20.12.2010

Viimeinen arkinen maanantai

Viimeisen tonttuasian kohdalla oli vähällä käydä aika lystikkäästi: maha muljahti ja sydän pysähtyi pimeän liikkeen lukitulla ovella. Olivat jo sulkeutuneet joulunviettoon, huolella valittu ja uniikki lahja sisällään. Huoli mielessä palasin huokaillen kotiin. Sytytin kynttilät, avasin sopivaa hetkeä odottamaan pimittämäni kirjeen Niinalta, haudutin kupillisen kehäkukka-rooibosta (tosi hyvää!) ja otin pari palaa suklaata. 

Voimaannuin.
Löysin netistä kauppiaan numeron ja soitin väräväjän puhelun. Teimme treffit kaupalle, jossa minä sain paperoitavaa ja hän minun vuolaat kiitokseni. Toivottelimme jouluja ja uusia vuosia, "nähdään ens vuonna!" huikkasi kauppias ovea lukitessaan. "Niin nähdään!" vastasi onnellinen tonttu.

On helppo uskoa jouluun.

10 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Joskus sitä tuntuu, että johan meni suunnitelmat mönkään. Sitten on aika ihana tunne, jos asiat kääntyvätkin parhain päin. Onneksi soitit kauppiaalle, olet kunnon tonttu!

Niina kirjoitti...

Voi miten hyvin sitten lopulta kävi! Ja hyvä että tykkäsit siitä rooiboksesta,se on juurikin sitä lemppariani:) En ole vieläkään maistanut sitä kehumaasi assamia,säästelen sitä sopivaan hetkeen:)
Ja ihanat kuvat! Etenkin tuo pömpeli mikä on koristeltu sydämillä. Suttujen päälle en ymmärrä yhtään,mutta sydämien päälle kyllä.

maijja kirjoitti...

Maija; yleensä asiat järjestyvät, se on vain niin hankala epätoivon hetkellä muistaa.

Niina; kiitos, minustakin nu sydämet on tosi suloset! Tykkään muutenkin noista Rovaniemen lukiolaisten maalaamista sähkötauluista. Juuri tässä haudutan Samovar-blendiä :-)

Sanna kirjoitti...

Kannatti siis olla rohkea ja soittaa! Ois kiva nähä taas kun täällä lähekkäin varmaan kuitenki ollaan...

Kirjailijatar kirjoitti...

Oi miten loistavaa palvelua. Ja kyllä kai ihmiset ovat auliita auttamaan, jos vain kehtaa pyytää apua. Tuo jos mikä tuo joulumielen :) Ihanaa joulua!

maijja kirjoitti...

Sanna; niin kannatti! Ja olisi tosiaan kiva nähdä, määpäs laitan sulle viestiä.

Kirjailijatar; totta, liian monesti murehtii yksin tohtimatta pyytää.

Liivia kirjoitti...

Olipa kiltti kauppias, tykkään tuommoisista!

Anniina kirjoitti...

Joulumieltä soisi löytyvän kaikilta enemmän koko ajan! Kivaa on tuommoinen :)

Rentouttavaa ja toivottavasti nukuttavaa lomaa!

Tanja kirjoitti...

Kiva kauppias, arvostan. ja jos itse olisin kauppias, pienyrittäjä, niin tahtoisin toimia juuri noin.

Otsikosta tuli mieleen, että ajattele, jos enää koskaan ei enää tulisi arkista maanantaita. Hui! Olis vaan juhlavia tai epätavallisia muuten.

maijja kirjoitti...

Liivia; niin oli! Parasta mainosta bisnekselleen.

Anniina; rentoutta myös sinulle, koko alkavaan vuoteen!

tanja; minä myös. Tuollaisen kohtaaminen on kasvattavaa, ja niinkuin tuossa mainitsin jo, niin kannattaisi kyllä itsekin useammin tohtia pyytää. Siis mitä, tuleeko joskus vielä joku arkinen maanantai!??!