25.8.2011

Loppukesän risotto

voita
valkosipulin kynsi
sipuli
nauris
puolikas kesäkurpitsa

2 dl risottoriisiä
valkkaria soppeli, reilu loraus
n. 7 dl kasvislientä
yrttejä: persiljaa, salviaa, basilikaa, minttua - mitä vain.
parmesania

- - - 

Ensimmäiset viisi ainesosaa kuullotellaan pannussa. Sitten lisätään risottoriisi, voit laittaa voitakin lisää. Kuullotellaan riisiäkin hetki. Sitten lisätään viiniä. Sen imeydyttyä loraus kasvislientä, sen imeydyttyä loraus kasvislientä, sen imeydyttyä - ymmärtänette idean. Loppuvaiheessa lisätään yrtit ja parmesanjuusto. Ruoka on valmista! Annosta voi vähän aikaa vaikka vain katsoa kiitollisin mielin, haistaa ennen maistamista.

Kokeile tätä risottoa! Muuten et vain saa tietää nauriin pehmeää, makeaakin, täydellistä risottomakua. Jos et innostu risotosta, syö nauriita kuitenkin. Varo, etteivät vie kieltä..!
- - - 

Tänään, paitsi tätä myöhäisillan risottoa, myös lupaavia uutisia, siis hyrisyttävän jännittävän uskaliaita ja röyhkeän lupaavia uutisia! Tekevät hyvää. Loppukesä ei ole tuntunut oikein kesältä.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Takuuvarmasti hyvää.
Kiitos Maijja vinkistä.
Ja ne uutiset: ai kun hieno homma! Aavistelen jotakin supermuikeaa;-)

maijja kirjoitti...

Minussakin on aavistus johonkin supermuikeaan. Toisaalta niskaan iskee suomalaisuus, että eläs luule luuta lihaksi tai lampaanpäätä makkaraksi. Kuiteskin tulee ähäkutti ja siitäs sait... Mutta kunnes toisin todistetaan: on aavistus hyvään!

Nyt naurista naamaan!

Maija kirjoitti...

Kuulostaa herkulta, vaikka en ole koskaan erityisesti pitänyt nauriista. Ehkä opin vielä tykkäämään siitäkin. (Olen oppinut vanhemmiten tykkäämään monista ruoka-aineista, joille olen aiemmin nyrpistänyt nenää.)

Lupaavat uutiset kuulostavat ihanilta! Oi että. Toivottavasti luvassa on jotain superkivaa. (Arvuuttelen jo, mihin se voisi liittyä..)

maijja kirjoitti...

Maija äkkiä nauriita syömään! Ne ovat ihania, helppoja evääksikin.

Kääks, pakko muuten tarkentaa, ettei tämä lupaavuus liity edelliseen torppaan. Yhtäkkiä ymmärsin, että niin saattaisi luulla. Sen eteen en ole uskaltanut tehdä mitään ~ jos emme laske haaveilua!

sanna kirjoitti...

Kiitos jälleen kirjsta ja kortista! Ja teemaistiaisesta, jota tosin en vielä ole ennättänyt maistelemaan. Mutta teen sen kyllä heti sopivan tilaisuuden tullen.

Kiitos myös naurismuistutuksesta!

Ja onnittelut lupaavista uutisista, mitä ikinä sitten mukanaan tuovatkaan. :)

Anna - kukutikuu kirjoitti...

Oi, pitää reseptiä kokeilla. Nauriit on hyviä ja kyssäkaali myös (lempijuureksiani ovat ne).

maijja kirjoitti...

sanna; nautinnollista teehetkeä!

AnnaS; tuumasta toimeen!