22.5.2008

Yksin kotona.

Olen yksin kotona. Sydänkäpyseni (ok, keksin jonkun hyvän kutsumanimen kunhan ehdin. Muuton jälkeen on 'osa-aikais-avomies' auttamattomasti vanhentunutta tavaraa) puljailee ja kuljailee, minä vietän viikonvaihteen ominpäin. Ei muuten ole ensimmäinen kerta, eikä viimeinen! Minulle se sopii, on ihan kiva saada toisinaan olla yksin kotona. Kuljeskella, katsella ja suunnitella omiansa kaikessa rauhassa.

Tilasin itseltäni iltapalaksi pienen keiton parvekkeella nautittavaksi. Iskäni on valehtelematta maailman paras keitontekijä, mutta nyt täytyy sanoa, että
voi lempo soikoon, tämäkin on hyvvää!

Heitin keittoon herkkusieniä, paprikaa ja sipulia. Suurustin. Kermaa, voita, tuoretta basilikaa. Lopuksi pikku brie-kimpaleita ja lisää basilikaa. Sitten istuin parvekkeella, katselin jokimaisemaa ja maistelin. Jos ei ollut hassumpaa asua Heitteillä, niin ei se ole hassumpaa asua tässäkään kodissa!

Jälkkäriksi tilaan vaniljajäteliä lakerikastikkeella, ja kieraisen itseni vilttiin lukemaan. Rakas harrastus on ollut jäissä opintojen vuoksi, mutta nyt
l u e n l u e n l u e n vaan.

7 kommenttia:

Inka kirjoitti...

Kuulostaa taivaalliselta, niin olo, soppa kuin jälkkärikin :)
Täytyy myöntää, että minäkin hiukan haaveilen yksinvietetystä päivästä, tai vaikka vain illasta. Ehkä saan semmoisen vielä aikaseksikin, jahka miehen lomat alkavat :)

aino kirjoitti...

mukavan näköistä täällä blogissasi!
viikonloppuna olen minäkin yksinäinen :-)

Tytti kirjoitti...

Tuollaisen sopan voisin minäkin tilata iltapalaksi! Näyttää tosi herkulliselta.

Raudaskylän kyläyhdistys kirjoitti...

Ihanan kuuloinen hetki. Aikaa yksin jokainen tarvitsee.

Kun itse valmistuin, muistan juuri tuon saman suhtautumisen lukemiseen. Miten ihanaa, kun sai vapaasti lukea hyvää kirjaa, eikä mielen perukoilla kummitelleet tenttikirjat

Anonyymi kirjoitti...

millaisessa kodissa nykyään asustelet,jos saa udella :).Heitteille oli hieno,tuleeko siihen uudet vuokralaiset,vai jääkö se kirjaimellisesti heitteille?!p oulusta

Anna Emiliaana kirjoitti...

Keitto kuulostaa hyvältä. Vois maistua mullekin. Kivoja puljailukuviakin oli linkin takan. Ootko itse kokeillut? Tulispa muuten nälkä..

maijja kirjoitti...

Inkivääri; voin kuvitella, että lasten myötä omaa aikaa alkaa kaivata ihan erilailla.

Aino; samiksii :}

Tytti; yksi soppa tulossa!

Tiiina; minulla totta puhuen vielä yksi kirja kummittelee, ja pirun pahasti kaiken lisäksi: huomiseen mennessä pitäisi olla essee tehtynä, että voin laittaa kirjan Sarin mukana entiseen kaupunkiin!

P Oulusta; taidankin kertoa tästä kodista ja Heitteille jättäytyneiden hotellin jatkosta kohtapuoliin...

Anna Emilia; Olen kokeillut, mutten koskessa sentään. Pojat on yli-innokkaita melonnan suhteen, ja minä oonkin varsinainen kajakki-leski!