1.3.2013

Elämää uuninpankolla / Kuukin 1111 kysymystä, jotka esitti Kuukki.


1. Mikä bloggaamisessa on parasta?
Jakaminen, innostuminen ja innostaminen. Visuaalinen mielihyvä myös.


.............

2. Sano joku arjen pieni ilo.
Kun Tavu illalla tulla könyää viereen nukkumaan, peiton alle ihan liki, ja kun se sitten huokaisee päivän touhut pois mielestänsä ja torkahtaa yöuniin. 


.............

3. Missä mieluiten asuisit?
Kovin paljon kaueammas on niin vaikea nähdä, nyt on hyvä näin: näissä 48 neliössä, tässä yli satavuotiaassa hirsisessä kotitorpassa. Pihalla on se sauna ja tatsuna, kesäksi ryytimaa. Kohta kartanolle parkkeeraa myös Skyvan, matkailuautojen matkailuauto, jonka sylissä voi kesällä asua kans, samalla kilometrejä nieleskellä. .............

4. Oletko talvi-, kevät-, kesä- vai syksyihminen ja miten se ilmenee?
Olen vuodenaikaihminen. Se ilmenee siten, että tykkään jokaisesta vuodenajasta, enkä suuremmin haikaile menneiden tai tulevien kelien perään. Ainahan ne tulee uudelleen, keväthanget ja syyssateet. Tosin tämä alkutalvi on ollut poikkeus: olen potenut tuskaista kesän kaipausta! Mulla on semmoinen teoria, että se johtuu "huonosta kesästä". Kun oli niin tyhymiä kelejä. Ja sitten pitkin talvea ollut kummallisia ilmoja, nytkin on ollut aivan huhtikuinen ilma! Räystäät tippuu ja linnut laulaa. Meneehän siinä kellot sekaisin, kun vuosi vaihtuu plussakelissä! Siksi siis, nyt julistan, niin moni ihminen odottaa jo kesää. 


.............

5. Mikä on tylsintä tällä viikolla?
Alituinen melu, jolle töissä altistun. Korvat soi.


.............

6. Mitä mukavaa odottelet?
Alkavalle lomaviikolle paljon rakkaiden ja läheisten seuraa.


.............

7. Mitä maukasta ja helppoa ruokaa osaat tehdä? 
Mainittakoon vaikkapa perus-ape, eli punk-rehu. Se on jotain kasvispadan ja tomaattikeiton välimaastoa. Soossi, jonne sopii kaikenlaista pavuista perunoihin.


.............

8. Minkä taidon haluaisit itsellesi?
Taidon hallita massoja. 
.............

9. Mihin kysymykseen haluaisit vastauksen?
Mm. kysymykseen siitä, kuinka massoja hallitaan..............

10. Mistä unelmoit nyt?
Helppo kysymys: huhtikuusta! Silloin saadaan koko lauma saman katon alle. 


.............

11. Jos on pakko valita: Lähdetkö vai jäätkö?
Paha kysymys, mutta olen minä lähtenyt, eikä niitä osaa jälkikäteen katuakaan. 
Tähän vedoten: kyllä lähden.9 kommenttia:

Uusi Aamu kirjoitti...

Ihanat sukkahousut!
Ja tuollaisen uuninpankon ja mökin ja ryytimaan tahtoisin minäkin, kuulostaa juuri niin tunnelmalliselta kuin se varmasti on oikeastikin! Nautiskelehan!

Kuukki kirjoitti...

Kiitos kivoista vastauksista! Hauskat kuvat ja makeet sukkikset :-)

Kumpa voisi itsekin tehdä kuten Tavu ja huokaista päivän askareet pois mielestä ja nukahtaa.

Melu on kyllä tylsää, minäkin kärsin siitä välillä, avokonttorissa kun sitä ei voi oikein välttää. Harmi, massojen hallinnassa en pysty auttamaan ;-)

Myös minä olen lähtijä ja se on yleensä ollut oikea ratkaisu.

Hyvää lomaa!

Merja kirjoitti...

Hymyilytti tuo Tavu. Meillä Lola tekee ihan samoin, kun asettuu käärölle syliin unille. Huokaisee tuhahtaen, ja kaivaa kuonon johonkin taipeeseen piiloon.

Mirva kirjoitti...

Munkin pitäisi vastata näihin yhteentoista, kiitos muistutuksesta! Hauskat vastaukset, hirsimökki-idyllisi kuulostaa ihan täydelliseltä. Teini-ikäisen massan hallintaan suosittelen suorapuheisuutta, kettuilua ja sarkasmia :)

maijja kirjoitti...

Uusi Aamu; eikö olekin pirteät? Mulla vain eksyy harvahkosti päälle, kun ovat niin punaiset. Oon huono punaisen kanssa. Hyvä oranssissa kyllä. Uuninpanko on paras, oijjettä, nytkin siellä ois ihana lämpö kun eilen pidin tulia!

Kuukki; kiitos kysymästä :-)
Minä mokoma huokastuani yöunille heräsin ensimmäiseen loma-aamuun ihan arkiseen aikaan, jo ennen seitsemää. Möh. Ja melusta: se on aivan kamalaa, jos sille altistuu jatkuvasti. Minusta tuntuu, että sillä on arvattua suurempia vaikutuksia.

Merja; Voi että, Tavukin just noin, kierii ensin aikansa sitä just oikeaa asentoa etsien ja sit vielä nokka sopivaan suuntaan, ja sitten voi huokasta. Se huokaisu on mulle ollut, siitä asti kun Tavu pikkasena tuli mulle, merkki jostain sielukkuudesta. Vaikka se on vaan huokaisu.

Mirva; teinimassoille kaikki mainitut jo käytössä! Terästettynä järkähtämättömyydellä, ja jälkikäteen vielä useimmiten "purkukeskustelulla". Kysyn useimmiten pimahdettuani, että tuliko nyt yli laidan syystä vai syyttä. Siinä vaiheessa kaikki osaa jo reflektoida. Sitten on vielä kaikkia muitakin massoja, lumimassoja esimerkiksi. Märkiä ja raskaita, kun mätkähtävät katolta keskelle pihaa. Omia massoja myös, joita pitäis jaksaa liikuttaa. Omistettuja massoja, oijoi, ja varsinkin omistamattomia massoja joita kaupoissa sun muissa tuntuu vyöryvän niskaan. Ajatusmassoja. Kaikenlaisia massoja! :-D

Minä tavallaan haluaisin välttää "idyllini" mainostamista. En oikein edes tiedä tarkalleen miksi, mutta nyt en kuitenkaan maltannut olla vähän hehkuttelematta! Olen ollut ihan kauhean onnellinen. Asiat on niin hyvin, että tuntuu jotenkin mauttomalta aina vain sanoa: aijjai ja oijjoi kun mulla onkin monet asiat hyvin! Ja puitteet kuosissa!

Kiitos Mirva kommentista, odotan lukea sultakin 11 asiaa! :-)

Anonyymi kirjoitti...

TAvun huokaisu on varmaan ihan pikkuinen mutta semmoinen tyhjentävä.
Skyvan! Parhautta.

Martta kirjoitti...

Aivan mainiot pankokuvat ja sukkiksetkin! Lähtemistä jäin miettimään, ehkä sen taika on siinä, että aina voi lähteä uudestaan -jäämisessä on jotain niin lopullista. Hyvää kesänodotusta sulle, Maijja!

maijja kirjoitti...

piilomaja; Skyvan on! "Mennä skyvanilla" sanamuoto on laajentanut Skyvanin nimen myös Vanilla Sky:ksi :---)

Martta; totta, mainio pohdinta. Tosi hyvä. Hyvää alkavaa kevättä!

Unknown kirjoitti...

Loistavat sukkahousut, kyllä nuorena kehtaa esitellä. Maiijja