5.3.2009

Lomapuuhia


Kesken vaatekaappien siivouksen sitä saattaa löytää keijuhameen. Myös lappuhaalarit, aivan unohtuneen paidan, kasiluokalla vanhasta lakanasta ommellut ja edelleen hyvät kesähousut, äidin vanhan äitiyspaidan. Sitä nauraa, nuuhkii, tuhahtelee, leikkaa matonkuteita ja lajittelee kierrätettäviä. Sitä saattaa ottaa jotain taas käyttöön ja jotain vannoo jättävänsä taakseen iäksi. Niin se aika menee - seuraavaksi sitä saattais vaikka virkata maton muistoksi virttyneistä vaateparsista.


No niin, lennähdän nyt takaisin hommiin.


18 kommenttia:

himalainen kirjoitti...

Mitä teet lappuhaalareille? Olisko inspiroivia ideoita :)... mullakin yhdet olleet 10 vuotta kaapissa, en tiedä, miksen saa heitettyä menemään. Mitähän niistä sais..?

Mukavia lomapuuhia.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää niin lennokkaalta ja hauskalta, että menempä tästä itsekin kaappeja raivaamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Voi korvasieni miten hieno keiju, sitä ei saa silputa! Vaatekaappi on niin mystinen juttu, että heti kun sieltä jotakin heittää pois, menee kolme kuukautta ja alkaakin kaivata sitä jotakin, joka on jo kirppiksellä myyty jollekin muulle ja sitten asiaan täytyy vain sopeutua. Minä en ole vaatekaapinsiivooja-tyyppiä ollenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt annat kyllä liian lennokkaan ja iloisen kuvan vaatekaapin siivoamisesta =) Oikeasti se on vihon viimeistä puuhaa. Minä käpristelen soffalla autokuumeen pyörteissä... Kun pitäisi se ehkä tuleva vauveli saada autoretkille mukaan

maijja kirjoitti...

Himalainen; itseasiassa hiimailen ne päällä paraikaa kaappien koluamista jatkaen - lappuhaalarit siirtyy taas pidettävien pinoon, kotihousuiksi ainakin. Mutta nämä onkin tällaset hm:n uusvanhat, ei kovat ja kankeat alkuperäiset.

Helinä; sinne vaan :)

Tuikkis; Keijuhame ei ollutkaan matkalla silppuun eikä kiertoon - takaisin takahyllyyn vaan. Minä huomaan usein just päinvastaisen: esim vanhassa kuvassa näkyy jokin entinen vaatekappale, jonka olemassa oloa en oo muistanutkaan sen myymisen/hävittämisen/tms jälkeen.

Outi; minä muuten oikeasti tykkään siivota kaappeja :D, siivoan aina P:nkin kaapit. Nyt on kyllä luvassa jonkinsortin uhkakieltorangaistus urheiluvaatteiden suhteen. Raivasin taas lisää tilaa niille ja samalla vähän kartoitin tilannetta. Eikö ookkin näin, että 9 pyöräilyhousut riittää?

Anonyymi kirjoitti...

Täysin samaa mieltä =)=)=)

Jonna kirjoitti...

To do-listani sai tämän postauksen myötä jatkoa. Keijuhame. Tarvitsen sellaisen ehdottomasti! Pian.

Lappuhaalarit on muuten ihan huiput. Minä pidän omiani esimerkiksi kirpputorilla. Punaisen pallopaidan kanssa. Harmi vaan, että kaikki minun takit näyttää ihan tyhmältä haalareiden kanssa.

Liivia kirjoitti...

Aivan mahtava tyllihame! Tahtoo tollasen kanssa. (ai nii mulla on tämä typerä lantio...)

90-luvun taitteesta muistan sen hullun lappuhaalarivillityksen, mullakin oli hiekanväriset. Missä lie.

violet kirjoitti...

..ja mulla oli kitinväriset.
Toimivat sen jälkeen maalaushaalareina ja nyt ovat varmaan maatuneet jonnekin.

Eilen muuten tein saman vaatekaapissa. Mun metodini on tämä: kaikki kasaksi lattialle ja sitten jaottelu. Tqllä kertaa kaappiin jäi ennätysvähän vaatetta. Mulla puolet vähemmän vaatteita kuin miehellä. Hänellä on kaksi täyttä kaappia minulla yksi vajaa.

Maija kirjoitti...

Tsihih, olitpa jättänyt hauskan kommentin blogiini, kaimaseni :).

Minullekin käy usein siivotessa ja järjestellessä (vaatekaappia tai laatikoita tai mitä vaan) niin, että alan tutkiskelemaan kaikkea ja sovittelemaan, ja sitten lopulta tuntuu, että on suurempi sotku kuin aloittaessa. Tämän takia kaappien siivoominen vie paljon aikaa!

Mutta kiva keijuhame!

Anonyymi kirjoitti...

Mun vaatekaappi on niin täynnä, että sitä ei ihminen usko jollei näe. Sen järkkäämiseen menisi varmaan puoli viikkoa. Jotenkin ei huvita... Sieltä löytyisi kyllä muistoja.

Keijuhameesi on valtavan ihana!

maijja kirjoitti...

Outi; Kyllä tissiväki pitää yhtä :D

Kanerva; Mun keijuhameeni on superhelppo; vuorikangas, organza, tylli, organza. Kaikki täyskelloja ja vyötäröllä leveä kuminauha.

Se on muuten totta, ettei lappuhaalareitten kanssa passaa kengät eikä takit. Sisä- ja kesävaate siis.

Liivia; mullakin on typerä lantio :-(, ja keijuhame :-)

Violet; Mulla on kaappitilaakin murto-osa siitä mitä miehellä (no joo, tosin asun täällä vain osa-aikaisesti mutta silti). Ja minäkin onnistuin tosi hyvin; ihanan avaraa ja tyyntä kaapissa!

Maija; Minusta se 'unohtuminen' on siivouksen paras osa! Kun löytääkin kymmenen vuotta vanhoja kirjeitä tai muuta kiintoisaa :=)

Killisilmä; En itelläni kestä sekaista/täyttä vaatekaappia, mutta salaa kadehdin niitä jotka sellaisen omistaa. Tuntuu, että omaisuuteni suhteen en osaa höllätä ja antaa mennä, vaikka muuten oon aika hyvä sellaisessa.

Damoisellex kirjoitti...

I H A N A hame!

Anniina kirjoitti...

Olipa huikea lennähdys! Ja mikä hame!
Vanhat vaatteet pitäisi aina säilyttää ihan vaan myöhemmän löytämisen ilon vuoksi. Olen kaivannut monia pois myymiäni vaatteita vasta myöhemmin, juuri kuten aiemmin tuolla sanoit, muistanut että ai niin semmoinenkin oli joskus. Ja ikävä on tullut.

Tanja kirjoitti...

Keijulle lankesi leikkiinkutsu. Osallistu, jos ehdit ja innostut.

Jutta kirjoitti...

Ihana keijuhame ja lennähdyskuva!

Minun on maailman vaikeinta luopua vanhoista vaatteista. Kaapissa ja varsinkin vintillä on suuret määrät vaatteita joita en ikinä käytä. Aina välillä koluan vinttiä läpi ja poimin sieltä vaatteita takaisin kaappiin vietäväksi, joita voisin muka käyttää. Mutta en tietenkään ikinä käytä. Mutta niitten sovittelu on mukavaa puuhaa :)

maijja kirjoitti...

Mimmu; kiitos :)

Anniina; mulla on sellainen erityinen 'todellakin säästetään'-laatikko, jonne päätyy kaikista rakkaimmat ja pidetyimmät vaatteet + lisäksi aikansa radikaaleimmat muotivillitykset jälkipolville ihmeteltäväksi!

Tanja; kiitos - osallistun, kunhan ehdin ja innostun :}

Jutta; Se sovittelu onkin mukavin vaihe, mun päässäni soi aina kaikkea 'herranjestasminkälainen' ja 'hmm...tästähän sais pipon...tai hameen...hmmm...' :D

Anonyymi kirjoitti...

Taas pitkästä aikaa tätä ihanaa blogiasi lukemassa. Oli ihan pakko nyt tähän väliin näin myöhään kommentoida, että ensimmäiseen muistikuvaan mikä minulla on sinusta kuuluu lappuhaalarit. Se oli ensimmäiseltä opiskelupäivältä, kun siinä luokassa 220:n lähellä tutorimme johdolla tutustuimme omaan pieneen ryhmäämme haastattelemalla toisiamme. :) Vaikka siitä on aikaa nyt jo ihan mahottomasti, muistelen sinulla olleen silloin lappuhaalarit jalassa. Kaikkea sitä ihminen muistaakin :)
Mukavaa kevättä sinne!