10.2.2014

Tavu katsoo talvea ikkunasta

"Talvea". Mikä talvi se tämä enää on? Linnut ovat alkaneet laulaa, pajunkissat puhjeta, räystäät tippua ja minulle on sattunut aivan ihmeellisiä asioita, eiköhän se ole kevät, jos joku.

Kuinka kauan kukaan voi kääntää kasvonsa ilmastonmuutokselta?5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikä talvi se tämä on ollut, tekee mieli kysyä. Olen vuorotellen vähän kiukkuinen ja sitten taas surullinen. Olin suunnitellut metsähiihtoretkiä, aikonut hankkia uudet metsäsuksetkin, mutta kun ei. Ei kärsi täällä meillä puhua talvesta mitään, poikien mäkisuunnitelmatkin kuopattiin kai nyt tänä viikonloppuna.

Poika jopa toivoo Golf-virran kääntymistä, mutta ihan niin radikaali mä en vielä ole, mutta silti, ollut ikävä oikeaa talvea.
t. himalainen

Anonyymi kirjoitti...

Tämä mun ruikutus on kyllä oikea eliittiongelma mutta ottipa pannuun kun joululomalla ei Alpeilla ollutkaan paikoitellen lunta kuin nimeksi.
Se oli surullista ja pelottavaa, vaikkei mikään suuri yllätys.

Brysselin talvi on ollut minulle mieluinen (täällä kaikki menee niin sekaisin jo tulee hiukankin lunta) mutta ei sen näin kuulu kyllä olla. Puihin on jäänyt marjoja ja lehtiä joiden olisi kuulunut pudota. Saa nähdä tuleeko niihin sitten normaalisti uudet lehdet???

Piilomajan Kati

Kirjailijatar kirjoitti...

Tavun kanssa samoilla linjoilla. Kovasti on ihmetelty tätä talvea ja maailman menoa. Vaikka kyllähän viime vuonna talvi oli täällä luminen ja pitkä...kaipaan lunta, täällä sitä oli pari viikkoa.

Anniina kirjoitti...

Minäkin mietin, että tänä vappuna päästään ehkä jopa soutamaan joelle, monena ei ole pystynyt, kun on vielä ollut jäät. Mutta ei se ihan vaan hyvä juttu ole, tämä lumirajalla eläminen. Puuttuu valoa ja pyöräkelit. Nyt tietenkin on jo paljas asfaltti. Luulen, että vielä pitkään puhutaan "muistatko sen talven kun linnut lauloi helmikuussa?" " joo, ja koko talvena oli hiihtokelejä ehkä viikon verran".

maijja kirjoitti...

Himalaiselle: Minä olen ollut säiden puolesta joko tosi surullinen, tai sitten ensin onnellinen ja kevätriemuinen ja heti perään häpeissäni - saako tästä riemuita? Hui kauhea jos se Golf-virta kääntyis - mites sitä sitte suunsa panis!

Katille: Surullista ja pelottavaa, niimpä. Enpä olekaan tullut ajatelleeksi, että miten tämä outo talvi ja varhainen kevät näkyy siellä etelämmässä: miten käy kasvukauden? Entä jos kaikki on kypsää kauhean aikaisin, ja silti kesä vaan jatkuu?

Kirjailijattarelle: Totta, eikähän tämä ilmeisesti tilastojen valossa niiiin erityisen harvinainen talvi ole. Mutta ketä nyt sitten uskoo, silmiään ja sydäntään vai tilastoja?

Anniinalle: täällähän on mennyt merestä jo jäät. Joet juoksee, purot laulaa! Yksi toveri oli käynyt jo uimassa. Kyllä tämä muistetaan.