21.6.2011

Taas junassa / Ajanvietteenä lompakkoinventaario.Löysin 24 korttia. Yhdellä voi maksaa, toisella luovuttaa elimiä, kolmannella ajaa autoa ja neljännellä vahvistaa olevansa opiskelija. Kahdella todistetaan jäsenyyttä, viidellä kanta-asiakkuutta ja kolmella saadaan bonusta ja plussaa. Kaksi ottaa kopioita. Yksi vakuuttaa matkustuksen ja toinen auttaa apteekissa. Kolme kirjastokorttia. Kaksi pankkiasiointiin liittyvää korttia. Yksi rokotuskortti.

Ihmisen elämä on kortilla. Kaikki korttini eivät edes kulje lompakossa mukana! Hiihtokeskusten keycardit, lisää hiivatin jäsenkortteja, lisää kirjastokortteja, lisää kortteja. Vanhentuneet kupongit (miksi, voi miksi laitan niitä lompakkoon?), typerät leimankeruukortit (niin - miksi) ja muut turhat laitoin roskiin. Lompakkoon jäi korttipakan kanssa silti vielä:
  • 5 postimerkkiä
  • 3 kirjastomuistilistaa
  • nippu kuitteja
  • 2 värikorttia
  • 1 runon alku ("Ei autopesuun antennin kanssa..."?)
  • 2 jo edesmenneeltä pianonsoitonopettajalta saatua runoleikettä. En raaski luopua niistä.
  • 1 humalaisen kirjoittama mietelmä ("Olet poissaollessasi tapa käyttää elämäni turhaan", päivätty 20.10.2009. Miekkonen oli aiemmin katsonut elokuvan "Lukija - The Reader" ja rakkaudellisesti vaikuttunut tästä. Samana iltana muistan huutaneeni: "enough of that love-bullshit!")
  • ja bonuksena: vähän rahaa.
Toivottavasti tämä oli viimeinen junamatka hetkeen.
Toivottavasti ei enää yhtään juopunutta möykkäämässä ("aatteleppa että jos ois vaikka kakstoista lespua ja jos ees yheltä sais niin oishan se!!"), tytöttelemässä ("onkos tytöllä pitkä matka ja joko on poikakaveri?"), jakamassa eväitään (viimeksi 5l kanisteri kiljua) tai valvottamassa. Ei yhtään konnaria näsäviisastelemassa, kun pyydän nostaa eläinvaunun lämpöä. Ei yhtään katkennutta puhelua, kipeää niskaa, minuuttia myöhässä.

Sillä huomenna starttaan Tatsunan!!

19 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Tämä oli viihdyttävä. Hauska.

Kiitos.

Tuittu kirjoitti...

:D Lompakkoinventaario on hyvää juna-ajanvietettä, samoin tarpeettomien numeroiden poisto kännykästä.

hr kirjoitti...

Kyllä, taas mitä parhainta viihdettä! Minäkin muuten usein junassa inventoin lompakkoni kuitit. Varsinkin, jos ei ole yhtään gagaraa pomppimassa sylissä.

Kirjailijatar kirjoitti...

Minun lompakkoni katosi vuosi sitten ja sen siliän tien kaikki kortit. Niinpä päätinkin, etten hanki yhtään ylimääräistä hiivatin korttia. Nyt olenkin sikatyytyväinen, ei varmaankaan yli kymmentä korttia. Ekana hankin pankkikortin, ajokortin, kelakortin ja kirjastokortin, niillä pötkii jo pitkälle.

Tuija kirjoitti...

Aja tänne tatsunatyttö, meil ei oo kiljua mutta osaan mä kiljua!

Anonyymi kirjoitti...

Muistakko sen yhden mainoksen missä oli aika härskit sanat...mites ne nyt meni..."junassa on hauska matkustaa"!

maijja kirjoitti...

Ilona; kumpa itselläni viihdytys olisi kestänyt koko matkan ajan...

Tuittu; hyvä idea! En ole pitkään aikaan muistanut käydä numeroita läpi. Sen sijaan olen kehittänyt fiksaation, jonka mukaan saapuneita ja lähetettyjä viestejä on oltava sama määrä. Niiden poistelu ja säästely vie muutaman minuutin aina.

hr; minä aina säästän kuitit niin kauan, että olen ehtinyt tehdä kirjanpidon (pidän siis pennintarkkaa kirjanpitoa. sen piti olla kokeilu, mutta on osoittautunut niin helpoksi, hyödylliseksi ja kiinnostavaksi, että kohta on vuoden tulot ja menot excelissä).

Kirjailijatar; varmasti pärjäisi vähemmilläkin korteilla, tuosta saisi sen 15 karsittua. Ottaisi vaikka sitten kotoa mukaan sen kirjastokortin, jos aikoo kirjastoon, kopiokortin jos kopioimaan ja niin ees päin. Huoh. Ehkä ryhdyn sellaiseen projektiin. Ja niille runoille ja muistelmillekin voisi löytyä muukin paikka... Ehkä sitten lompakossa olisi tilaa myös isomman setelitukon asua ;-)

Tuikkis; hehee! Jos sanasi olisivat toisin päin, olisin jo matkalla! Tottahan se juhannuksena pitää kiljua olla...

piilomaja; en muista? Mutta muistan yhden härskin juna-aiheisen mainoksen... taisi olla Tupla.

maijja kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=SmC2b4ypsYs

Oli pakko etsiä se :-D

Anonyymi kirjoitti...

No siinä vaan rallateltiin että junassa on hauska matkustaa jne. ja minusta se on sentään aika härski vale kun ottaa huomioon vaikkapa kaiken sen mitä kerroit tässä junassamatkustuksen todellisuudesta;-)

tuike kirjoitti...

Voi ei! Olin unohtanu tuon törkiän kaksmielisen junamainoksen. Tai siis tuplamainoksen.

Kyllä ny on ihan asiallista ajella vähän aikaa tatsunilla.

tuike kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tiina Konttila kirjoitti...

Vai että vielä rahaakin kaiken tuon päälle, melko mahtavaa!

Ja voi räkä noita humalaisten ajatuksia :D

Thilda kirjoitti...

Olen lopen väsynyt kortteihin ja siihen että lompakko venyy ja paukkuu niiden vuoksi - enkä edes omista kortteja joilla maksetaan. Siirsin lähes kaikki toiseen pussukkaan (joka ei tietenkään satu mukaan silloin kun tarvitsisi) mutta silti lompakossa on kortteja. Ärsyttävää.
Ehkä vippaan ne jorpakkoon joku päivä :)

Hauskaa Juhannusta!

Anniina kirjoitti...

Sää se keksit! Onneksi pääset Tatsunin rattiin ni ei tarvi enää junassa kykkiä. Se alkaa pidemmän päälle uuvuttaa, vaikka pieninä annoksina rattoisaa onkin.

Malla kirjoitti...

Voi lompakkoinventaario! Pitäisipä tehdä itsekin.

Mulla loppuivat junailut lapsuudenkotikaupunkiin tässä kuussa ja nyt vasta tajusin, että eipä sitä enää junassa niin usein istuta. Herättelin kyllä toiveita ja ajatuksia, että jospa siitä junailusta sen myötä tulisi taas sellaista luksusta, jota se oli ennen näitä viime vuosien tihentyneitä junamatkoja. (Tai sitten ei. Ehkä se on yhä yhtä puuduttavaa kuin se on viime aikoina ollut.)

Leppis kirjoitti...

Tutkailin tuota junapostausta, jossa näkyi Tavun korvat ja vähän päälakea. Satunnaisena vierailijana en tiedä, oletko maininnut asiasta, joten pakkoa kysyä mahtaako Tavu olla bengali? Täällä läppärin ruudun takaa kurkkii ihan samanlainen pää, joka kuuluu benkattikollille. :)

maijja kirjoitti...

piilomaja; härskiä, kieltämättä! Toisaalta ennen olen oikeasti pitänyt junailusta, tavallaan kait vieläkin. Olen vain joutunut kärsimään siitä liikaa. Mutta nytpä onkin ääni eri: prään prään nimittäin!

tuike; mainos on aivan mainio!

Pilvitarha; muutama raha vain... ja niillekin on jo käyttöä keksitty. Uuden esiintymistä odotellessa :-)!

Thilda; just tuon vuoksi niitä himskutin kortteja on pakallinen, JOS niitä tarvii. Jos satunkin ostaan jotain Lindexiltä tai muusta puljusta, jos satunkin saamaan jostain etua tällä jäsenkortilla... Aion tosiaan karsia ja alkaa harkita ennen asioille lähtöä, että mitä kortteja tarvin mukaan.

Anniina; Tatsuna käy ja kukkuu! Siellä ei puliveivarit pulise, ellen satu poimimaan kyytiin :-)

Malla; minusta tuntuu surulliselta, ettet junaile sinne enää. Kait sentään joskus, harvakseltaan?

Leppis; tervehdys Leppikselle ja teretulemasta toistekin! Tavu on devon rex. Bengaleihin olen muuten viime aikoina törmäillyt toistuvasti (en sentään konkreettisesti), vaikuttaa viehättävältä rodulta! Miau!

Malla kirjoitti...

Enpä tiiä, tuleeko enää sinne junailtua kovinkaan monesti. Lapsuudenkotia ei enää ole ja vanhemmatkin ovat jo toisessa kaupungissa. Vähän hassu olo kyllä. No, onneksi siellä on sentään vielä pari kaveria, ehkäpä siellä joskus tulee piipahdettua :)

Elli kirjoitti...

kiva inventaario :)