5.11.2010

Puolivälin krouvi

Tiedän olevani vasta puolivälissä matkaa, mutta silti haluaisin tässä esittää muutamia kiitoksia. Tahtoisin kiittää ala-asteen käsityön opettajaa "Kalkkunaa" sekä myös yläasteen "Lippe-Lappea" neulonnan perusteiden opettamisen yrittämisestä (no hard feelings!); siskojani Tiinaa ja Sannaa sekä äitiäni esimerkillisestä esimerkistä ja äitiä lisäksi puikon lainasta ja siitä, että loi silmukat pipoon, joka sysäsi minut tähän maaniseen haluun neuloa lisää; luokkatovereita kaventamis- ja lisäämisohjeistuksesta; yleisradiota ohjelmatarjonnasta (ja pikkasen sinne Oprahillekin, oli ihan kiinnostava show tuossa yks päivä) sekä yliopiston luennoitsijoita neulontasuopean ilmapiirin luomisesta. Kiitos.

Tämä on pieni askel ihmiskunnalle. Minulle ihan valtava.
Meinasin otsikoida tekstin "Terveisiä Kalkkunalle!", mutta sit se alkoi tuntua liian brutaalilta. Mikähän musta tulee sitten koulumaailmassa.

Ja kaikista isoin kiitos menee osoitteeseen Käspaikka, neulonta A&O.

17 kommenttia:

Malla kirjoitti...

Käspaikka on ihan ehdoton neulontaepävarmuuksien pelastaja.

Sukka on hiano, tykkään!

Jonna kirjoitti...

Tuo keltainen on kyllä melko räjähdyttävän värinen noissa sukissa :D

Hienoa, että neulominen sujuu. Jos minä saan vielä joskus sukat valmiiksi ja kirjoitan siitä blogissa voisin otsikoida sen "Terveiset pälvikalju K--------le."

Voffeli kirjoitti...

Ehkä mäkin vielä joskus. Onpas passelit värit, vähän tummaa mutta kuitenkin pieni ripaus kirkasta, onko se lupaus keväästä vai muisto jo vietetystä intiaanikesästä? Tsemppiä toiseen sukkaan!

Raudaskylän kyläyhdistys kirjoitti...

Huikeaa. En ihan meinaa edes uskoa todeksi. Maija ja sukka. Ja että vielä toinenkin syntyy.

Näyttää muuten hyvältä, kiva pirteä raidoistu.

Minä ajattelin viikonlopuksi vaihtaa puikot ompelukoneeseen. Vuoronvaihto siis.

T.Isosisko joka kiittää kiitoksista

morso kirjoitti...

Onnea sinne! Hyvältä näyttää. Mun pitää omista neulomuksista kiittä 'Kerppua', jonka tunneilla istuttiin kauhusta jäykkinä, mutta sukan ja lapasen perusteet tuli kalloon taotuksi hyvin perusteellisiseti.

Anonyymi kirjoitti...

Vau, hieno! Ja kivat värit! :)

Oma sukka on odottanut jo muutaman kuukauden kantapäätä, ei tuu mittään.

Miia-Rebekka kirjoitti...

No niin.. Siitä se lähtee :)

Sukat on just hyvän väriset!

Pellon pientareella kirjoitti...

Mulla on vähän samat jutut menossa, innostusta siis. Tein vastikään ensimmäisen kerran palmikoita, ei ne ookaan vaikeita! Suunnittelin vähän, että jospa ekaa kertaa elämässä ihan oikeesti tekisin ja antaisin itse tehtyjä joululahjoja, enkä vain puhuis ja haaveisi, että olisi kiva olla semmonen ihminen joka tekee ihan ite... Saas nähdä. Ainakin varmaan muutama lahjakin syntyy.

Anonyymi kirjoitti...

Aattele: jos oisin yksijalkainen niin homma olisi jo valmis!
hyvä sua, hyvä Kâspaikka!

Sanna kirjoitti...

Hih, mua ärsytti kun graduun ei saanu laittaa noita kiitoksia. Oisin niin mieluusti kiitelly ruokalan Tuulaa, vahtimestaria jne just tuohon tyyliin kuin sinäkin.

isoinpapu kirjoitti...

Hieno hieno! Raidat ja pirteys ja kaikki!

Jee!

Kirjailijatar kirjoitti...

Ei ole totta! Minä en ole vielä parantunut ala-asteen nöyryytyksistä. Se oli yhtä piinaa, maha oli kipeä koko sunnuntai-illan.

Mutta arvaapa mitä, minuakin himottaa vähän neulominen. Mutta tuo sukka, ihan pro!!

maijja kirjoitti...

Malla; ihan mielettömän hyvä sivusto! Rautalankamallia puupäälle mun tapauksessa :-)

Jonna; räjähdyttävän hyvä mun mielestäni! Pälvikalju, auts, juuri nuo fyysisiin ja itsestäriippumattomiin ominaisuuksiin liittyvät nimet tuntuu pahalta ajatella itselle. joku Rasvaletti-R... tai Maksaläiskä-Maija! apua.

Voffeli; hmm, ehkä molempia; lupaus ja muisto lämpimistä. Enemmän siinä on kevättä kun on niin vihreä. Heti sukankudontaan sinäki! Se on tosi koukuttavaa!

Tiiina; kyllä se yksikin on niin suuri ihme, että joutaa rehvastella :D! Ompeluintoa.

morso; Kerppu ei kuulosta edes pahalta, varmaan vain muunnos sukunimestä niinkuin Lippe-Lappe?

Marjohei; minustakin värit on kivat, vaikka raitoja olikin aika vaikea neuloa...

Miia-Rebekka; kiitos! Mulla ei lähtenyt lapasesta, vaan sukasta...

Pellon pientareella; hyvä että intoa piisaa! Kuule olinkin ajatellut, että seuraavaks opettelen palmikot. Vaikka pipoon tai säärystimeen tai...

piilomaja; :D

Sanna; miten minusta alko tuntua, että me taiettiin eka graduun laittaa jotain kiitoksia ja kuvakin? Vai jäiköhän se aikeeksi. Oon niin kiinni tuossa uudessa, että vanha jo unohtuu.

isoinpapu; jeejee, kiitos!

Kirjailijatar; mua siis "nöyryytettiin" ihan armotta ainakin numeroissa: käsityö oli sitkeän tahmainen 6 koko ala-koulun, yläasteella ompelukoneen myötä pompsahti ysiin. Himokasta neulontaa toivon sulle! Me ollaan vapaita opettajista! hahahaa!

sari kirjoitti...

itse en ole ihan viela tokentunut pakkohiihdosta, mutta ehka sekin aika viela tulee.

tuosta luennoilla kutomisesta: tuntuuko etta joku (esim. se proffa) katsoo sita pahalla? mulla on valilla kudin kassissa mutta en yleensa uskalla ottaa sita pienissa seminaareissa esille kun pelkaan etta sitten ne muut luulen etta mua ei kiinnosta mita ne sanoo.

yhdessa "terapia"ryhmassa jota olen jarjestamassa muutama osallistuja jatti negatiivista palautetta siita etta yksi kutoi, ja nain kutojana tuntuu pahalta etta tama on joidekin mielesta epakohteliasta.

viena k kirjoitti...

snygG!

maijja kirjoitti...

sari; voi höh! Enpä ole moista kuullut! Enkä ole kokenut, että sitä pahalla katsottaisiin. Meillä on kyllä paljon kutojia. Ihan tässä taannoin eräällä isojoukkoisella luennolla luennoitsija ihan toppasi ja sanoi, että neulojat ovat vallan tervetulleita neulomaan, sillä se tutkitusti jotenkin parantaa opin "imeytymistä". Meillä taideaineiden puolella on myös paljon piirtäjiä, minäkin, eikä se tosiaan estä oppimista tai vie keskittymistä pois, mulla paremminkin lisää!

viena k; ruohtiako tuo on? Mittee se tarkottaes?

milla kirjoitti...

Käspaikka on kyllä parasta. Itse kun neulon, niin käspaikan sivut on auki ja käyn tiiraamassa vähän väliä ohjeita. "Oliko se oikein nurin vai miten päin.."

Upeat sukat!