21.8.2013

SuperkuutamoTuona iltana olimme ajaneet veneellämme kauemmas kuin koskaan. Leikimme haaksirikkoutuneita: kyhäsimme ajopuista kitukasvuisen nuotion kallionkoloon. Istuin hiljaa ja tuli vahvistui. Vesa kuvasi vaahtopäitä, lintuja, kuuta - ehkä aurinkoakin, sillä se oli nousemaisillaan. Huusin sitä syömään, mutta pauhu söi äänet. Minä maalasin vähän, odottelin.

Mietin: ihminen on keksinyt kaiken. Niinkuin suolan, esimerkiksi, miten sitä saadaan vaikkapa merestä ja mitä sillä tehdään. Miten kaikki nämä tekemiset tehdään. Siis kaikki tämä, mitä tehdään,
kun kovin paljoa ei toisaalta tarvitsisi.
Ajatukseni oli lentänyt, enkä enää tarkoittanut suolaa. Tarkoitin kai: mikä riittää. 

Hän keikkui aikansa kalliolla, tuli syömään. 
Oltiin superkuutamolla. 
Oli hyvä olla.

6 kommenttia:

sari kirjoitti...

ma olen ollut toissa 100v vanhalla sokeritehtaalla, ja siella usein mietin etta miten joku onkaan keksinyt etta otetaan juurikas, runnotaan ja puristellaan ja liotetaan ja lisataan vahan aineita ja keitetaan ja lingotaan ja sitten siita saadaan kidesokeria.

ihan alytonta. ja mieletonta.

maijja kirjoitti...

Just tuollaisista asioista se lähti, Sari! Miten suolaa tai miten sokeria. Mutta entäpä nämä kaiken maaliman moottorit sitten! Radioyhteydet! Satelliitit!

hr kirjoitti...

Maijja! <3 Ja mietipä sitä, että joka vuosi pukkaa pensaisiin marjaa ja puihin hedelmää ilman, että ihminen tekee mitään. Ihmeellistä.

Elli kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta :)

heinis kirjoitti...

Hienoja pohdintoja. Olen miettinyt samaa - miksi meille on kehitetty näin paljon? Olisimme vähemmällä varmasti paljon onnellisempia! Niin ja ihania hetkiä teillä on varmasti tuolla ollut <3 Voin kuvitella meren pauhun ja muuten hiljaisuuden!

maijja kirjoitti...

Hr; entäpä linnunsulat sitten! Isoilla linnuilla, jotka kasvavat hetkessä harmaista untuvikoista valtaisiksi kovasulkaisiksi linnuiksi! Mistä se sulka ilmestyy? TAI: MISTÄ MUNANKUORET?? Yhden yön aikana! Jos kana munii munan päivässä. Voi hyvä ihime sentähän!

Elli; olikin! Sinulla on muuten kaunis nimi. Olet mummuni kaima :-)

heinis; totta tuo onnellisuus, määrä ei takaa laatua. Entä onkohan kehitys ollut väistämätöntä? Onkohan nykyinenkin "kehitys" väistämätöntä?