25.10.2009

Yövieraita


Sisko ja sen lapset kävi rytmittämässä opiskelijan arkea. Sillä junalla 710 menin heitä vastaan. Haaparannasta tietenkin ikean halpoja tuoksukynttilöitä niin, että koko talous on ihanasti esanssinen, ja saippuakuppi ja kenkälusikka joita oikeasti lähdin hakemaan.

Kummasti sitä unohtaa arjen ja hätäilyn kun on muuta tekemistä. Jonotettiin joulupukkia ('mikä sun huulessas on', se kysyi ja sanoin osuneeni niittariin. eikö pukki tykkää lävistetyistä? oli aika vanhanaikainen ja sovinistinen partaveikko muutenkin, tytöltä kysyi kivoimman luokkakaveripojan nimeä ja pojalle ehdotti turtleseita ja puuhapetejä, kyseli kuka kotona eniten 'nalkuttaa'... hohhohhoo. viime kerralla oli kivempi ja aidompi vaari, älkää siis jättäkö tämän analyysin perusteella käymättä jos mahdollisuus on! mutta parasta napapiirillä on posti.), kierreltiin kaupungilla, kiivettiin parillekin vaaralle, paisteltiin makkaraa, lötköiltiin kotosalla, herkuteltiin ja lörpöteltiin.

Tärkeää on hyvä seura! Taas on tallessa iloisia silmiä ja kirkkaita nauruja.Vieraiden mentyä on aina ihan hiljaista.

Eteisessä tuoksuu omenakanelikynttilä, pimeä tulee tuntia aiemmin ja mulla on länsinaapurista pikaisella kauppareissulla mukaan napattua hyvänmakuista (ja kadehdittavan kivaan, simppeliin ja graafiseen pakettiin pakattua) teetä kupissa. Mikään ei estä avaamasta suklaalevyä, kunhan teen sen ahkerin ja arkeenpalaavin ajatuksin. Se on nääs pian arki taas ja rumpu soi.

5 kommenttia:

violet kirjoitti...

Paska pukki tommonen.
Tuoksukynttilöistä mieleen tulee: ostin pussillisen lauantaina mutta höh, ei mitään tuoksua. Tai joo. Tuoksuvat siellä pussissa vaan vartoos kun laittaa palamaan. Ei mitään. Niin mitään.
Pirut.

tuike kirjoitti...

Joo, huomenna arki. Viikonloput menee liian nopeasti ja viikotkin....

Tunnustan olevani tuoksukynttilöiden suhteen ennakkoluuloinen; pitäisikö kumminkin kokeilla? Edes kerran elämässä?

Mukavaa opiskeluviikkoa!

Sanna kirjoitti...

Sulla on ollu siis yhtä rento viikoloppua vieraiden kans kuin mullakin. En ole vielä kohdannut sitä tyhjää oloa, mutta kun menen tänään töiden jälkeen kotiin, niin siellä ei olekaan ketään.

Jaksa, Maijja, vielä 8 viikkoa. Sitten on kuulemma joulu! :)

Ulla kirjoitti...

Olipa ärsyttävä pukki. Rovaniemellä käyn kerran tai pari vuodessa, mutta Napapiirin pukki on nähty vasta kerran. Tuo kuvaus ei houkuta mutta kai se pukki pitää ensi kerralla näyttää lapsille (miksikä muka?).

maijja kirjoitti...

Violet; paska tosiaan. Huijauskynttilöitä! No, jospa ne sullakin tuoksuu sitten siellä huushollissa muutenkin?

Tuike; kokeile ihmeessä! Mutta älä kokeile vaniljaa, jos et pidä vaniljasta... Onhan ne usein aika ällön makeita tuoksuja.

Kiitos!

Sanna; OHO! ENÄÄ 8VIIKKOA!

Ulla; kyllä siellä kannattaa käydä. Pukin tapaaminen on ensinnäkin ilmaista (uskomatonta, mutta totta) ja lapsille varmasti mukava kokemus. Pikkupoikaa jännitti niin, että kun pukki kysyi nimeä se sanoi: "kaksi vuotta!" :) lisäksi tosiaan viimes oli superhyvä pukki, ihanan lempeä ja suomalainen vaari.