22.11.2010

Rovaniemi tänään

Hain kolmen sorttista assam-teetä Mandragorasta, se on tee- ja kahvikauppa sekä Tsekin lahja Rovaniemelle. Sitten valitsin Signestä kaksi metriä villakangasta takiksi ommeltavaksi.  Olen ajatellut jotain yllättävää vuorikangasta ja nyt löysin jotain, huh, erittäin yllättävää. Vielä en tohtinut ottaa sitä. Annan hyvän ajatuksen itää ja kypsyä hetken. 

Lordiaukiolla on vinossa valtava kuusi, taustallaan vaimea joulumusiikki se uinuen keinui aamupäivän rauhaa. Tykkään aamupäivistä, rauhasta, asioimisesta, mustasta teestä ja tästä kaupungista, jonka päivä kesti tänään 4 tuntia 51 minuuttia.

Tätä kirjoittaessani kuuntelen taustalla musiikkisekoitusta (jonka tahtiin yksi supernais-ystäväni juoksi muuten maratonin aikaan 3h 35min, että ei hassumpi mix) ja Madonna tuossa lauloi että no time to hesitate. Arvatenkin viestiksi tuohon vuorikangas-asiaan.
15 kommenttia:

himalainen kirjoitti...

Signe on tuttu nimi, oon joskus pyörittänyt niille montakymmentä metriä kangasta.
Rovaniemi-raporttikuvat ilahduttivat :)

Anonyymi kirjoitti...

Ookko muuten koskaan tehnyt postausta siitä mielettömästä kemikaliosta, mikä siellä Rovaniemellä on olemassa ollut jostain vuodesta öööö, ja jossa on edelleen mainokset ja osin hiuslakkaputelitki sieltä samalta vuodelta öööö myynnissä? Teeppä ihmimeessä siitä postaus, jos et oo tehny.

-junika-

Jonna kirjoitti...

En ole varmaan koskaan nähnyt kuvia Rovaniemeltä. Nuo mainokset sai hykertelemään, onkohan mietitty mitä, kun ne on lätkäisty vierekkäin? :)

Tuo teekauppatyyppi oli Strömsössä muutama viikko sitten.

soila kirjoitti...

uiui mitkä lapikkaat!
voi kun mullakin olisi!

Kirjailijatar kirjoitti...

Minä en voisi koskaan juosta maratoonia, ei se vaan onnistuisi. Mutta voin kuunnella musiikkia, jonka tahdissa voi juosta maratonin.

Minulla oli kerran takki, jossa oli kaunis vuori, mutta se on hävinnyt. Siis koko takki.

Hihitin muuten Lordiaukiota :)

Anonyymi kirjoitti...

Lordiaukio? Oikeasti? Hyvä bongaus nuo julisteet vierekkäin - kaikille jotakin...

-maiju

Niina kirjoitti...

Ihanat lapikkaat! Ja sukat ja ihanaa että niitä on paljon! Ja ihanat rukkasetkin!

Pitääkin kuunnella Madonnaa joku päivä. Ja niitä vanhempia varsinkin. Jos sieltä löytyisi minullekin joku hyvä neuvo.

Anonyymi kirjoitti...

Oioi noita lapikkaita! Ja odotan niin että näen takin.

Rovaniemellä olisi kiva käydä "taas". Viime kerrasta taitaa olla 15vuotta :D

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja piti kysyä että saithan postia jo?

Netta kirjoitti...

Rovaniemi on hauska. Kaupunki ei musta ole erityisen kaunis, mutta jotenkin siinä on sitä jotain. Kiitos näistä kuvista!

maijja kirjoitti...

himalainen; Signe on semmoinen aarreaitta, että siellä on varmaan niitä sun pyörittämiäsi, vaikka pyörittelystä olisi jo aikaakin! Rakastuin kangaskauppaan.

Junika; olen itseasiassa k.o. "kemikalion" vakioasiakas :-) mutta postausta en ole mummonkaupasta tehnyt. Ajattelen tässä, että pitäisikö tehdä sellainen sarja, jossa kuvaisi hauskoja pieniä liikkeitä ja vaihtaisi muutaman sanan omistajan kanssa! Se voisi olla hauskaa! Suostuisivatkohan nuo? No, kemikalion Mairesta on ollut juttu ainakin Mondossa. Ainakin voisin esitellä kaikki Mairelta tehdyt koruhankinnat!

Jonna; muakin huvitti nuo mainokset. Itseasiassa minusta tuo pornopäivien juliste on aika hyvä! Minä kans kuulin, että Strömsössä oli kokkailtu hänen kanssaan, mutta iteltä meni jakso harmiksi ohi.

soila; kirppiksille metsästämään!

Kirjailijatar; oon miettinyt, että onnistuiskohan se multa. Luulen, että onnistuisi... mutta oon päättänyt, että ennen maratonille suuntaamista pitää juosta neljä puolimaratonia, että ehtii ikäänkuin harkita. Yksi on jo takana! Jos ens kesänä hilpaisen kolme lisää, niin sitten kokonainen vuonna 2012.... hehe!

Maijulle ja Kirjailijattarelle; Lordiaukio on muuten täällä aika kuuma peruna! Määkin kirjoitin ensin Sampoaukio (sehän sen nimi _oikeasti_ ja alkuperäisesti on), mutta muutin sitten uudemman nimen tilalle. Aukion nimi on tosiaan muutettu Lordiaukioksi Lordin menestyksen vuoksi! Kotikylän poikii, juunou...

Niina; minustakin sukka- ja säärystinröykkiö on ihana, ja varsinkin sen lämpö. Siniset nahkarukkaset on TOSI vanhat ja lämpimät.

minja; määkin ootan näkeväni takin :D Ompelemaan ehdin vasta joulun aikaan, luulen. Mutta piirtänyt sen olen jo. Posti tuli ja iloisesti helkkyy kaulassa nytkin! Kiitos! Vastapostiakin on jo matkalla :-) Ja Rovaniemestä: tervetuloa koska tahansa! Tämähän on paras kirppiskaupunki ja täällä on hyvä meno, tarjoan seuraa ja opaspalvelua! Tässä toimintaohje: http://www.youtube.com/watch?v=EFZg9KmzUF0

maijja kirjoitti...

Netta; hauska on ihan hyvä sana kuvaamaan, joo. Kaunis tämä ei ole, mutta semmoinen rosoisen aito kaiken turistihoukutuksen ja uusien kauppakeskusten alla. Täällä on tosi hyvä kulttuuritarjonta ja ihanasti tarttumapintaa. Mää viihdyn!

Anonyymi kirjoitti...

On siellä erilaista!

Anonyymi kirjoitti...

Hei tee ihmeessä sarja paikallisista erikoisuuksista, putiikeista, kahviloista ja niiden omistajista. Siellä nimittäin vielä ON persoonallisia putiikkeja. Ja uskoisin sen kempparin pitäjän tykkäävän siitä, että hänestä tehtäisiin juttu.

-junika-

maijja kirjoitti...

piilomaja; on. Ihan fyysisissä näkymissäkin on sinne sinun maisemiin varmasti huima ero, Rovaniemestähän jäi se noin 10 prossaa 40-luvulla. Valitettavasti sitä vähää vanhaa rakennuskantaa ei kaikki osaa rakastaa.

Junika; pitäis kyllä!