutta tuon muutkin rouvat -jutun allekirjoitan täysin! Ei taida minustakaan tulla samanlainen rouva kuin muilla, enkä myöskään ole ajatellut valkata semmoista herraa/ukkoa/isäntää eli sitä kenen sukkien levälleen jättämisestä voi kepeästi, muka ärsyyntyneesti vitsailla kahvipöydässä kuin muilla rouvilla. Edelleen huudan: eläköön
vastustuksen vastustaminen ja hyvät päätökset! Eläköön unelmien toteuttaminen ja yksinäisetkin, mutta rohkean onnelliset rouvat!

piilomaja; hyvät hirnut :D Kiitos kymppitonnista.

Laura Proust; voi tuohan on mahtava ajatus! Adoptio! Tai sitten tekevät lapsen, jonka ei ole pakko lasketella, pelata tennistä ja vissiin jotain hevospooloa. Sehän vois vaikka mennä muskariin ja keräillä pokemonkortteja.

Mei; Kiitos! Vaahtoamista ja poljentoa aina toisinaan. Hyvä kuulla, että kelpaa.

viena k kirjoitti...

naorattaa nuot sinun juttusi.

Riikka kirjoitti...

Sää oot kyllä niin mainio teksteissäs, olen samaa mieltä Liivian kanssa, kirjan saisit kirjoittaa. Kirjotata niin hauskasti vakavista jutuista. Ite kans oon pohtinut saisko kuninkaalliset vaikka adoptoida. Tai tehdä koeputkella lapsen. Sillä kun olis sitten väärän väristä verta jos luovuttajasoluja käytettäis.

-III- kirjoitti...

Tämä oli aivan nappi veto! Minulta täältä iso käsi sinulle. Komppaan kanssa muita kommaajia, että tällaiseen tyyliin kykeneväisenä kyllä kirjan saisit laittaa.

Sanna Tallgren kirjoitti...

Haa! Pihoo! En muuta sano. Tai sanonkin...

Mulle kerran sanoi Hiacesta autokaupan setä, että kuule tyttö tässä pitää hihna semmosta meteliä, että se pitää vaihtaa. Vastasin, että eihän pidä mitään ääntä, justiinsa vaihdettiin. Tossa palaa se hihnanvaihtovalo siksi, että siellä korjaamossa sitä ei saatu sammumaan. Luuli, etten mie mitään tajua mistään Hiaceista, kun oli punanen otsatukka ja huulikiiltoakin ;)

maijja kirjoitti...

viena k; hyvä.

Riikka; voi kiitos, kiitos. Saavatkohan tosiaan adoptoida? Edes jos ovat lapsettomia, vai syöstäänkö heti pois pallilta moiset sukuajatkamattomat?

-III-; kiitos!

Sanni; Hyvä Sanni! Sedälle luu kurkkuun!