6.2.2013

Ajattelematonta on periferia-ajattelu 

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On nuo kyllä paikkoja, en muuta sano.
En oikein osaa muuta sanoo!
Jotenkin tosi jännän näköistä.

maijja kirjoitti...

Kati; Se on yllättävää, että sieltä "jumalan selijän takkaa" (tässäpä sitä periferia-ajattelua heti alkaa tulemaan...) löytyy kulturelli kaupunki paikallisbusseineen, lentokenttineen, yliopistoineen. Minusta se on silti ihan oikein. Ja on hyvä kysyä yllättyjän itseltään: miksi yllätyn?

anna kirjoitti...

hei ihana olet ja ihana on tämä maailmasi! liityin seuraajaksi ja vietin hyvän lohkaisun lauantaistani selaillen vanhoja merkintöjäsi! nyt olen onnellinen.

Anniina kirjoitti...

Oi, Tromssa, Tromssa!
Meillä vasta mietitiin "periferia-asumista" isosti pöydän ääressä. Vaikka se kuinka ei kannattaisi joidenkin mittareiden mukaan, niin on se vaan hieno asia!

maijja kirjoitti...

Angie; kiitos kauniista sanoista! Tervetuloa kyytiin. Olisi kiva, jos silloin tällöin jättäisit sanasen. :-)

Anniina; mittarit hiiteen! Tottakai tiiviydessä on paljon puolia, taloudellisia ja ekologisia jne. Eikähän siinä ole mitään järkeä, että on lähiöitä, joissa on joka pihavajassa oma ruohonleikkuri ja oksasilppuri ja lehtipuhallin ja tallissa kaksi autoa. Mutta minusta nuo ongelmat eivät koske pelkästään todellisia haja-asutusalueita, Lapin erämaita ja autioituvia kyliä ympäri maata, niinkuin tunnutaan usein ajattelevan, vaan jopa enemmän niitä esikaupunkeja, joista joka paikkaan lähdetään kuitenkin ehkä omalla autolla, vaikka ollaan suht. lähellä kohdetta. Mennään jumppaan ja kauppaan ja harrastuksiin, haja-seudulla ei mennä niin paljoa. Sekavastipa kirjoitan. Että niinku tehdään "samaa tuhoa" pienemmällä välimatkalla, mutta paljon useammin, jolloin ollaan ihan samoissa mitoissa haja-asutuksen kanssa.

Kun mua tavallaan ärsyttää se ajatus koko periferiasta, siis määritellä nyt joku jotenkin kaukasemmaksi. Sehän riippuu ihan siitä, missä seisoo! Minusta katsoen on monet kasvukeskukset periferiassa, jos ei tuntemattoman, niin tunteettoman erämaan takana. Semmonen purkaus. On hieno asia, on!

:-)

Anniina kirjoitti...

Haluan vielä sanoa, että olen tosi samaa mieltä!
Hyvin sanottu!