9.8.2011

Loman ensimmäinen päivä

Myöhään perjantaina, kun yö oli jo laskenut verhonsa, oli vaikea ajatella muiden päivän tapahtumien tosiaan tapahtuneen samana päivänä. Samalla viikolla, samalla planeetalla, oikeasti.

Aamulla oikeasti oli vielä työpalaveri kovine arvoineen. Sen jälkeen tosiaan kannoin 80 litraa vettä valtaukselle, söin mustasta maasta rucolaa ja salviaa, keräsin tukon vihreitä tuliaisiksi äidille. Silmäilin kelloa huolestuneesti ja sitten kohta jo ääneen nauraen ohittelin mersuja moottoritiellä. Ihan varmastiko ajelin tuntitolkulla 100 A Datsunilla samana päivänä? Ja soitin pianolla puolisäkeistöä jotain iskelmää, pakkasin retkivaatteita, ostin kolme omenaa?

Aivan kuin päivän aika olisi alkanut vasta siinä: yöksi tyyntyneessä meressä. Lintupoukamassa, kolmen kurjen saapastellessa, pikkusorsien meitä säikähtäessä. "Aattele miten moni nyt josaki kapakasa litkii laimehtuneita kuuen euron lonkeroita eikä tiijä tästä mittään". Itse siinä, mustan metsän tiheästä pimeästä erätupaa etsiessään, tietää kaiken riittävän ja että se todellakin riittää.
 

10 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Nyt sinä olet vuorostasi onnentyttö ja hyvä niin! En ehtinyt käyä kahtoon sitä tönöä viikonloppuna. Myöhemmin käyn.

Tulee ikävä merelle. Tiiätkö sitä laulua "Vie meren tuoksuun, vie mut meren tuntumaan"? Olkoon tuuli sulle suosiollinen ja meri armollinen.

sanna kirjoitti...

Toista Sannaa toistaen: olet todellakin onnentyttö!

Mutta jos huvittaa, niin kurkkaapas blogistani miten huvittavan samanlaisissa merkeissä minä lomani lopettelin, järvellä kylläkin.

Kirjan tilasin sinulta spostilla, maksupuoli on nyt hoidettu, kirjalla ei kyllä kiirettä.

Innolla jään odottelemaan lisää lomakuviasi!

heinis kirjoitti...

Mmmmm. Kyllä kesä on järvet ja luonto. Voi, nauti lomastasi! Omani loppui jo kolme viikkoa sitten!

isoinpapu kirjoitti...

Silkkaa mahtavuutta. Parasta. (parhautta). (Se vaan kuulostaa niin hassulta etten tohdi sanoa, parhaus).

Anonyymi kirjoitti...

Mä vaan niin rakastan tuota tapaasi kirjoittaa!

Ihanaa kun pääsitte sinne :)

Mekin useasti miehen kanssa verrataan jotain kivaa tekemistä että "ajatteleppa niitä jotka istuu taas jossain baarissa" :D

Anonyymi kirjoitti...

Ihana.

Kirjailijatar kirjoitti...

Oi että, olet tosiaan onnekas! Ihanaa, että pääsit taas melomaan. Olisi se vaan niin hienoa. En tiedä, miten emme tänä kesänäkään saaneet aikaiseksi. Mutta aika aikaa kutakin, sitten joskus.

Black on White kirjoitti...

Hyvää lomaa!

maijja kirjoitti...

Sanna; niin olen, Onnen Tyttö. Tuota laulua en kyllä tiedä, ei ole tuttu. Käy myöhemmin, mutta elä naura. Ystävä oli revetä nauruunsa...

sanna; Kävin kurkkimassa, aika hupaista yhdenmukaisuutta. Ihana retki ollut teilläkin.
laitan kirjan pian postiin! :-)

heinis; nauti sinä ajasta työn ulkopuolella, ja nauti työstäkin. Ei kesänvietto vaadi lomaa :-)

isoinpapu; Parhaus, kuulostaa samalta kuin karheus tai parjaus, mutta... no, paremmalta.

minja; oli kyllä hyvä repäisy, irti arjesta. Merellä ei ole arjen murheita. Tavallaan tuntuu(i) epäreilulta verrata kapakkaan, mutta kun on sitä itsekin joskus tullut kapakassa istuttua...tietää sen eron... Ei siellä vaan kuunnella joutsenia eikä keitetä ruokaa tulella!

Anonyymi; :-)

Kirjailijatar; mulla on hyvät puitteet melonnan suhteen, itseltä intoa ja osaava kaveri. Onnea se on. Ennemmin tai myöhemmin sitten sinäkin. Sinä pääsit sentään Istanbuliin! :-)

Black on White; kiitos!

viena k kirjoitti...

ihania reisuja sulla!