3.2.2010

pieneen lasipulloon evääksi

Minä teen pientä piirrosanimaatiota. En pitkää, en kovinkaan vakavaan ja oikeaan tarkoitukseen, mutta silti tosissani ja intoa paukkuen. Se on hidasta, työlästä, yksinäistä ja mukavaa puuhaa, jossa olen päässyt jo suunnittelusta toteutuksen puolelle. Viisi tuntia piirtämistä on osoittautunut tarkoittamaan viittä sekuntia animaatiota.

Olin juuri saanut piirrettyä viidennenkymmenen neljännen kuvan, päättänyt lopetella tältä päivältä ja kerännyt kamppeeni laukkuun. Sitten se laukku putosi.

Tiedättekö miltä selleri-banaani-pirtelö oikeastaan haisee? 
Oksennukselta.
Karvaalta.

16 kommenttia:

Stanna kirjoitti...

Pienet lasipullot voi tuottaa karvaita pettymyksiä. Toivottavasti kaikki työ ei valunut hukkaan vaan jotain säästyikin.

Pellon pientareella kirjoitti...

Voih. Ehkä siitä tulee lisäefektejä animaatioon? Ei se haise oksennukselle, älä huijaa! Seuraavan kerran haistelen ennen kuin syön.

Anonyymi kirjoitti...

Kävipäs ikävästi, toivottavasti työsi säilyivät!

maijja kirjoitti...

Stanna; vahingot ovat havaittavat, mutta onneksi arveltua pienemmät - animaatiopiirrokset taisivat oikeastaan päästä vähimmällä. Toisin sitten kaikki muu laukun sisältö...

Pellon pientareella; kuule kun mää sanon: se haisee hetken seistyään ihan oksennukselta. Haisin puklulle koko loppupäivän :/

marjohei; sitä minäkin toivon..

Maija kirjoitti...

Oi ja voi. Mutta tässä kertomuksessasi on kyllä kaikki draaman ainekset oikein kohdillaan, harmi vain, että se on totta!

Animaatio kuulostaa huisin kiinnostavalta, ja toivon että mekin saadaan nähdä se joskus.

Jonna kirjoitti...

Animaatio kuullostaa hauskalta, mutta laukkuun kaatunut sörsseli ikävältä. Vaikka kuinka pesisi niin kuitenkin sitä mönjää jää jonnekin kynän kierteiden väliin...

Jutta kirjoitti...

Oi, onneksi piirrokset säilyivät pahemmilta tuhoilta! Tiedän kyllä mitä tuskaa animaation piirtäminen on, joskus viisiminuuttisen piirrosanimaation tehneenä. Voi tauti sitä piirtämisen määrää. Olisi tosi hauskaa nähdä työsi tulos joskus! Haaveilin ennen animaattorin urasta, mutta tuuli vei toiseen suuntaan. Joskus olisi kiva tehdä jotain aiheeseen liittyvään, monesti on mielessä animaatioideoita.

En ihmettele yhtään jos haisee osennukselta. Selleri on tosi kuvoa, pelkkä sen haju saa minut voimaan pahoin. Brrr!

Laura / K niin kuin koti kirjoitti...

Voi itku!

Anonyymi kirjoitti...

Mut mä olen kerran nuorena oksentanut kassiini!
Kohta sää et enää usko mua kun oli se ompelukonejuttukin'-)
Onneksi sun piirustukset ei kärsineet ainakaan ihan kauheasti.

Parolan asema kirjoitti...

Voi ei, nämä ovat juuri niitä hetkiä kun esimerkiksi yhtäkkiä tajuaa erään nettisivun Flash tiedoston kadonneen tuhkana tuuleen kun ohjelma prakaa ja juuri yritit seonneella ohjelmalla tallettaa vielä varmuuskopion päällekin, pufff!

Älä huoli kultaseni liikaa ainakaan, nämä ovat niitä hetkiä kun tarvitsisi mennä ulos huutamaan vähän ja jonkun pitäisi tarjota mielihyväpulla :) tässä virtuaalinen sellainen, tuore lämmin ja kanelinen ole hyvä.

scaredy-cat kirjoitti...

Pitäisköhän sittenkin laittaa muovipulloon.
Mutta kun lasipullo on niin paljon nätimpi! (Varmasti varsinkin palasina keltaisen laukkuni pohjalla - osaan niin hyvin kuvitella tuon tapahtuvan myös minulle.)

Kirjailijatar kirjoitti...

Ei ole totta! Katosi! Miten se on mahdollista...tulipa paha mieli sun puolesta. Eihän noin nyt vaan saa käydä, että menee viiden tunnin työ ihan hukkaan. Täältä lähtee nyt kovasti sympatiaa sinne.

Annika kirjoitti...

Kuulostaa hauskalta (siis piirtäminen). Pesuhommiin siis!

Maaduska kirjoitti...

Mistä sinulla riittää tuota valoa ja ideoita kuviin? :) Kauniita, pidän kovasti!

Stanna kirjoitti...

Piilomaja:on se tuo maijjakin joskus oksentanut jos nyt ei ihan kassiin niin syliin ja piilottanut ne vaatteet sitten sinne kassiin... Haisi aika pahalta ( ja sen tiedän koska siskon velvollisuus oli pestä ne)

maijja kirjoitti...

Kiitoksia myötätunnosta! Pirtelöt on pesty, laukku puunattu, hajut haihtuneet ja animaatio saanut uusia kuvia. Katastrofin ainekset ovat hälvenneet, kaikki kunnossa.