31.1.2011

05-2010


Toukokuussa kuljimme ympäri koleaa makaronimaata ja puhuimme ameriikkaa etelävaltalaisittain. 'Life ain't no lollipopland' kun happy hillbillies'it jäivät myrskyyn. Samaan aikaan Rovaniemellä asteet kohosivat kymmenen astetta edelle. Söimme aterian, josta päätimme olla kertomatta koskaan kenellekään. Jäätelöpalloja ei laskettu ja Darsenan vartta valuessa minut kuvattiin katumuotiblogiin, olin ihan et mieti hei, muodin mekas Milanos. 

Kaiken kaikkiaan minuun jäi tunne: olen nyt nähnyt pohjoisen Italian. Palasin istumaan Kemijoen rantaa, istuin rauhassa ja piirsin lippusiimaa sekä lintusia. Rovaniemen toukokuu oli Lapin yllättäneessa auringossa palaneet olkapäät ja jokeen huuhdotut siveltimet. Valokuvassa keittiössäni tanssitaan maljakkoon kerättyjen vaivaiskoivujen silmujen auetessa. Kuu, jona särkyi ikkuna, suli sydän, kuohui viini ja valoa riitti. 

Kehitin solarigrafiat jotka myöhemmin kehittivät minulle kirjeystävän. Terveisiä Lokinkadulle!

Loppukuusta olin työnkuvaltani escort. Vein vieraani hienoon paikkaan syömään, metsään maistamaan makkaraa ja mummulaan kirjoittamaan nahkaselkäiseen vieraskirjaan. Tulivat kanssani merenrantaan ja piirsivät nimeni hiekkaan. Herra Huu opetti minut  juomaan teetä oikein ja sanoi, että parasta oli tavata 'youl glandmothel'. Sen uskon!

8 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Olet kyllä valtavan hyvä kirjoittamaan,tämäkin niin ihana. Pääsin Italiaan ja Kemijoen rantaan ja Rovaniemelle sen mukana,kiitos.
Ja sinä olet kaunis ja aivan täydellinen Milanolaiseen katumuotiblogiin!
Ja nämä ovat olleet hurjan kivoja ja niin hyviä tekstejä nämä muistelusi. Nyt vasta ehdin vaan kommentoimaan.

Ja sitä vielä,että minäkin olisin varmasti samaa mieltä kuin Herra Huu,mummosi kuulostaa kerta kaikkiaan SUPERmummolta! Ja sinä myös. SuperMaijjalta,et mummolta:)

hanse kirjoitti...

Hih.

maijja kirjoitti...

Niina; kiitos ja ihan mahtavaa, jos voin sanoilla tarjota kyydit milloin minnekin! Supermaijja, heheh, millainen asu sillä olisi? Kukkatrikoot ja pensseli nutturassa?

Hanse; ei naureta siellä.

17 neliötä kirjoitti...

Hienoja lomakuvia! Milanoon voi lentää Tampereelta...hmm...ehkäpä voisin käydä joskus siellä myös lomakuumetta parantelemassa...Mutta asiasta toiseen, ihana kissa sulla!!!

Anniina kirjoitti...

Minkä teit taas! Tuli itsestäkin aukaistua samalla jotain näiden myötä ja se on hyvä varmaankin. Ootan jo kovasti loppuja ja sitä mihiin niiden kyydissä pääsee!

kerro jos oot tulossa tänne päin niin kootaan pohjoisen ihmiset kahvipöytään!

Maija kirjoitti...

Voi mitä seikkailuja ja miten kerrottuna. Tykkään. (Tykkään myös kukkasukkiksista.)

maijja kirjoitti...

17 neliötä; Minuun se Milano ei tosiaan tehnyt isoa pesää, toisin kuin syyskuussa tutkittu Istanbul. Kyllä minä Italiaan silti voisin toiste mennä, mutta etelään ennemmin. Kissa kiittää!

Anniina; olis tosi kiva istahtaa kahvittelemaan! Koitetaan saada järjestymään joskus. Ja iso kiitos kauniista sanoistasi.

Maija; määkin tykkään sukkiksista! Kiitos kaima!

viena k kirjoitti...

kiitos kun palautit mieleeni sen aterian mistä ei koskaan kerrota kenellekään. ü

ihania muisteloita.