19.5.2010

Milano

Ihmistä joka puolella. Ahdistukseen. Asti. 
Olen suomalainen harva honka.
Ensimmäisenä kokonaisena Milanopäivänä kävi niin, että etsityt kirpparit olivatkin tyhjänpäiväisiä markkinoita, ilma oli kymmenen astetta kylmempi kuin Suomesta raportoitu ja menimme vahingossa syömään maailman kurjimpaan ravintolaan. Nukuimme puistossa naamat kalpeana ja kirjoitimme runoja saksmannin ehdottamista aiheista. "I in the sky - minä taivaalla", "Radio tower - radiotorni" ja "Italia":

Eurooppahistoriaa huokuvien talojen,
vaihtelevalaatuisten pizzojen,
kapealanteisten miesten ja
kopeakatseisten myyjättärien,
syntisen jäätelön,
luvattoman huonon sään,
kiivasveristen kuljettajien,
vallihaudassa nukkuvien kissojen ja
taivaalle persettä näyttävien koirien
Italia.
Sitten ihana helle löysi meidät ja jäi. Ladattiin akkuja Duomon katolla, kuljettiin kotimatkaa kaksi tuntia, syötiin ylimääräiset päiväannokset jäätelöä. Livuttiin Darsenan vartta ja tapahtui yksi hymyilyttävä juttu, josta ehkä kerron joskus myöhemmin. Se tunne, ettei aikaa ja arkea edes ole. Naurua! Iloa! Mukavuutta!

Tiedättekö muuten minkälainen on milanolainen tapa ilmaista syvää iloa kaupunkinsa urheilumenestyksen - esimerkiksi Inter Milanin jalkapallomestaruuskisavoiton - johdosta?
V: ajella ympäriinsä pikkuautoillaan ja vespoillaan kaasu ja töötti pohjassa. Juosta ja huutaa, heiluttaa lippua ja taputtaa käsiä. Töt-tö-rö-röt-töt-töö! Kaupunki sekos ja oli se tuntikausien infernaalinen konsertti.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen henkeä haukkoen seurannut reissunne käänteitä. Alin kuva, just paras kuva!

Liivia kirjoitti...

Olin Lissabonissa uuden vuoden joskus, siellä tapa juhlistaa vuodenvaihtumista oli juuri samanlainen tööttiralli. Meinasin tulla hulluksi.
Niin joo, muistan kyllä muuten Roomasta saman. Mutta se ei tainnut enää tehdä yhtä suurta tyrmistystä kun oli jo Lissabonissa kokenut pahimman.

Tahdon Milanoon, siitä huolimatta että kuulen vain sinne matkustaneilta nurjia kokemuksia, tai siis jotain pettymyksen laatuista.

Mutta kuvat on ihanat ja teillä on ollut melkoinen turnee! Lisää, toivottavasti! Oottepa olleet muuten tyylikkäitä siellä!

Merja kirjoitti...

Alimmassa kuvassa on sitä jotain!

Minäkin tahdon Italiaan. Ylipäänsä mihin tahansa Eurooppaan melkein nyt.

Ai niin, no ensi viikolla tulenkin Suomeen :)

morso kirjoitti...

Ihania kuvia kaikesta päätellen hyvästä reissusta. Monta kuvaa, joista nousee hymy huulille.

morso kirjoitti...

Ihania kuvia kaikesta päätellen hyvästä reissusta. Monta kuvaa, joista nousee hymy huulille.

Pellon pientareella kirjoitti...

Ihanaa matkaraporttia ja kuvia. Jesus on the web, ai sielläkö se Jeesus luuraakin, ja minä olen sitä pohtinut! Kopeakatseisista naisista en kyllä tykkää, niillä on aina korkkaritkin. Enkä muniaan harovista miehistä jotka tuijottavat, niitä on Italiassa, ainakin etelässä. Matkanne täynnä kaikenlaista, rikasta.

Kirjailijatar kirjoitti...

Minä olen joskus ollut Roomassa täpötäydessä ravintolassa, kun televisiosta tuli mestarien liigan jalkapallo-ottelu, jossa AS Rooma pelasi Manchester Unitedia vastaan. Meteli oli, voin kertoa, aikamoinen. Minä seurasin ihmisiä, muut peliä.

Riikka kirjoitti...

Tuo "suomalainen harva honka" kertoo kaiken siitä miltä meikäläisistä tuolla mökässä, melussa ja ilossa tuntuu.