27.8.2011

Elokuun viimeinen lauantai


Valtaus, tuo jättömaaniitylle perustettu kasvimaamme, on ollut kesän suuri ilo. Se on pitänyt minut salaatissa, kosketuksessa maahan ja onnellisesti järjissäni kaupunkiyksiön kesässä. Tavulle valtaus on jännitysnäyttämö, ehtymätön elämysten viidakko, jossa säntäillä mönkiäisten ja myyrän kahahdusten perässä, vetää heinäövereitä ja antaa tuulen käydä turkissa.

Kaikki istutettu on kasvanut elämästä riehaantuneena: kurkku kukkii vieläkin kurkku suorana, tomaateilta ratkeaa posket hymystä. Minttu on mieltään vailla seurassaan suloinen sekopää Sitruunamme Lissa. Kutsumattomat myyrävieraat ovat vähentäneet suolaheinän ja basilikoiden elämäniloa, mutta valkosipuli ja limenkuoret tuntuvat auttavan ongelmaan. Hiipuvaa kesää ja osavoittoa kamppailussa myyriä vastaan juhlistettiin tänään kesän ensimmäisillä grillijuhlilla. Helle ei enää yltänyt Lappiin asti, täällä ropsotti välillä vettäkin. Mitäpä se haittaa: ei yhtään mitään.


Hyvä elämä ei muuten tule kalliiksi!
Valtauksen materiaalin kanssa on käytetty mielikuvitusta: lainatun kasvihuoneen sisällä on kasvulavoina kaksi metsästä löydettyä kuormalavan kaulusta. Avomaan kasvulava on purkutalosta, puutarhatuolit roskalavalta, kastelukannu sekatavaraliikkeen loppuunmyynnistä. Myös yhden ämpärin löysimme metsästä, toiset ostettiin kirpputorilta. Muheva maa hankittiin edullisesti Rovaniemen kaupungin mullanmyynnistä. Lannoitteena on lampaanlantaa. Yltäkylläisiin taimi- ja siemenhankintoihin kului noin 25e. Lisäksi alennusmyynnistä ostettu grilli, 6e, ja kauniit varrastikut kirppikseltä 2e.


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa loistavalta! Tosin hieman hävettää, että itse emme ole edelleenkään viljelleet mitään, vaikka maatakin olisi pari hehtaaria.. Mehiläisiä haluaisin ensi vuonna.

Lisään sinut blogilistaani, kerrothan, jos et tykkää.

maijja kirjoitti...

Lisää Laura ihmeessä, ei haittaa yhtään! Mehiläisiä, tosiaan, sekinhän olisi mahdollista. Oma hunaja toisi varmasti ihanan omavaraisuuden tunteen! Älä tuskaile viljelemättömyyttä. Kaikki ajallaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mä niiiiin tykkään, tykkään tykkään! Ihanaa että teillä on siellä se oma pieni palsta, joka on mielikuvituksella ja rakkaudella laitettu pystyyn ja hoidettu. Ja nyt se on antanut satoa.


ps. Tsemppiä siihen aiempaan ISOON asiaan <3

Marja kirjoitti...

Minä tulin tätä lukiessani hurjan iloiseksi puolestasi! Palstan vuoksi, kasvun vuoksi, elämänilon vuoksi, sen vuoksi, että osaat kirjoittaa niin eläväisesti, iloisesti ja hauskasti.

maijja kirjoitti...

minja; ihanaa, että voidaan tykkäillä toisistamme ristiin! Rakkaus antaa satoa. Paljon aiottua jäi silti tänä kesänä valtauksella tekemättä: piti olla aina grillijuhlia, piti löytää jostain pöytäkin, piti tehdä aita :), linnunpelätin, vaikka mitä. Siltikin kaikki se, mitä on ja mitä tehtiin, on ihan yltäkylläistä!

Ilona; kiitos ilahtunut ihana Ilona! Toinen lehmityttö.

a n n e kirjoitti...

Huippu nähdä kuvia valtaukselta!

Ja oi, ihana loppukesän grilli-ilta teillä ollut.

Anonyymi kirjoitti...

I visited various web sites but the audio feature for
audio songs existing at this web page is in fact fabulous.


Here is my web-site ... free rap beats