27.1.2010

LumiLinnan lastenmaa: KORPIMETSÄ


Korpimetsä on viitisen metriä leveä, melkein yhtä korkea ja 12 metriä pitkä tila, jonka perällä, labyrinttimaisen maiseman takana kohoaa yli kaksi metriä korkea Väinämöisen kallio. Mitä Korpimetsässä voi tehdä? Voi leikkiä! Mönkiä, kiertää, kätkeytyä, kurkistella, löytää. Voi rohkaistua ja laskea aika hurjaa liukumäkeä, uskaltautua yli Tuonelan virran sivupurosta, ähtää itsensä korpikuusen juurakkoon ja kivuta, kavuta, koluta ja kaivautua Väinämöisen suuhun, jos uskaltaa! Voi olla lapsi ja leikkiä.

Lastenmaan työryhmässä suunnitteli ja veisteli kuusi opiskelijaa. Lopputulokseen voi olla aidosti tyytyväinen. Tästä tuli ihan helkkarin hyvä! Tällä kertaa ei ollut tarvetta päteä hienoudella tai fiineillä yksityiskohdilla, vaan toimivuudella, turvallisuudella, kekseliäisyydellä ja lapsenmielellä. Epäilyksen hetkellä kannatti käydä polvillaan: lapsen silmin on ihan erilaista. Metsänsuulta katsottaessa voi vain arvella mitä kuusten takaa paljastuu, mitä siellä on? Parhaasta palkasta kävi koekäyttäjän, pikkuisen Otto-pojan riemu ja se kun ei malta päättää minne menisi ensin, mitä kautta koittaisi, pojan innokkaat hihkaisut äidilleen.

LumiLinna avataan lauantaina 30.1. Kauden mittaan olisi tosi mukava kuulla linnassa vierailleiden kokemuksia erityisesti lastenmaan osalta, kerrottehan jos käytte? Minä ainakin käyn vähän leikkimässä.

Kemin LumiLinna - kotisivut
Pohjolan Sanomat - juttu linnasta, kuvia myös lastenmaasta
Frostiart - linnan muut jää- ja lumiveistokset

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huisin hieno! Jos linna olisi yhtään lähempänä, niin lähtisin oitis!

Kirjailijatar kirjoitti...

Ihana satumetsä! Jos olisimme hiukankin lähempänä, tulisimme oitis leikkimään. Nyt en kyllä lupaa, tyydyn katselemaan hienoja kuvia.

Malla kirjoitti...

Vvvvvau. Täsähän jää ihan sanattomaks. On kyllä mahtava!

morso kirjoitti...

vautsi! Pitäisköhän hiihtolomamma jättää mummila väliin ja tehdä retki kauemmas.

Parolan asema kirjoitti...

Uskomaton taikamaa! Todella vau työtä, ihan sanattomaksi vetää, kaikkea sinäkin osaat :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuonnehan on lasten päästävä!

Annika kirjoitti...

Vau, olette taitavia! Mekin tultais heti huomenna, jos ei asuttais täällä etelässä.

scaredy-cat kirjoitti...

Ihan mieletöntä! Tuonne kun pääsisi lapsena mönkimään - tai edes aikuisena.

Anniina kirjoitti...

Arvaa, tekisi kauheasti mieli pistää päälle toppahaalari (ei menis selkään lunta), kypärämyssy, kuomakengät ja rymytä vaan koko päivä! Aikuisten talvivaatteet ei ole läheskään yhtä kelpoja, tai ainakaan en oo löytäny semmosia missä vois niin hyvin pyöriä lumessa.

Metsä on upea, voin kuvitella että sen tekemisessä on ollut aikomoinen homma!

maijja kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista! Lämmittivät mieltä ja reissun jäljeltä kohmeisia sormenpäitä :-)