23.11.2010

Assam Mangalam BPS CL


otsikko on taikaa, vierasta kieltä, loitsu joka minut lumoaa. Se on teetä ja heti niin perkeleen hyvää, että! Erittäin tumma, melkein mahonkinen väri. Sopii mainiosti maidon kanssa. Maku on rikas, maltainen ja kermainen. Niin on, niin on!

Ensimmäisten teesiemausten jälkeen saatan usein puolihuomaamatta itsekseni tehdä sen eleen, joka kuvaa taivaallisuutta: hetken häivähtävä ällistynyt, epäuskoinenkin ilme, hämillinen naurun tuhahdus, uusi siemaisu jonka päälle lupaa kysymättä ilmoille karkaava matalahko ja todeksi todentava "MmmmMm!" Puhuessa tällaisesta aiheesta käy kasvoilla kaikenlaisia ilmeitä, kädetkin elehtien selittävät kokemusta ja ääni tukee painotuksin, venytyksin, onnellisin narinoin. En silti tiedä kuinka sanoin tehdä etua sille nautinnolle, jonka yksinäinen teehetki suo. Se on jotain pehmeämpää, parempaa ja todempaa kuin yksikään sana.

Tee on taas täyttänyt minut. Kirjaimellisesti. Ei ole yks eikä kaks kuppia (á 4dl), jotka olen tänäänkin kumonnut. Olen ahnas teeskentelijä. Olen myös rikas, maltainen ja kermainen ja maata ähötän kyvyttömänä sohvalla. Ahnasta teeskentelijää ei haittaa.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yllätät minut aina kielelläsi, se on varsin kekseliästä.

Anonyymi kirjoitti...

Samaa sanon kuin edellinen. Sulla leikaa. Ai saamari kun tykkään ihmisistä joilla leikkaa.

maijja kirjoitti...

Ahnas teeskentelijä kiittää kumpaakin kehuista: kiitos!

Niina kirjoitti...

Mmm..tuo kuulostaa aivan sellaiselta teeltä mistä pitäisin! Nam. Onnekas kun pääset ostamaan tuollaisia! Meillä ei ole mitään kunnollista teekauppaa täällä.. Helsigissä kävin Théhuoneessa ja oi,siellä oli vaikka mitä! Maistoin ja ostin kehäkukka-rooibosta josta tuli samanlainen olo kuin sinulla tuosta assamista. Että voiko tämä tosiaan olla näin hyvää! Voi se. En voi juoda sitä aamulla kiireessä,vaan haluan ihan varata sille mukilliselle aikaa..että varmasti maistan joka pisaran kunnolla ja rauhassa. Taidanpa olla aikamoinen ahnas teeskentelijä minäkin:)
Tykkäätkö muuten rooiboksesta? Jos tykkäät,voisin kernaasti tehdä pienet tee-vaihtokaupat kanssasi:)

Anonyymi kirjoitti...

"Sulla leikaa"...voi pässin munat.
LEIKKAA, kuuluuko?!

Tanja kirjoitti...

Minäkin kirjallisen antisi pauloissa kerta kerran jälkeen. Ja nyt tuli itselle sellainen olo, että pitäisi pistellä sanoiksi oma kahvitunne. Minä olen tässä lentsussani latkinut monenlaisia teelajeja ja haudukkeita. Hyviä ovat olleet, oikeinkin, mutta jotain jään aina kaipaamaan. Tänään sain kahvini, ensimmäisen viikkoon, ja se maistui niin tuhottoman hyvältä. Kahvia ei voi juoda ilman makuaistia, mutta teetä minusta hyvinkin. Niissä on erilainen suutuntuma.

kukka-maaria kirjoitti...

Ihania, ihania Rovaniemi-kuvia edellisessä postauksessa! Tulee sinne ikävä! Teetä rupesi heti tekemään mieli, kun siitä kirjoitit. Sinä herätit minussa nyt mielihaluja: Rovaniemi-kaipausta ja teetä tänne kiitos! ...Niin ja minullakin on melko samanlaiset lapikkaat.

Jake kirjoitti...

Tilasin suoraa Japanista pieneltä Obutu Tea -teeviljelmältä upeaa "Green Sencha of The Wind" -teetä, joka oli vihreää, mutta näytti sinertävältä. Viiden hauduttamisen jälkeen makua ei enää kuumaan veteen irronnut, mutta teelehdistä tuli erinomainen salaatti. Pala paistettua tofua, päälle väsymykseen asti haudutettuja teelehtiä ja mausteeksi muutama pisara soijakastiketta.

a n n e kirjoitti...

<3

Malla kirjoitti...

Mää en teeasioita voi kommentoida kun en sitä juo, mutta toistelen aiempien sanoja: sulla tosiaan on sana hallussa, ai että näitä sun kirjoituksiasi on sitten aina ilo lukea. Niin soljuvaa ja sujuvaa. Tykkään.

Heidi kirjoitti...

:D :D :D
hymyilyttää!! loistavaa tee-analysointia!

Kirjailijatar kirjoitti...

Hei sinä ahnas teeskentelijä! Minä niin paljon tykkäsin tästä jutusta, vaikka en ole teeskentelijä.

Voffeli kirjoitti...

Tossa teekupin punaisessa on jotain kivaa, siitä tulee mieleen ne sun aiemmin postatut kynsilakat. Aivan ihanan lämmin punainen, ihan pakko hankkia itsellekin jotain tuollaista. Ja teetä kanssa :)

Anniina kirjoitti...

Ajattelin teeskennellä etten lukenut tätä tekstiä vielä, jotta voin silmäillä sen uudestaan huolella ja ihastella sanoja, rytmiä, yllättyä ja tykätä. Ihana!

Ja ihan aivan kertakaikkiaan oon onnellinen tuosta teekaupasta sun puolesta. Täälläkin on aika hyvä kauppahallissa.

parisa mahmoudi kirjoitti...

So nice photos,So lovely blog!!! :)

maijja kirjoitti...

Niina; vaihdetaan, siis! :-) Olemma kyllä onnekkaita, rovaniemeläiset. Toivottavasti kaikki hoksaa käyttää tuonkin kaupan palveluita.

piilomaja; mulla leikas niin paljon, etten ollut ees huomannut kirovirhettä..!

tanja; kiitos, kiitos! Pistäpä sanoiks kahvit, ois tosi kiva lukea. Minähän en siis juo kahvia.

kukka-maaria; kiitos kehuista ja ole hyvä mielihaluista!

Jake; vau, kuulostaa professionaalilta. Täytyy tosiaan olla laadukasta, jos maku irtoaa noinkin moneen haudutukseen! Tekisi oikeastaan mieli koittaa syödä vihreän teen lehdet, mutta siihen mun täytyy kyllä hakea vähän laadukkampaa vihreää. Oon enemmän mustan ystävä, ja sen huomaa omissa varastoissa.

a n n e ; kuin myös!

Malla; voi kiitos! Alkaa jo nolottaa tämä kehuskelu...

heidi; kiitos! :D

Kirjailijatar; hyvä että kelpaa kahvihampaillekin!

Voffeli; joo se on kiva kuppi. Ei oikeastaan ole kovin paljoa "mun tyylinen", mutta olen vain rakastunut siihen. Vuosia sitten sain sen lahjaksi ystävältäni, taitaa olla Indiskasta alunperin. Rubiinia voisi tuikata taas kynsiinkin, nyt kun muistutit!

Anniina; kiitän ja niiaan ja kumarran kehuista, kiitos!

parisa mahmoudi; thank you :-)

Haneli kirjoitti...

Oi ihana Mandrakora! Kävin pari vuotta sitten, ja juuri tällä viikolla puhuin tuosta kaupasta! Mmmm... vois melkein lähteä käymään taas Rovaniemellä tämän blogin innoittamana :)