5.2.2013

11 asiaa / Kuulumisten tajunnanvirta


1 Olen toki kotevunut jo Tromssasta.

2 (ei Hossasta, niinkuin mummu oli kuullut ja luullut. "Troms-sasta!" minä korjasin, ja sit mummu yritti huuli pyöreänä samaa: "Tromp-sasta!". Korjasin taas, ja hän yritti taas: "Tromb-sasta!" ja olihan meillä hauskaa)

3 Laitan lisää kuvia Trompsasta, kunhan tässä jaksan ja pystyn. 

4 "Kyllä minä vielä jaksan, pystyn - ja haluankin!" - suunnilleen tuollainen repliikki on Mika Waltarin näytelmässä Huhtikuu tulee. Olen elänyt sen läpi Rouva Elisabet Avovirtana. Välistä sitä pamahtaa valmiit sanat suuhun, kun mieli kaivelee esiin näitä vanhoja repliikkejä.

5 "Välistä". Siitä tuli heti mieleen "välistä vuoteen alla", sellainen lause on niissä kyselykorteissa. K: Et kai suinkaan ole poltellut kessua? V: Välistä vuoteen alla!

6 On vaihtunut helmikuu. Tuskin huomasinkaan, ja siitä myös se jaksamattomuus: tulin yhtäkkiä hyvin heikkoon kuntoon.

7 Olen ollut nyt monta päivää uuninpankolla tokenemassa, tukka pystyssä, kotipöksyissä.

8 On ollut vähän surullinen olo tästä sairastumisesta. Se ei haittaa. Sanon itselleni: "Olen surullinen. Se tuntuu tältä."

9 Tirlittan nieli nenäliinoja, ettei tulisi sisältä ihan märäksi. Siinä showssa olin aikoinaan sirkustirehtööri, joka onnellisena keikutti takapuoltaan, ulvoi hauskalla aksentillaan ja taputti karvaisia käsiään kun  orpotyttö käveli trapetsilla. "No nytten taas fanffaari puhaltaa, mene sinne ja tanssi se tanssi!"

10 Tuon kuvan rooli on kertoa, että tämänkin romun keskellä on hymynaama!

11 Vaikea keksiä viimeistä kohtaa, joten käytän sen suositteluihin. Suosittelen tekemään itse mysliä. Suosittelen tekemään aarrekartan. Suosittelen ajattelemaan hyvän kautta ja kauniita ajatuksia sekä katsomaan maailmaa innostusta etsivin silmin, eikä kulmiensa alta. Jos on virtaa, niin kannattaa rakentaa jotakin - esim. sauna. Kannattaa sanoa, jos jokin jää painamaan mieltä. Suosittelen piirustelemaan paljon ja leikkimään sanoilla.

- < | > -

Kiitän kivoista haasteista Kuukkia ja Myyrää! Kaunis kiitos myös Kotikerrokseen S:lle!

10 kommenttia:

Hannah kirjoitti...

Ihana sinä. Voimia ja toipumista!

Anonyymi kirjoitti...

Tuo sinun 8. kohta kolahti. Luin sen kolmesti ja vaikutuin aina uudestaan.

maijja kirjoitti...

Voi kiitos Hannah! Paranemaan päin jo. Seitsemän päivää olen nyt vain ollut.

Anonyymi; noin kannattaa tehdä; nimetä tunteita. Siinä tulee tutuksi niiden kanssa, eikä mene liian solmuun. :)

Sanna kirjoitti...

Voi Maijja, juuri nuo suosittelun sanat halusinkin lukea juuri nyt. Ajatella, että sairaanakin jaksat.

Maijjasein, hallaus sulle!

PS. Olen vähän hämilläni, se tuntuu tältä.

Hanna kirjoitti...

Meidän mummu olisi varmasti sanonut samalla tavalla. Erityisesti Trompsa kuulostaisi mummulta - ja samalla aivan ihanalta!

maijja kirjoitti...

Sannasein, hämillisyys on tunne, joka on syntyy siitä, että tunteet ja ajatukset ovat ristiriidassa. Näin luin kirjasta.

Hanna; Arvaapa! Siskolleni oli mummu nyt sanonut, että "Mää luulin että se Maijja oli Hossassa, vaan se oliki ollut Rompsassa." :-)

Kuukki kirjoitti...

Kiitos mukavista asioista! Toivottavasti olet jo kunnossa tai ainakin parempi. Lisää Rompsa-kuvia tässä odotellaan ;-D

Hanna kirjoitti...

Ihana mummu!

Kirjailijatar kirjoitti...

Pakko nyt kommentoida näinkin kauas, että kylläpä nauroin. Ja päätin vihdoinkin tehdä itse mysliä. Olen päättänyt monta kertaa, mutta aina olen laiskana ostanut valmista. Nyt lupaan tässä julkisesti tehdä itse myslini.

maijja kirjoitti...

Kuukki; oho, nyt vasta huomaan palata näihin kommentteihin! Olen kunnossa :)

Hanna; eikö oo!

Kirjailijatar; rompsastako sait makiat naurut? Mysli on ihan mahtavaa itse tehtynä! Ja sinne voi sulloa mitä haluaa. Tykkään ite pukata paljolti siemeniä ja luumua sun muuta.