12.3.2009

Kemijärvellä


Käyn tämän kevään ajan kerran viikossa Kemijärvellä, aina torstaisin. Suunnitelmat on selkeät eikä aikaa palloiluun juuri ole, illaksi on ehdittävä takaisin kotiin.

Eilen sain odottamani tunnin luppoaikaa ja jalkauduin.

Minä pidän näistä suomen kemijärvistä, siitä että voi mennä uusiin paikkoihin ja olla hetken ihan törkeän turisti. Kysyä pankkiautomaattia ja tarkastella paikallisten tapaa olla. Kartalle pääseminen on tärkeää, huomaan miettiväni kaupungin rakennetta ja kuvittelen kaikkoaville kaduille määränpäitä. Vielä on monta kemijärveä valloittamatta, eikä tännekään yksi tunti riittänyt.

Pitäis keksiä jokin kohde, jota alkaisi kerätä kuvaamalla eri paikkakunnista. Tiedättekö, esim s-markettien sisäänkäyntejä tai kirjastojen auloja tai kantakuppiloiden vessoja. Onko ideoita?


Suomen kartoittamisen seuraava kohde on jo ennalta tuttu Oulu, jonne lähden viikonlopun viettoon

än
yy
tee
N Y T !

16 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Mahtava idea. Kirjaston aula kuulostaa loistavalta idealta. Kelan odotusaula olisi ehkä liian masentava mielestäni.

Hauskaa viikonloppua!

Laura Proust kirjoitti...

Pankkeja kanssa, kuvaa pankkeja! Luulen, että ne ovat samanlaisia kaikki, mutta eivät kai sentään. Ainakin mikroeroja täytyy olla :)

johanna kirjoitti...

Kaksi ekaa kuvaa ovat jotenkin liikuttavia. Rautakaupat, urheiluliikkeet kuvauskohteeksi pikkupaikoissa tai vaatelikkeet. Sellaiset jotka eivät ole ketjuja. Ulosantini takkuuaa nyt jotenkin... Siis sellaiset ei-ketjuliikkeet pikkupaikkakunnilla ovat mielestäni hirveän mielemkiintoisia. Tyylin "Järvisen uistin ja pyörä" ;)

violet kirjoitti...

Suurin osa Suomea on mulle yhtä kemijärveä. Aivan tuntematonta siis.
En ole käynyt paljon missään.

Ehdotan kuvauspaikoiksi juuri tällaisia Johinkin mainitsemia liikkeitä tyyliin "Hassisen kone".

Olina kirjoitti...

Joo, Jäppilän Jäätelö & Betoni on hyvä kuvauskohde! Siispä ei-ketjulliset-putiikit saa äänen minultakin=)

Jonna kirjoitti...

Minä ajattelin Postia. Onko kemijärvillä edes omaa postia vai pitääkö mennä jonnekin kauas lähettääkseen paketti?

Tai Matkahuolto...

Liivia kirjoitti...

Asun yhdellä kemijärvistä. Kaikki näyttää lähes samalta.

Kannatan tuota kuvausideaa.
Miten olis ensimmäinen näkymä kun astut aseman avesta ulos. Tai misräsitten jalkaudutkin kyseisen kemijärven kamaralle.

Mulla on pitkään ollut tällainen pakkomielle; aina kun saavumme majapaikkaamme missä tahansa, saapastelen suoraan peilin eteen ja räppään itsestäni kuvan. Näitä on jo kymmenen vuoden arkisto. Mutta tämä mun on jo vähän kulunut juttu, jatkan silti kun olen joskus aloittanut.

Junika kirjoitti...

Ojj! Kemijärvi.
Tähän en muuta sano.

Ja paikallisten kirpputorien ikkunoiden kuvaaminen vois olla kans jotain.

Huoltoasemat, grillikioskit ja ravintolat kun taitaa olla joka paikassa nykysin ihan saman näköisiä...

scaredy-cat kirjoitti...

Oulu on tosi kiva paikka, pidä hauskaa!

Riikka T kirjoitti...

Olin joskus taannoin Kemijärvellä töisssä kuukauden verran yhteen menoon, keskellä kaamosta. Ihan hyvä kokemus.
Entisen kotipaikkani kirkonkylällä mietin joulun aikaan, että alkaisin kuvata uimahalleja...

SARI kirjoitti...

Tai käsityöliikeitä, jos on - Orivedellä on ainakin hirmu kiva, ja edullinenkin, Käsityö Elka. Tai sitten Alko, onko niitä vielä vai onko menty ihan eurooppalaiseen malliin silläkin puolella ... Muutenkin Orivesi on ihan huippukiva paikka Pariisin vastapainoksi.

himalainen kirjoitti...

Määki taian asua kemijärvellä ja kävin viikolla yhellä toisella kemijärvellä, ihan samaa koin: oli niin mukavaa olla aivan vain turistina. Kiehtoo nämä pienet paikat, kauppojen ikkunat. Tykkään paljon sellaisista kaupoista, joiden nimessä on vaikka veljekset jotain tai toiminimi jotain. Niistä vois tulla myös ehkä kelpo kuvasarjaa ;-)
Opiskeluaikana kuljin aina yhdellä kemijärvellä sellaisen kaupan ohi, jonka ikkunassa oli vessanpönttö ja vessanpöntöstä tuli muovikukka-asetelma, pöntön vieressä oli posliinijoutsen ja moottorisaha, ikkunassa vielä sellainen pitsinen valoverho. Se oli upein näyteikkuna, jonka olen koskaan nähnyt.

Anonyymi kirjoitti...

minähhii se olen yksityisten pikkupytinkien kannalla. kaejjaanissahii se "kukka & kumi" vaemikäseoli...

Liisa kirjoitti...

Osuuspankit ovat aina koko kylän komeimpia pytinkejä. Ihansama missä kahden hengen nakkilassa olet, näet taatusti Osuuspankin marmoriseinät jo pitkälle. Mutta ne ovat kaikki samanlaisia. Ehdotan vessoja. Kuvaa eri kaupunkien eri kohteiden vessoja.

Haarukka kirjoitti...

Entä jos kuvaisit ravintoloita? Minä haluaisin tietää, minkä näköisissä paikoissa kemijärveläiset syövät, kun syövät ulkona. Tietenkin on myös ABC, jonka kuvaaminen ei kannata, koska se näyttää jokaisella kemijärvellä samalta.

Anonyymi kirjoitti...

On pitänyt jo kauan kertoa sinulle, notta ihanaisia sanoja ja kuvia lukuilokseni sekä silmänruuakseni tarjoat! Näitä olen taaplannut jo vuosia, mutta tänään pakkasen puremana sunnuntain aamuna havahduin katsastamaan oikein ihan vanahoja. Ja sitten tuli tämä Kemijärvellä! Oma rakas kotikaupunkini, siellä on mun juuret. Katselin tuttuja maisemia, totesin, ettei tuota kivitaloa enää kadun laidassa ole. Taannoin talo toimi muistaakseni pienkonemyymälänä ja taisipa siinä kirpputorikin joskus toimia. Keltainen talo on vielä olemassa, tyhjillään siltikin.

Hyvä mieli jäi, kiitos tästä. Kemijärvi ja kemijärvet on hyviä. Terveisiä kuitenni Tampereelta, täälläki on ihan hyvä olla!

-Merja