2.9.2010

Satoa

Pienen kirsikkatomaatin järisyttävä kiitollisuus saamastaan vedestä ja lämmöstä tiesi tomaatteja niin paljon kuin ehti syödä. Basilikaa oli kuin ei koskaan ennen. Krassi ei tänä kesänä viihtynyt ja rucola villiintyi melkoisesti. Villiviinamat olivat aikaisessa.

Mustikat! Ennenkuulumattoman isoja.
Mansikat unohdin pakastaa kokonaan.
Metsämansikoita, vatukoita ja lillukoita muutama kourallinen.
Mehevin karviaismarja-aika jo takana, mutta kaikki hyvin jos saan puolukkaa.

- - -

:-D "Mikä tää kuollut pieni puu on?"
:-( "Mun bonsai."

- - -

Piikkisen, eksoottisen puun piiloon oli lintu tehnyt pienen pesän. Upea paikka asua, melkein kiinni aina elävässä meressä. Siitä elämäni ensimmäiset tyrnit.

Sieniä nousee koko ajan kuin sieniä sateella, mutta kuka niistä tietää.
Kunhan saan puolukkaa.

4 kommenttia:

Kirjailijatar kirjoitti...

Minä en ole koskaan kasvattanut mitään syötävää. Tai on pensaissa viinimarjat, puissa omenat ja maassa raparperi, mutta ne tulevat sieltä itsestään. Paitsi tänä kesänä raparperi meni lakkoon. En kai ollut riittävän kiitollinen.

Minäkin haluan puolukkaa, puolukkametsään, puolukkaposket!

maijja kirjoitti...

Puolukka-alkuiset asiat ei voi olla muuta, kuin hyviä. Päätin just, että tuo edellisen postin mekko vois olla puolukkamekko. Puolukkaposket on ihanat! Ja itse puolukat kans.

b. viuluntarkastaja kirjoitti...

Minä löysin tänä syksynä sienet. Onko mitään salaperäisempää ja zenimpää kuin nostella sammalmyttyjä ojanpientareilla kanttarellien toivossa, sitten sutia lempeästi partasudilla? Hurahdin homing-meininkiin tosissaan ja tein 15 purkkia omenahilloa (en koskaan syö omenahilloa), kuivatin omenarenkaita ja mustikoita ja pakastin raparperia. Keväällä kuivasin nokkosta purkkiin.

Tiesitkö, että metsissä on 100 kiloa marjaa jokaista suomalaista kohden? Melkein kuin puhdasta rahaa.

maijja kirjoitti...

b. viuluntarkastaja;
ei ole! Salaperäistä ja zeniä se on, ja jos minä sen näillä taidoin tekisin solis myös myrkyllistä, pelkään. Olen myös aikeissa kuivattaa omenaa! Mustikoita olis varmaan kiva kuivattaa kans, mutta mun saaliini on niin pieni etten raaski.

Marjoista - tiesin, mutta tiesitkö sinä, että niille ahkerille, jotka niitä poimivat ja tahtovat myydä, niistä maksetaan ihan hävyttömän vähän? Esimerkiksi puolukasta euron kilo. Jokukin oli poiminut 8 ämpäriä, se teki 40 kiloa eli 40euroa. Että ei siinä tuntipalkoille kyllä pääse! Ja sitten marjanostajat myyvät niitä torilla moninkertaisella hinnalla. Ihan epäreilua.