2.1.2011

Hupsis-tupsis, pimpeli-pompeli

Maijja se isselleen takkia ompelee...
Tehtävä huolella, ettei varmana satu hupsis-tupsis. Terveisiä noin kymmenenneltä ompelupäivältä!

9 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Terveiset tulivat perille, kiitos.

Näyttää lupaavalta tuo takki. Mojovan projektin olet ottanut itsellesi, ihailuni siitä.

Pellon pientareella kirjoitti...

Suunnitelma näyttää tosiaan somalta. Ja uskallat käydä työn kimppuun, respektini! Itse nääs kamppailen vielä, suunnitelmia ois, mutta toteutus tökkii...

maijja kirjoitti...

Ilona; kiitos ihailustasi mojovaa projektia kohtaan! On tullut joskus ommeltua mojovampiakin, mutta nyt on semmoinen hillitty olo: haluan tosiaan että tää natsaa.

Pellon piennar (huvittava muoto sanoa noin tuo sinun "nimi"); tätä on suunniteltu! Kankaathan ostin joskus, oliko marraskuuta, kun tänne kirjoitin. Ompelua piti odottaa joulunpäiviin, koska täällä kotikotona on paremmat koneet. Kaavoja piirsin hartaasti, niin hartaasti! Kaavoitin siis ite tämän niistä aiemmista ompeluksistani, kesätakeista, joista ensimmäisen oon alunperin piirtänyt tyhjästä. Heh, viides takki 'tyhjästä' jo. Tähän jouduin esim. hihojen kaavaa muuttamaan jo enemmän, että saa istuvuutta paksuihin kankaisiin. Hiippahupusta tykkään tosi paljon! Toivottavasti tyttömäinen takkini valmistuu tällä viikolla, alan olla aika kyllästynyt entiseen pomppaan. Toivon sulle rohkeutta aloitukseen ja onnistumista toteutukseen! Onnistut aivan varmasti.

Anonyymi kirjoitti...

Innolla odottelen näkeväni lopputuloksenkin! :)

Maija kirjoitti...

Ooh, hyvältä näyttää suunnitelmat! Odotan kiinnostuksella lopputulosta, jos sitten esittelet. Minä en ole vielä koskaan uskaltautunut ompelemaan ulkokäyttöön sopivaa takkia. Tai edes suunnittelemaan sellaista. Ehkä vielä joskus, jos saan vähän pitkäjänteisyyttä ompeluprojekteihin.

Minä rallattelin tänä jouluna moneen otteeseen tuota hupsis tupsis -laulua, vaikka muistan siitä vain muutaman säkeen sieltä täältä, "hiiri se kissalle takkia ompeli" kuulostaa niin hauskalta aina vaan!

Anonyymi kirjoitti...

Voi veljet! Itse pelastin oranssi täkin roskiksesta, silläkin ois aikomus muuttua takiksi mutta njaaa...

Anjuska kirjoitti...

Onnea projektille, meikäläisen lyhyellä pinnalla ei noin isoon projektiin lähdetä. Tulis just pimpeli-pompeli vaan!

isoinpapu kirjoitti...

Joo hiljaa hyvä tulee. Itse olen täysin pimpeli pompeli huiskista rallaa, mutta sen verran olen joskus matkalla uuvahtanut, että huomaan hitaan etenemisen olevan usein viisasta.

HIeno takki tulossa siellä!

maijja kirjoitti...

Marjohei; pitää esitellä täällä, takki tuli jo eilen valmiiksi.

Maija; minulle tosiaan jo viides takki (tällä "mallilla", yhden oon ainakin ennen ommellut vanhasta täkistä puunkantotakiksi).

Anonyymi; hyvähyvä! Niinkuin tuossa just mainitsin, niin oon kerran ommellut juurikin oranssista täkistä takin. Näkyy vähän tämmöisessä vanhassa postissakin: http://heitteillejattaytynyt.blogspot.com/2007/11/ts-on-meijn-vessa.html

Anjuska; kiitos! Tästä ei tullut hupsis eikä tupsis :-)

isoinpapu; minä olen huomattavasti enemmän tekijä kuin suunnittelija. Olen "sieluni silmin näkijä" - visio on aina vahva, mutta into tehdä ja saada valmista pukkaa turhan usein suunnittelun tieltään. Sitten tulee vähän semmosta ja tämmöstä. Nyt tuli pirskatin hyvä!