3.12.2009

Päivä 3h 31min / väsymyksen muotojaKaupan pullokone laski vain joka toisen pullon. En jaksanut sanoa tästä kassalle, vaikka ennen huomisen opintotukea ja veronpalautusta olisi niillekin 30 sentille käyttöä.

Näin eilen hyvää unta. Harmittaa vain, että just valokuvauksen historian luennolla - niin kiinnostavaa aihetta mielellään kuuntelisi torkkumatta.

Viikonloppuna ehdin lukea yhtä englanninkielistä artikkelia pitkästi toista sivua, ennen kuin huomasin ettei se englantia olekaan (näyte: Wilhelm Reichillä, Herbert Marcusella ja Oscar Negtillä on tendenssi antropologisoida sosiaalinen vastarinta palauttamalla se oletettuun emansipatoriseen minimiin.)

Ei puhuta biojäteastiasta, tai siitä mitä sieltä roiskui sitten kun sen olemassa olon muisti eli, krhm, havaitsi. Tule joulu kultainen! (kuuntelen jo)

14 kommenttia:

Norppis kirjoitti...

Yhden kesän kaupan kassalla viettäneenä huomasin ettei pullonpalautus koneet toimi ikinä. Ainakin joka kolmas valitti ettei kone rekisteröinyt kaikkia pulloja.
Olisit sanonut vaan ;) niin muutkin tekee.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa että joku muukin on yhtä flaatti kuin minä. En olis kans varmaan jaksanut valittaa kassalle tuosta pullokoneesta...

Ja eilen aamulla heräsin sellaisen unen takia, että eräs mun opettajista tuijotti muka kiukkuisesti mun asunnon oven raosta. Totesin että paras kai alkaa heräillä...Kello oli melkein 12!

Huh, tuo artikkeli! Ja biojäte!

Päivi kirjoitti...

Huhhuh, mikä lause. Mie olisin äkkiseltään luullu latinaksi ;D
Täällä on unet jääny ihan liian vähälle, odotan vaan viikonloppua jolloin aion paapia niin että riittää. Saa nähdä jaksaako edes unia nähdä...
Täällä muuten päivän pituus on 4 h 57 min. Nyt sen on jopa muutamana pakkaspäivänä huomannut, kun ihanainen aurinkokin on näyttäytynyt. Harmi vaan, että ikkunattomasta työhuoneesta siitä ei ole iloa...
Valoa kaamokseen toivottelen kuitenkin!

himalainen kirjoitti...

..joo voisin jatkaa kans, että kun ihan liikaa töitä yhdelle viikolle ja kurja kuu ei anna nukkua, vai olisko se stressi, mutta kurjaa kuuta on helpompi syyttää.. niin ja sitten täysin brutaalisti vielä viemärit hajoaa ja alakerran lattialla on semmoset viissenttiä sitä brutaalivettä jostain syvältä... tosi väsy tulee kaikkeen.

Tuo englanninkielinen teksti on kyllä tosi vaikeaa.. apua. Voi sinua. Voi väsy.

Nyt ei osaa sanoa muuta, ku väsy. Mutta nyt on kuiteski perjantai.

Liivia kirjoitti...

Haha!

Pullonpalautuskoneille nyrkkiä. Minäkin lähden niitä palauttelemaan silloin kun jokainen lantti on elintärkeä.

Otan osaa hyvän unen keskeytymisen puolesta. Muistan tikut silmissä etenkin dramaturgian historian tunneilla. Paras nukkumapaikka oli kuitenkin Kunnallispolitiikan viime vuosikymmenien muutoskirjo-opintokokonaisuus. Mitäs siitä sanot?

Luin tuon näytteen neljä kertaa ja tulin tulokseen, että jospa sittenkin olisi englantia tai indokiinaa...

violet kirjoitti...

Minä se kattelin eilen tv;tä joka oli kiinni.
Ääni tuli mutta kuvaa ei ollut.
Kesti tovin huomata. Niin hyvä se ohjelma oli.

Maija kirjoitti...

Hih. Voi kun joskus on kiva huomata tavallaan päinvastaisesti vasta tovin luettuaan, että eihän tämä muuten olekaan äidinkieltäni vaan englantia. Niin siis joskus niinkin voi ehkä käydä, että vieraskielisen tekstin luku onnistuu vaivatta. Nimim. kävin juuri tällä viikolla tenttimässä yhden vieraskielisen teoriakirjan, jonka lukeminen oli kiusallisen hidasta ja haukotuttavaa.

Mutta ärsyttävää on toki sekin, ettei edes mukamas suomeksi kirjoitetun tekstin luku suju vaivatta.

Teija R. kirjoitti...

Hetkinen siis:

Tyypeillä on pyrkimys ihmistieteistää sosiaalinen vastarinta palauttamalla se oletettuun vapautukselliseen minimiin.

Kiinnostavaa:

Vastarinnasta tulee hyväksyttävämpää, kun sitä tarkastellaan olosuhteissa, joissa vapauksia on mahdollisimman vähän.

Totta:

Pimeydelläkin on rajansa. Ne rajat kulkevat siinä, missä kynttilän liekin valopiiri loppuu. Jaksamista tieteelliseen pureskeluun!

"Joulukuussa
keskellä kaupunkia
kun kattojen ylitse katsoo
näkee mielessään
metsäisen valon.
Säteet lumella tanssivat
- joulukeijut.
Illan hämärässä ne
tonttujen kanssa
karkeloivat."

Olina kirjoitti...

Silmät ristissä luin epä-englanninkielisen näytteesi puoleenväliin, tajusin etten tajunnut mitään, yritin uudelleen ja purskahdin sitten hervottomaan naurukohtaukseen...:D Väsyttää, väsyttää, mutta onneksi nauraa vielä jaksaa!

Anniina kirjoitti...

Väsymväsymväsym... tällä myös. Ihan fletsku olo. Plääh. Mutta kyllähän me selvitään! Jouluradin voimalla varsinkin, tein spotify-ohjelmallakin joulusoittolistan :)

Muuten, tuo artikkelihan on ihan hirveä! Kammoksun sitä että suomenkieltä tuolla tavoin käytellään. Hyh!

Anniina kirjoitti...

Pitää nyt vielä kertoa surkuhupaisa tarina kun tuli mieleen!

Eräskin aamu lähdin tuli persiin alla, kirosin vietävästi kun olin niin myöhässä pakollisesta mikroskopoinnista tai jostain, säntäilin ympäri asuntoamme kasaamassa tavaroita laukkuun, kipitin portaat alas äärimmäisen agressiivisena, riuhdoin pyörän lukkoa auki ja tajusin, että kädessä on...

pesupallo! sellainen muovinen läpinäkyvä. ei aavistustakaan miten se oli kouraani päätynyt. alkoi naurattaa koko surkea aamu, ja ihan hyvä päivä siitä sitten tulikin.

Malla kirjoitti...

Pullonpalautusautomaatit ovat oikeita pirulaisia. Ne eivät kyllä koskaan toimi silloin, kun niiden todella tarvitsisi toimivan (etenkin tosiaan silloin, kun niiillä muutamille kymmenille senteille oikeasti olisi tarvetta).

Tavasin tuota artikkelisi pätkää hetken, englannilta se tosiaan vaikutti. Minulle kävi vähän sama juttu omien artikkelilukujen kanssa. Olen koko eilisen ja tämän aamun tavannut muutamia lääketieteen artikkeleita ja tajusin vasta pitkän ajan päästä, että suomeahan ne ovat, vaikka latinalta näyttävät. En kuitenkaan tajunnut niistä oikein mitään, joten olisivat ihan hyvin voineet sitä latinaa ollakin...

Pellon pientareella kirjoitti...

Kivat kynttilät. Voi kun olisi kiva tietää, mitä opiskelet? :)

maijja kirjoitti...

Norppis; ensi kerralla rohkaistun!

14a4:n Hanna; heh mikä uni - onneksi mun opettajat pysyy koulussa eikä tule uniin...

Päivi; latinaa tais ollakin, tai ainakin tiedelätinää :) Päivä muuten lyhenee kovaa kyytiä tänne napapiirille päin tultaessa, pari sataa kilometriä 'alempana' on yli tunnin pidempi päivä.

himalainen; oivoi, viemäritkin! ihanaa kyllä, vai liekö ilkeää, saada tällaista vertaistukea. Toivottavasti teidän liejut jo poissa ja viikonloppu kuitannut väsyvelat!

Liivia; voi kyllä kuvitella, että kunnallispolitiikan historia takaa aika makoisat nokoset! hoh-hoh ja hoh-hoi...

violet; taas tätä vertaistukea! Hymyilen hyväntahtoisesti, aika suloista katsoa pimeää ruutua :}

Maija; Niin, toisaaltahan se oli ihan positiivinen yllätys...jos osaa tuollaista suomea, mitä artikkeli edustaa!

Teija; ihanaa, lingvistinen tuki saapuu! Ensi kerralla rimpautan sulle, jos tulee ongelmia ymmärryksessä :) Rehellisesti sanottuna en kyllä yrittänytkään tuota tekstiä ymmärtää, annoin vain katseen olla junamatkalla tekstirivien kyydissä. Ja nyt kun sanot - ihan kuin koko artikkeli alkaisi kirkastua, tuossa taitaa kiteytyä ydinajatukset.

Kiitos ihana runosta! Tirkistelen kattojen yli ja totta: vaaralla taitaa tepastella tonttu.

Olina; :D

Anniina; ehkä meille flekuillekin on jotain käyttöä, ehkä me kuitenkin täydennetään jotain yhteiskunnallista väsymys-lokeroa?

PESUPALLO! Nyt veit Anniina pohjat! Tuo on väsymyksen äärimmäinen muoto, herättää halua pörröttää tukkaa ja kantaa sänkyyn nukkumaan <:)

Malla; pssstt! *jos helpottaa, niin minä en tajunnut tuosta omastani YHTÄÄN MITÄÄN...

Pellon pientareella; muun muassa valokuvausta :), mutta en pääaineena.