29.9.2010

Eläinkuvaylijäämä / muista ainakin

etten ole tavannut kansaa, joka olisi auttavaisempi tai ystävällisempi matkalaista kohtaan 

ne yhden liiran maissit! 

"hey girls... hey spice-girls!"

"i'm just looking" ~ "well, i'm just selling"
että siellä on kumman paljon lenkkuja ja kääpiöistäkin löytyy (tulinpa huomanneeksi, ja miettineeksi: mitä meillä täällä on? roikkuluomia? väistäviä katseita? kännykkää piteleviä käsiä?)

ne karkit ja pähkinät!

hunnutetut naiset, väri-ilohuivit, mustat kokoburkhat, minkälaiset kengät vilkkuvat kokopitkien takkien alta, monenlaiset materiaalit ja miten niistä valo taittuu

että kauniin shakkilaudan oisin saanut 20TL, mutta rahat oli jo loppu.
että Istanbul on kissojen kaupunki

että se on helppo kaupunki
ja valtava, eksoottinen, monikasvoinen, upottava, turvallinen, edullinenkin, kuvauksellinen

ja se tunne, joka ei herää aina: sellainen kaupunki, minne minun on vielä palattava.

15 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Ihania kuvia, mainioita tekstejä. Näitä matkakertomuksia oli ilo lukea, kiitos!

johanna kirjoitti...

aivan kuin olisi ollut reissussa itse. ihania muistiinpanoja, ihanalla tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Voi noita eläimiä, pientä pupua. Kissat kasassa sulassa sovussa!

(ja sun sandaalit!!!oh!)

Istanbuliin matkustan minäkin vielä joskus, jotenkin. Olen käynyt Turkissa 2kertaa ja rakastunut maahan. Mutten Istanbulissa.

Merja kirjoitti...

Tuo kissakasa! Ja eka kuvan pupu!

Mää luulen että he ovat siinäkin mielessä erilaisia luonteeltaan että ovat kasvaneet turismin keskellä. He ovat tottuneet 'viihdyttämään' ihmisiä elinkeinonsa saadakseen, kun täällä pohjoisessa ei taas sellaista ole tarvittu ikinä..

Liivia kirjoitti...

Tässä olikin paljon! Kiitos.

Mikä kissakasda, en ole ennen moista nähnyt. Kissahullu sekoaisi.

Yhä edelleen sinne halajan!

Jaana kirjoitti...

Ihana matkakertomus! Mulle jäi noi eläinasiat Turkin vierailulla kovasti ahdistamaan, muistan aina sen tunteen kun näin eläimiä ahtaissa häkeissään katukaupoilla...

Lumikko kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Kirjailijatar kirjoitti...

Kiitos Maijja näistä kaikista, ikävä vain kasvoi näitä lukiessa ja katsoessa. Niin paljon samoja ajatuksia kuin meillä helmikuussa.

maarit kirjoitti...

Kiitos mielettömän kiehtovista kuvista! Istanbul on todella kiehtova kohde (olen ollut siellä itse vain talvella).

Inaria kirjoitti...

Istanbul on aiva loistava paikka. Vietin siella juuri viime viikolla 24 h ja voi kun oli ollut enemman aikaa lentojen valissa tutkia kaupunkia lisaa!
xxx

Tanja kirjoitti...

Hekumallisen mahtava matkapostausten sarja! Olin ihan messissä. Olen lukenut ja katsellut näitä jo moneen otteeseen ja tykännyt ihan hulluna.

Olisi ihana suunnitella matkaa. Tai olisi ihana lähteä jo ihan pian kohta matkalle. Mutta ei, nyt just ei oo rahaa, eikä jalatkaan kantais. Mutta ensi toukokuussa toivon mukaan Espanjassa, Tarifassa, Afrikkalaisen elokuvan festivaali, jossa voisi pällistellä muutaman pätkän, ja sitten hurauttaa lautalla rakkaan kanssa Marokkoon. Ostamaan yhteistä mattoa. Ehkä. Kaikki on vielä haaveilua, mutta yhteistä haaveilua onneksi. Ajauduin juuri äskettäin facebookin kautta johonkin lentoyhtiön sivustoille, ja olin jo melkein lentokentällä. Sitten tulin järkiini ja tänne sun kuvien luo.

Sanavahvistussana on pahaenteisesti "ending".

Celia kirjoitti...

Maijja!!!!
Tämä matkakertomus on ihmeellisen hieno, olen käyttänyt jo kaikki adjektiivini, joten sanon vielä:
kiitos.

a n n e kirjoitti...

Voi että. Hymy ja kaipuu tulee! Istanbul oli ihana ja sinne on vielä palattava. Matkaseurankin oli niin parasta. Turkkilaisista muuttui käsitys niin niin täysin. Voiko se oikeasti olla totta, että ne oli niin ihania, mukavia, ystävällisiä ihmisiä? Kait se vaan oli. Ja on.

Ikävä.

maijja kirjoitti...

Flunssainen hei ja kiitos, kiitos, kiitos joka ikisestä kommentista! Ne lämmittävät mieltä.

Minja; suosittelen! Mulla aie toisinpäin, eli pitää päästä Turkkiin muuallekin.

Merja; Hmm, voi varmasti johtua turismista, ja siitä että tunnistavat esim. minut selkeästi ulkolaiseksi, ja tahtovat antaa hyvää kuvaa. Tosin Suomessakin, varsinkin Lapissa, tarvitaan tuota kykyä!

Jaana; minustakin se oli ahdistavaa, vaikkakin hyvin "kuvauksellista". Pahalta tuntuu sanoa noin. Sydämeen se sattui katsoa häkkeihin suljettuja ankkoja, kaneja, kissoja ja koiria. Yksi pikkuinen allas oli ihan pullollaan kilppareita, ne mönkivät ainakin kolmena kerroksena toistensa päältä ja alta. Hintaa oli 2e kpl...

t a n j a; voi Marokko, Marokko! Se on mun harvoja "pakkomielteitäni" matkustelun suhteen, sinne haluan. Lentojen selaaminen on saatanallista, lähteminen alkaa tuntua niin pahaenteisen mahdolliselta!!

CeliaM; erityis-super-kiitos itsellesi!

a n n e; mietipä, että muuan viikko sitten sitä oli lämpöä, valoa, jännitystä, kaikkea lenheetiä. Ajeltiin taksilla turkin tositvmiesten kanssa :D :D

Juju kirjoitti...

Hauska elämänmakuinen kirjoitus!