27.9.2010

Otteita matkapäiväkirjasta; maanantai 20.9

Eilisestä kehkeytyi yllättäen ihan pöhkö seikkailu. Ihan pöpi, pönttö, pöhkö.

Avainsanoja:
Hasan,
  paikallinen BB-tähti ja unelmien poikamies
  (ei kuulema valinnutkaan ketään niistä naisista)
  ottoman-suku
  lyhytelokuva ja
  teoillaan oleva koko pitkä pätkä
  tuntuu olevan tunnettu naama näillä kulmilla
Jonas ~ Ali, 
  26m pitkä huvijahti
  jolla purjehtii ei työkseen vaan huvikseen
  rahaa
  aston martin
  clint eastwood
  kaksi tiikerinsukuista kissaa ja käärme
  tuntuu olevan kuunneltu suu näillä kulmilla

"We look at life from very different viewpoints - it's an great opportunity to get to share them with new friends, isn't it?" It is. Koko illan ja aamusta asti olemme nauraneet naamamme kipeiksi tälle älyttömyydelle. Että mitä helevettiä! Etsimme illallista, tapasimme kaksi hauskaa miestä, tahtoivat näyttää jonkun paikan, päätimme tohtia lähteä matkaan, ajoimme taksilla komeimpaan panoramaravintolaan, kertoivat siinä vähän itsestään, heh, ja me hauskuutimme heitä moskeijatoilailuilla, varattomuudella, kulttuurieroilla. Meillä oli hauskaa. Iloisin elein puhuimme isoista asioista pikkutunneille asti ja osuutemme laskusta maksoimme itse, se oli kyllä hieno juttu.

Ajattelen, että jos tämä reissu ei kohta lopu: se saa jatkua.
Maha on sekaisin. Toivottavasti ei nyt se A-hepatiitti, jonka rokotteen jätin kiireessä ja piheyksissäni ottamatta. Edessä vielä viimeinen ilta tässä kaupungissa. Rahaa on jäljellä 3.5TL, siitä 3 menee huomenna ratikoihin, että pääsen lentämään kylmään pohjolaan.

10 kommenttia:

Kuukki kirjoitti...

Olen innoissani lukenut juttujasi ja katsellut kuviasi ja haaveillut Istanbulista! Viime reissusta on jo liian monta vuotta ;o) Ihanat kuvat taas kerran!

maijja kirjoitti...

Kiitos Kuukki! Minäkin olen, näin jälkikäteenkin, selannut netistä muiden matkakertomuksia. Nyt kun siellä on käynyt, niin osaa toistenkin lomakuvia katsoa eri silmällä, kun tietää paikkoja ja jotenkin tajuaa kulttuuria.

Anonyymi kirjoitti...

Hei mutta mites mää voin olla tossa tokassa kuvassa? Luulin ihan.

Liivia kirjoitti...

Pläh näitä! TYKKÄÄN!

Kirjailijatar kirjoitti...

Oi Maijja Maijja!! Nyt saat minut ihan tutisemaan matkakuumeesta. Taas! Tuli ikävä Istanbulia. Olet sen vanginnut juuri niin kuin se on. Ahmin nämä kaikki kerralla ja sain melkein ähkyn. Tavoitin sen tunnelman. Minäkin haluan tuonne takaisin kesemmällä, uimaan ja niin pois päin. Teillä on ollut ihanaa, kivaa. En ehtinyt antaa vinkkejä. Olisin vinkannut, että olkaa vaan ja käykää kylpylässä.

Laura Yli-Arvela kirjoitti...

Kauniita kuvia ja kiinnostavia tapahtumia. Tuollaiset lomat kyllä saisivat vain jatkua, jatkua, jatkua. Toisaalta on hyvä tulla kylmään pohjolaan, lämpimään kotiin muistelemaan matkaa, jotta voi joskus lähteä uudestaan.

milla kirjoitti...

Oma (marraskuussa tuleva) reissuni ei ole jännittänyt vielä. Näitä katsellessa alkaa kyllä tulla matkakuume, vaikka en Istanbuliin olekaan menossa ;) Alkaa suorastaan jännittämään! Hienot on kuvat!

Aino kirjoitti...

juu kyllä se on päästävä. pian. todella pian!

maijja kirjoitti...

piilomaja; se olen mää, mutta nyt kun sanot niin tosiaan sunkin näköä!

Liivia; :)

Kirjailijatar; minäkin näin jälkikäteen katsellen ihan ähkyynnyn kuvista ja tarinoinnistani. Semmoinen se on: rikas, täyteläinen, joka kulman takana.

Papu; kiitos! Nyt olen flunssan lamaannuttava, on vaikea uskoa että ihan hetki sitten oli kuuma ja Istanbul.

milla; minne sulla on matka? Toivon melleviä seikkailuja ja paljon kaikkea uutta, kiehtovaa!

Aino; juu, on. :-)

hanse kirjoitti...

Voi, Hagia Sofia! Rooman Pietarinkirkossa kävin muutama vuosi sitten. Jonain päivänä vielä tuo Pyhä Viisaus. Oletko lukenut Waltarin matkakirjaa Lähdin Istanbuliin? Hieno kuvaus siitä, kuinka täysin erilaisessa maailmassa 40-luvulla elettiin.