16.6.2009

Pirtelötiistai II


Tehhäämpä muute seleväksi, että paitsi että moon täysin ennakkoluuloton pirtelöitten suhteen, niin oon myös sev verran maalta ettei smoothiet tai muut löyvy sanastosta. Mulle pirtelyä on kaikki suunnilleen juotavan muotonen johon on käytetty sauvasekoitinta.

Oi Pirtelö, sinä nestemäinen, nopea ilosanoma!
Valtaa jokainen kesäinen keittiö.

8 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Pirtelö on pirtelö! Tuo englannistaminen on minunkin mielestäni ärsyttävää. Cookiet ja muut.

Itse tein eilen tällaisen pirtelön juoksulenkin jälkeen: maustamatonta soijajogurttia, mustikkakeittoa, mangosorbettia ripaus, oman maan raparperia, tilkka kasviöljyä, seesaminsiemeniä, auringonkukansiemeniä, ruisrouhetta. Nam.

Anonyymi kirjoitti...

Namilta vaikuttaa. Pitäiskin kokeilla, kun en ole pirtelöitä tehnyt aikoihin. Mun viime vuosien "pirtelö" on ollut jukurttitölkkiin jääneiden rippeiden sekaan kaadettu tuoremehu. Tölkkiä ravistelemalla valmis juotavaksi.

violet kirjoitti...

Kuulisittepa kun ranskalainen sanoo SMOOTHIE.
Tuottaa yhtä suuria ongelmia kuin
EDITH tai SMITH.

"Edith Smith is drinking a smoothie"

olisi jotakuinkin
Ediss Smiss is drinking a smuussi.

maijja kirjoitti...

Pellon pientareella; herkku! Teitkö muuten tehosekoittimella vai millä? Yritän varjella sauvasekoittimen teriä, enkä siksi tee kovin kovista aineksista (niinkuin siemenistä - tosin auringonkukansiemenet ovat aika pehmoisia).

Killisilmä; minäkin käytän tuota niksiä. Ja piimä + tuoremehu = NAM.

Violet; hehe! Piti itsekin koittaa, sekä enklantilaisittain että noiden sun ranskanvihjeiden avulla.

Oikeasti en osaa ranskaa yhtään, haluaisin kyllä osata. Sanon ranskankielentaitoisille ystäville: "sano jotain ranskaksi", ja sitten kikatan: "mitä sää sannoit?". Ihan sama puhutaanko pyöränpumpuista vai maksamakkarasta, se on kaunis kieli. Ja aina on ihanaa kuulla suomennos! Kun ei ymmärrä _yhtään_.

Liisa kirjoitti...Tämänkertainen pirtölösi ei ole epäilyttävä. Jäätölö, pirtölö.

maijja kirjoitti...

Liisa; jos sää ja mää tavattais, niin mää kysysin sulta että "otakko sää pirtelyä?"

:)

Pellon pientareella kirjoitti...

Sauvasekoittimella vaan, nuo ovat niin pehmeitä siemeniä tosiaan. Tänään samaa kamaa, lisäksi seassa vielä 1 rkl pellavarouhetta. Johan k-kka kulkee taas! ;)

Haarukka kirjoitti...

Tulen sun pirtelöistä hyvälle mielelle! Itse olen kyllä sellaista hidasta sorttia, että kun löydän yhden yhdistelmän, teen sitä sata kertaa. Nyt menee mustikka-banaania.