22.10.2012

SyysmieliTykkään vuodenajoista. Tykkään kaikista vuodenajoista. Tykkään myös talvesta. Tänä syksynä sitä pitää hokea enemmän kuin koskaan ennen, kun huomaan roikkuvani kiinni syksyn paidanhelmassa kuin rääkyvä lapsi. Mua palelee.

Olenko ilonpilaaja, kun totean, että tätä pakkasta, palelevaa sormenpäätä ja tippuvaa nenää riittääkin sitten seuraavat puoli vuotta? Lakipisteensä kylmyys saavuttanee noin neljässä kuukaudessa, kun talvi helmikuuhun saakka kiihdyttelee lukemiaan. Ja sitten vielä viikkotolkulla löysäämistä. "Jee".

Toisaalta taas: 
saa käyttää villahousuja
ja lapikkaita
on ihanan pimeää
tulenrapinat voi laittaa kolmeen pesään
ja kynttilöihin

superbonus:
pihasaunakin valmistunee ennen kireimpiä kelejä!9 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Minä tykkään tästä kirjoituksesta. Ihan hurjasti tykkään.

Talvesta en tykkää, en halua sitä, voitaisiin mennä suoraan kevääseen. Pitäisi varmaan olla lapikkaat, ehkä talvesta tykkääminen on lapikkaista kiinni.

Malla kirjoitti...

Voi perskules koko talvi. En tykkää, en, en, en. Ainakaan nyt. Tänäänkin päästin muutaman kirosanan, kun taivaalta tipahteli hetken aikaa lunta. Yleensä on kyllä käynyt niin, että talvella yhtäkkiä huomaankin, että onhan tää sittenkin ihan kivaa. Mutta vielä kivempaa on, kun vuosi kääntyy kevääksi ja talvelle saa sanoa heipat...

Kirsikka kirjoitti...

Talvi on ajatuksena ja filosofisella tasolla kiva. Mutta siihen se sitten jääkin... :\

Olina kirjoitti...

Pihasauna on kyllä melkoisen jättiläisbonus!

Tämä vuosi on ollut tällainen: ensin oli vaikea lupua kesästä, ja nyt sitten pitelee tätä syksyä kuin rakkaintaan.

Olen kahdenvaiheilla: Jos pakkaset tulevat aikaisin ja meri on jäässä ennen joulukuun loppua pääsen viettämään keskitalven juhlaa saareen. Se olisi melkoinen bonari. Ja toisaalta lumi ja pakkanen tarkoittaisi myös kurahousuista luopuminen... bonus sekin.

Kirsikan kommentti on kyllä ihan huippu. Kiteyttää olennaisen. :D

Olina kirjoitti...

(Anteeksi oudot kirjoitusvirheet: en ole vielä saanut aamukahvia.)

Sanna kirjoitti...

Perjantaina sanoin yhdelle talviangstiselle, että "Elämä on joka tapauksessa mukavaa."

Eilen rapasin jäätyneitä auton laseja ja huokailin, kuitenkin.

Mutta syksy on kiva, talvi on kiva, kevät on kivaakin kivempi ja viimeistä ei tarvi mainitakaan.

Villahousujen käyttö on ihan mieletöntä talvisin. Sitä odotan, kun lumi narskuu jalkojen alla (vaikkei lapikkaita vielä olekaan).

Hihittelin aamuteekupin äärellä Olinan kirotusvireelle (joita vain yhden löysin) ja selitykselle vielä enemmän :)

Tiina Konttila kirjoitti...

Sulla on hyvät bonukset!

Mutta mulla on kuule sama tilanne: muistan, että syksy on kiva ja kauniskin, talvikin ihan jees, mutta tänä vuonna olen silti tahdoton ameeba. Väsyttää, tunteiluttaa, ärsyttää ja epätoivottaa. Ikinä ikinä ennen ei ole tällaista ollut, edes silloin sydäntalvella... Pah, mä sanon. Eikä tullut edes ruskaa.

Onneksi kohta tulee lumi ja joulu!

Jenna kirjoitti...

minä olen talven rakastaja, paitsi kun on silti talvi joulun ja uuden vuoden jälkeen. kun on helmikuu on on vielä lunta, siihen alkaa kyllästyä kyllä. syksy on aina ollut mun lemppari. mutta sauna aina helpottaa. ja kynttilöitä, paljon kynttilöitä.

lähetin muuten kuvat pari päivää sitten, ihan myöhässä! mutta toivottavasti ne saapuu sinne suomeen pian. :)

maijja kirjoitti...

Ilona; lapikkaissa (ja muutenkin kelpo varusteissa) on talvesta tykkääminen aika helppoa! Minä siis tykkään, kaikista neljästä vuodenajasta siirtymäriitteineen, mutta tänä vuonna vähemmän kuin koskaan. Ehkä siksi, että en enää asukaan Lapissa, vaan kosteankolealla rannikolla?

Malla; mulle riittäisi, jos lumi tulisi joulukuun 10. ~ 15. päivä! Kyllä minä talven haluan, haluan hiihtää ja veistellä lunta ja jäätä jne, mutta miksi jo nyt?!

Kirsikka; heh! Hyvin sanailtu!

Olina; jättiläisbonus se on! Kunhan tulee valmiiksi. Ootan ensimmäisiä löylyjä ehkä enemmän kuin joulua.


Pihasauna on kyllä melkoisen jättiläisbonus! Minusta muuten tuntuu, ettei kesää juuri ollutkaan. Toisaalta taas mulla oli pitkä ihana kesä, jotenkin se vaan kelien puolesta oli yhtä syksynpelkoa koko kesä. Joulu saaressa: vau. On siinä vähän syytä toivoa pakkasia.

Sanna; onhan elämä mukavaa, niinkuin "kivaa" ja "hauskaa" ja sillätavalla "mukavaa". Mutta mukavuuden halu, joka juuri vaikkapa autonikkunaa rapatessa iskee, saa kyllä mielen empimään. Toisaalta talvi - niinkuin koko elämä Suomessa - on varustelukysymys. Villahousut jalkaan vaan ja marinat pois...

Tiina; oisko meillä pohjavedessä jotain talvenvastaista nyt? Tai tähtien asennoissa, olen oinas ja en halua talvea 2012? Tai sitten se on sitä, kun "kesä ei koskaan tullutkaan" ja intiaanikesäkin oli vain keltaisen lehden otsikko, ei mikään todellinen myöhäinen lämpöaalto, niin elimistömme ei siksi tajua, että on talven vuoro?

Jenna; syksy on mun lempparini myös! Ja kevät, koska olen kevään lapsi. Talvi jouluun saakka on tosiaan eri asia, kuin talvi joulun jälkeen. Tammi- ja helmikuu on niin pimeät ja pakkanen paukkuu, mutta sitten koittaa maalis- ja huhtikuu: keväthanget. Onhan ne ihanat! Mutta nyt: vielä vähän syksyä, jooko. Jee, odotan jo postia!