11.11.2010

Kaks'sukkaa

Sitten seuraava pari uunista ulos. Haluan neulontarutiinia ja toisen väriset, kapearaitaisemmat.

Kamera ei ymmärrä neonvihreää, enkä minä kameraa. Meidän suhteemme rakoilee. Yhä harvemmin tartun kameraan, aina harvemmin tunnen onnistumisen tunnetta. Joku terävin särmä, kuvaamisen ilo puuttuu ja se harmittaa. On niin perkeleen pimeääkin! Edes keskipäivällä ei sisällä voi kuvitella saavansa kelvollista kuvaa. Yhtenä päivänä kuvakiukuissani kolautin sähisten kameran aivan tarpeettoman kovasti pöydälle, tuollainen pidättynyt kiukku on paljonpuhuvaa. Ilmeisesti nyt pitäisi hillitä käyttämästä näitä: "aina", "et koskaan" tai "senkin - - - !!!". Tarvittaisiin rakentavaa välien selvittelyä ja kahdenkeskistä aikaa. Ja valoa.
 
Toinen mitä en ymmärrä:
mihin perustuu youtuben automaattiset soittolistat? Aloitin ihan tyylipuhtaalla J. Karjalaisella, nyt ollaan tultu Nopsajalan, Baddingin ja Loirin kautta Red Hot Chili Peppersiin. Ei haittaa, mutta ihmetyttää. Anna Ternheim tuo Kanye Westiä ja Coldplayta. Siinä mulla olis jo sanomista.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Youtube harjoittaa machine learningia. Se rekisteröi tietoihinsa, mitä sellaiset käyttäjät, jotka ovat olleet kiinnostuneita samoista asioista, joita sinä haet ovat lisäksi hakeneet.

Myös google tekee tätä. Kun haet jollakin hakusanalla, ja sitten painat jotakin hakutulosta, google rekisteröi, että juuri tuo hakutulos oli kiinnostava. Jos sama hakutulos on monista kiinnostava, google nostaa sitä ylöspäin listallaan, jossa esittelee tuloksia.

maijja kirjoitti...

Vau, kiitos! Googlessa olen tämän ymmärtänytkin, ja siellä se on jotenkin järkeenkäypää. Gmailin mainoksetkinhan ovat ihan täsmää mailien sisällön kanssa. Tyyliin ystävän viestissä mainitaan sana tennis ja sivupalkissa sitten mainostetaan palloja. Youtuben oon luullut toimivan jotenkin esim. yhteneväisten sanojen tai kirjainten mukaan :-D, lähinnä siksi että cocktailit on niin kaukana toisistaan. Eli ilmeisesti Anna Ternheimistä tykkäävät ovat mielellään kuunnelleet myös Coldplaytä? Tosi outoa.

Anonyymi kirjoitti...

Näen ensimmÄisessÄ kuvassa jonkun hyvin pienen olennon, kepin nokkaan kiivenneen.
Suloinen.

morso kirjoitti...

Hianot sukattimet. Onnittelut. Siitä se lähtee... Neonvihreä on haastava väri. mun kamera ei ymmärrä mun punaisten pionien väriä, ne aina leiskuu mitä kummallisempina pinkin ja sinisen sekoituksina. Eikä photoshoppaaminenkaan auta siihen tautiin. :( Valoa taitaa kaivata kaikka kameraa heilutelevat.

Asioilla on kautensa, mullakin on kamerat aila lepotilassa tällä hetkellä, mutta eiköhän ne taas tartu käsiin, kun siltä tuntuu.

Anonyymi kirjoitti...

Valoa kyllä kaipaakin valokuvauksen suhteen ja kyllä muutenkin. Todella väsyttävää tälläinen harmaus ja valottomuus. Pitäisi varmaan vain tyytyä hankkimaan lamppuja enemmän tai sitten kynttilöitä..

Kuvailetko millaisella kameralla? :> Itse tykkäilen kuvistasi paljon! Niissä on se jokin, joka iskee!

hanse kirjoitti...

Yks'sukkaa, kaks'sukkaa, muuta ei sitten tarvittukkaa.

Hämärällä tullee hämärää kuvvaa iliman salamaa. Vaan hyvältähän nämä viimesimmät näyttää. Harmaa on kaunista.

Kirjailijatar kirjoitti...

Minä ehdin ihmetellä samaa YouTube-juttua, mutta onneksi tuossa anonyymi vastasi minullekin. Olen taas viisaampi, joka on tosi helppoa!

Susta on tullut maaninen neuloja, minusta ei ole siihen. Sormia särkee ajatuskin.

Mutta tämä pimeys harmittaa, kuvia ei synny.

Malla kirjoitti...

Ihana mitkä sukat. Sait innostetua raitasukkiin, täällä lähtee kohta oranssi-valko-ruskearaidallisten neulominen käyntiin. Ehkä jotakin muutakin väriä sinne väliin lätkäisen.

Täälläkin on mulla ja kameralla vähän sukset ristissä. Kun ei ole kotona oikeastaan ollenkaan valoisaan aikaan, ei oikein osaa ottaa kameraa käteen. Salamasta en tykkää. Tänään olin kyllä keskipäivällä kotona ja pitkästä aikaa tuntui, että minä ja kamera puhuttiin edes vähän samaa kieltä ihan pienen hetken ajan.

Jonna kirjoitti...

Just tänään mietin, että ei huvita kuvata yhtään, kun on niin pimeää. Kuvaan kuitenkin edes vähän. Pitäisi varmaan opetella jotain uusia juttuja, että hommaan saisi taas kipinän.

Sekin piti sanoa, että J. Karjailainen on loistava. Tämän syksyn hitti täälläpäin. Dooooooriiiiis, Doooooooriiiis sä veit mun sydämeni! Sitä hoilasin penskana iskän datsunin takapenkillä. Ihan varmasti.

Anniina kirjoitti...

En oo koskaan kuullutkaan moisesta Youtube-jutusta (oon kyllä aina vähän ulkona kaikesta uudesta). Kuulostaa hämmentävältä.

Kellojen siirtämisen jälkeen näilläkin leveysasteilla on ihan julmetun ja toivottoman hämärää. Just kun ehtii innostua ja kaivaa kameran jostain tomukerroksen alta niin valonkutale on jo kadonnut. Haluan dislike-nappulan!

Niin, ja hirmusti onnea neljännele vuodelle (ja sukille), sanat ja kuvat on antaneet paljon :)

Liivia kirjoitti...

salmiakkisukat! vaiko sitruunalakritsaa..hmm, mutta hienot.

Voffeli kirjoitti...

Sun jaloissa on jotain tosi suloista :)

17 neliötä kirjoitti...

Onnittelut valmiista sukista! Mulla on sukat vielä kesken. Jäin kiinni kantapäähän! Ehkäpä käspaikka auttaisi minuakin, tai sitten reissaan äiskän luo. Samaa mieltä olen valosta, haluan sitä lisää! VALOkuvaaminen on pyllystä kun ei ole valoa!!

maijja kirjoitti...

piilomaja; totta, nyt kun sanot niin määki nään! jonkunsortin murmeli.

morso; jo on toiset puikoilla, josko niitä kamerakin ymmärtäisi...

Marjohei; mua ei toisaalta muuten valottomuus haittaa. Pimeys on ihanaa, kun sitä kestää vain oman aikansa. Pohjoisin lyheneviä päiviä on kiva mittailla.
Kuvaan canonin EOS400D:llä ja paria eri kakkulaa vaihdellen. Kiitos!

hanse; kolome sukkaa, nelijä sukkaa...!

Kirjailijatar; maaninen tosiaan, vaikka jo alkaa vähän innostus laantua. Tosi mukavaa silti oppia ja sitten osata jotain.

Malla; jee! Hyviä sukankutomishetkiä! Minä onnekas saan nykyään valoisaan(kin) aikaan olla kamerani kanssa, mutta ei tosiaan ole kauheasti innostanut kuvata. Tosin tämän postin lähetettyäni oon kuvannut jo enemmänkin, ja on tuntunut ihan kivalta taas. Ääneen surkuttelu auttoi siis!

Jonna; Karjalainen on ihana, mää tykkään. Lapsena tuli vähän ylikuunneltua tuo Doris, joten se ei ole mikään ykkössuosikki. Tykkään miehestä, jolle ei tapahdu mitään. Tyy-dy-tyy-dy-tyy.

Anniina; Kiitos! Eilen muuten näin oikein auringon, pitkästä aikaa. Liekö kurkistellut isäinpäivän kunniaksi vai miks, mutta ei se kauaa vilkkunut - alle puoli tuntia. :-|

Liivia; ehkä lime-salmiakki-suklaa. Kiitos!

Voffeli; voi kiitos!

17 neliötä; käspaikka on tosi hyvä ja helppo, sinne vaan! Kantapää oli minusta yllättävän helppo. Hankalampaa oli pitää langanvaihdot sopivan kireänä noissa raidoissa.