3.2.2010

Pitkästä aikaa täällä: pirtelö

Surautan päivittäisen pirtelöni yleensä aamulla ja pakkaan ylimääräisen pieneen lasipulloon evääksi. Joskus joku kysyy: siis mitä tuo on? Vastaan: älä kysy, jos et halua tietää. Tai: en kerro, jos aiot päivitellä. Tai: noooo, son semmonen vähä niinkö pirtelö, hihihi.

Se on aamiainen, se on terveellinen, se ei ole äkkimakea, se on helppo, se on hyväntuoksuinen, se on ennakkoluuloton, siis mitä se on?

Junassa kerran nuori ulkomaalainen mies katsoi läppärinsä läpän yli, kysyi ikäänkuin ilmeellään, mutta ei tohtinut kysyä. Käänsin katseeni ikkunaan ja sitten sanoin liioitellun vakavalla äänellä: it's a smoothie. Nuori ulkomaalainen oli hämillään kunnes käänsin katseeni häneen ja hymyilin.

Meillä täälä Lapisa on lunta heti niinkö Helsingisä konsanaan.

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hedelmien ja vihannesten yhdistämisen soisi olla yleisempääkin. Monen mielestä se ei käy sitten ollenkaan. Tuomitsevat ihan jo ideankin saati että maistaisivat.

Hieno elokuvanpätkä tuo kertomasi juttu junasta.

Margarita kirjoitti...

Mistähän sekin johtuu että hedelmä ja vihannes yhdistelmä mielletään nurinkuriseksi niin usein? Minun reaktioni kulkee seuraavaa rataa; ooh, ompa kivan näköstä, oho, hurjan kuulosta, aah, mulle kans! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit kuvat. Taas kerran en voi olla huokailematta.

Pakko kyllä kokeilla pirtelöä joskus. Lupaan sitten raportoida tuotoksestani:)

MeRzU kirjoitti...

Ikävöinkin jo hieman pirtelöitäsi. Pian meillekin kotiutuu tehosekoitin (vai mikä sen vempeleen nimi oli) ja sitten alkaa pirtelöiden testaus meilläkin. :)

Pellon pientareella kirjoitti...

Mää oon monta kertaa meinannut postata kanssa pirtelöistä, mutta en koskaan muista. Pitäiskö keksiä joku uusiosana. Virtelö (viherpirtelö), soselö, tervilö... ;) Tuo smoothie on niin snobistisen kuuloinen jotenkin ja englantia. Jännä tuo eka kuva.

Liivia kirjoitti...

Selleriä? En tykkää selleristä, en sitten yhtään. Ainoita ruoka-aineita, joista en tykkää.

Mutta pirtelö, miksen muista ikinä tehdä. Kun käyn täällä, olen ihan pirtelöinnoissani, mutta kun suljen koneen, pirtelöt unohtuu heti.

scaredy-cat kirjoitti...

Hei, mahtavaa: tarvitsin tämän postin tajutakseni, että todella, minun ei tarvitse säilytellä noita smoothie-pulloja (en koskaan raski heittää pois, kun ovat niin söpöjä - silloin harvoin, kun ostan) turhaan, vaan aivan - voin pakata yliopistolle mukaan herkkuevästä. Mahtavaa, mahtavaa.
(Vaikka tunnenkin itseni vähän tyhmäksi, kun en itse älynnyt - mutta kiitos ideasta!)

Olina kirjoitti...

"It's a smoothie..." Ai että, nauran taas kippurassa=D

Kirjailijatar kirjoitti...

Miksen saa aikaiseksi tehdä tuollaista ihanaa voimajuomaa? Se näyttääkin siltä, että rötkähtää hereille kuin vieteri. Minä kävelen puoliunessa töihin asti ja sitten juon kupin kahvia. Pirtelö olisi niin paljon parempi. Nyt rupean pirtelöihmiseksi! Kiitos!

Malla kirjoitti...

Mää oonkin jo ootellut pirtelöitä, mahtia että ovat taas täällä :]

Näin heti elävänä silmieni eessä 'it's a smoothie'-tilanteen. Oot sää kyllä mainio!

maijja kirjoitti...

Violet; samaa mieltä, ovat monet niin harmillisen ennakkoluuloisia.

neiti m.; hyvä rata! Kerrohan, jos innostut jotain mun sekoitusta koittamaan.

14a4:n Hanna; voi kiitos, lämmittää mieltä kun itse olin kovin kriittisellä tuulella. Vaikea kuvattava, tuollainen pirtelö lasipullossa. Raporttia odotellaan!

MeRzU; annahan kuulua sitten pirtelöistäsi! Suosittelen suosikkiani: banaania ja puolukkaa pohjaksi, lisäksi vaikka tammenlehtisalaattia ja pikkusen selleriä.

Pellon pientareella; laita, laita pirtelöitäsi! Pirtelö on hyvä sana, pirteä. Sitä minä käytän, sille ulkolaiselle vain sanoin smoothie - minustakin son snobbailua. Saati sitten joku fruitie, pöh. Virtelö ois kyllä hyvä...

Liivia; sellerin kanssa saa kyllä olla tarkkana, ei passaa laittaa liikaa. Mutta siitä tulee hyvä salmiakkinen maku ja terveysvaikutukset kaupanpäälle!

scaredy-cat; hyvä! MUTTA: OLE VAROVAINEN NIITTEN PISKUISTEN PIRTELÖPULLOJESI KANSSA. ks. uudempi posti, nääs. perskeles.

Olina; hauska, että tilannekomiikkani puree jälkikäteenkin!

Kirjailijatar; se on kyllä hyvä aamiainen. Monesti ei tee aamuisin mieli mitään kovin kiinteää tai lämmintä, tuollaisella virtelö-pirtelöllä lähtee silti aamu käyntiin. Ole hyvä! Nestemäisen ilosanoman jakoa jo (ainakin) helmikuusta 2008 saakka (http://heitteillejattaytynyt.blogspot.com/2008_02_01_archive.html)!

Malla; heh, mainiota on se että joku malttaa pirtelöitä odotella. Päätän kunnostautua pirtelönpostitustahdin kanssa jatkossa.

Anonyymi kirjoitti...

miten saatkaan kuvattua noin sykähdyttäviä ja pysähdyttäviä kuvia ?! ne ovat hyvin sanoisinko - tavallisia, mutta niistä huokuu aina silti se oma tunnelmansa. olen sanaton. ole onnellinen taidoistasi !

maijja kirjoitti...

Anonyymi; voi kiitos! Tavallista tahdonkin useimmiten napata, arkea vaan ja jonkun mummon könkkäsemässä kadulla.

viena k kirjoitti...

ja meillä täälä helsingisä on lunta niinko heittehillä konsanaan.
ps.ihana kuva ü

Riikka kirjoitti...

Tykkään niin kovasti tuosta lumikuvasta. Ja hauska tuo junajuttu. Sulle tuntuu junassa aina tapahtuvan jotain kivaa.

maijja kirjoitti...

viena k; että on käyttyvä huopikkaelle?

Riikka; totta, junassa havaitsen aina kaikkea kivaa. Matkustaminen on herkkää puuhaa.